شجاعی: چیدمان داوری بخاطر انتخابات فدراسیون است

ورزش 3/ مربي تراکتور به انتقاد از عملکرد داوران و نحوه چينش آنها از سوي فدراسيون فوتبال پرداخت و مدعي شد که تيمش از اين بخش دچار ضرر شده است.
مربي تراکتور درباره اعتراض به داوري طي هفتههاي اخير اينطور توضيح داد: اين اعتراضات تنها شامل تيم تراکتور و بنده نميشود و در هفته گذشته خودتان مشاهده کرديد که پيروز قرباني چگونه به نحوه ي داوري ها تاختند و ساير مربيان نيز از داوري ها گله مند بودند. اين نکته را هم يادآور شوم که اصلا بابت باخت روز شنبه به آلومينيوم گلايه اي ندارم زيرا به زعم آمار و ارقام تيم برتر ميدان بوديم و اگر حتي يک سوم موقعيت هايمان تبديل به گل مي شد با اختلاف دو گل آلومينيوم را شکست مي داديم.
وي با اشاره به اشتباهات داوري گفت: داوران هم همانند ساير انسان ها جايزالخطا هستند ولي گاهي اوقات اشتباهاتي را رقم ميزنند که شبهه برانگيز است و مشخص است که قصد و قرضي در آن وجود دارد. اگر شما به عنوان رسانه و يا يک هوادار فوتبال کمي با فوتبال و قوانين آن آشنا باشيد مي دانيد وقتي دروازهبان توپ را بر ميدارد و مجددا آن را به روي زمين مي اندازد اگر مجدد توپ را با دست لمس کند اين خطاي آشکار است و بايد خطا در محوطه ي هجده قدم گرفته شود در حالي که اين اتفاق در بازي با آلومينيوم افتاد و داور بازي بدون توجه به قوانين از اعلام خطا چشم پوشي کرد که تعجب همه، حتي ناظر مسابقه را برانگيخت. در آن صحنه داور چهارم متوجه اشتباه شد و من به ناظر بازي تاکيد کردم اگر قوانين تغيير پيدا کرده است به ما هم اطلاع دهيد که ناظر مسابقه گفت داور اشتباه کرده است و بايد خطاي غير مستقيم در محوطه جريمه به نفع تراکتور گرفته مي شد که اين اتفاق نيفتاد.
شجاعي درباره عملکرد داوران حرفهايش را اينطور ادامه داد و گفت: بالاي بيست سال در فوتبال هستم و حتي زماني که ليگ آزادگان بود تقريبا 10-12 داور بودند که نسبت به بقيه شايستگي بيشتري داشتند و نه تنها در ليگ برتر بلکه در ليگ دسته يک هم قضاوت بازي هاي حساس به آن ها سپرده مي شد ولي متاسفانه ليگ برتر امسال آزمايشگاهي براي داوران شده است که داوران بي تجربه را از ليگ هاي دسته يک و دو بياورند و در ليگ برتر آزمايش کنند. داوراني که سرجمع پنج مرتبه در ليگ برتر قضاوت نکرده اند را در بازي هاي حساس و براي تيم هاي بزرگ مثل تراکتور انتخاب مي کنند، اگر بگوييم اين چينش داوري به دليل انتخابات فدراسيون فوتبال است بايد برويم کميته انضباطي پاسخگو باشيم اگر هم مي گويند دليل آن جوانگرايي است که ما چنين چيزي نديده ايم و داوران 41 ساله براي اولين بار در ليگ برتر قضاوت مي کنند که همچين چيزي را نقض مي کند.
وي درباره حضور داوران پشت دروازه گفت: يک روز اين داوران پشت دروازه را بر مي دارند و اعلام ميکنند هزينه اضافي روي دوش کميته داوران مي گذارد و مجدد نمي دانم از کجا يکدفعه پول تزريق مي شود که از اين داوران پشت دروازه استفاده مي کنند، همانطور که داور چهارم هيچ کمکي به کيفيت داوري نمي کند داوران پشت دروازه نيز کمکي به بالا رفتن کيفيت داوري ها نمي کنند. در صحنه ي منجر به پنالتي که در بازي با آلومينيوم اتفاق افتاد واقعا اعلام ضربه پنالتي خنده دار است، اين صحنه را براي سه داور که در لاليگا و کالچيو سوت ميزنند فرستاديم و هر سه معتقد بودند چون دروازه بان ابتدا توپ را لمس کرده است و در ادامه به بازيکن برخورد کرده است به هيچ عنوان پنالتي نيست و تصميم داور اشتباه بوده است.
شجاعي با اعلام اينکه باشگاه تراکتور اعتراض کتبي خود را در اين زمينه به فدراسيون فوتبال ارسال کرده گفت: باشگاه نامه اي را تنظيم کرده است که امروز به فدراسيون فوتبال ارسال مي کنند ولي کجاي دنيا با اعتراض و نامه نگاري نتيجه بازي تغيير مي کند و بخاطر اشتباه داور نتيجه را برمي گردانند. خواهشي که از کميته داوران دارم اين است که وقتي به شهر سردسيري مثل تبريز قرار است داوري فرستاده شود يا از داوري که به آب و هواي سرد آشنايي دارد استفاده شود يا اينکه لباس مناسب و ضخيم در اختيار داور قرار دهند که مجبور نباشد به علت سرد بودن هوا سريع بازي را به اتمام برساند و اين از آن اشتباهات عمدي در داوري است و اين از دو حال خارج نيست و داور بايد چهارم دبستان را گذرانده باشه و ساعت را بلد باشد که بتواند وقت اضافه را به درستي محاسبه کند و يا اينکه با لج بازي مي خواهند عليه تراکتور داوري کنند.
مربي تراکتور درمورد اينکه پيش از بازي با پرسپوليس مطرح کردن مسائل داوري اين شائبه را به وجود مي آورد که اين باشگاه قصد تحت تاثير قراردادن داور بازي را دارد ادامه داد: اصلا چنين چيزي نيست، قصد داشتم هفتههاي قبل پيرامون داوريهايي که عليه تراکتور گرفته ميشود صحبت کنم و اگر هفته قبل صحبت ميکردم گفته ميشد چون بازي را بردند در خصوص داوري صحبت ميکنند اگر الان حرف بزنم گفته ميشود چون به آلومينيوم باختند تقصيرها را گردن داور مياندازند. يکي از برنامههاي تلويزيوني رسانه ملي بيست دقيقه از وقت برنامه را به يکي از مربيان ليگ برتر که خيلي هم محترم هستند اختصاص ميدهد و داوريهاي سه و چهار سال پيش آن مربي را گلچين ميکند و در معرض نمايش قرار ميدهد در حالي که نبايد بين تيمها تبعيض قائل شوند. شما ببينيد مجري يک برنامه تلويزيوني در زمان بچگي شايد طرفدار يک تيم بوده است ولي الان که در رسانه حضور دارد و اجراي يک برنامه ورزشي را بر عهده دارد نبايد اين سلايق و علايق بچگي خود را در برنامه دخيل کند و از يک تيم جانبداري کند البته داوران هم از اين قاعده مستثني نيستند. در همين هفته هاي قبل ليگ برتر مشاهده کرديم که داور مسابقه به مربي يک تيم ميگويد بفرماييد بنشينيد ولي با نيمکت تراکتور با تحکم و بي احترامي برخورد ميکند در حالي که همان داور نبايد علايق و سلايق رنگي خود را در داوري دخيل کند.
محمود شجاعي در پايان گفت: تاکيد ميکنم افرادي که در بخش خصوصي در فوتبال ايران سرمايهگذاري کردهاند بايد حمايت شوند و مالکان تيمهاي خصوصي تراکتور، نساجي و پديده با سرمايهگذاري خود به نوعي کارآفريني کردهاند و شعار حمايت از توليد ملي و کالاي ايراني را تحقق بخشيدهاند، از مسئولاني که در راس فوتبال هستند خواهش ميکنم کاري نکنيم که اين افراد از حضور در فوتبال دلسرد شوند و عطايش را به لقايش ببخشند.