آذریجهرمی چوب حمایت از عادل را میخورد؟

شرق/ محمدجواد آذريجهرمي شايد متفاوتترين وزير کابينه دولت روحاني باشد. فارغ از سنوسال کمش در بين وزرا، تيپ جوانپسندش هم از همان ابتداي وزارت تاکنون زير ذرهبين رفته است. البته شايد عمده تفاوت او با بقيه وزرا علاقه شديدش به فوتبال باشد: هم يک هوادار متعصب و هم البته يک بازيکن آماتور.
شايد اولين باري که بحث فوتباليبودن آذريجهرمي خيلي در رسانهها بازتاب داشت، مربوط به تقابل دوستانه او و همکارانش با عدهاي از خبرنگاران ورزشي در ديداري دوستانه در زمين چمن مصنوعي مجموعه پيام بود. آن زمان آذريجهرمي با لباس فوتبال مقابل خبرنگاران قرار گرفت تا نشان دهد به اين رشته ورزشي علاقهمند است. البته او آن وقت، مثل الان بيپروا از تيم مورد علاقهاش حرف نميزد و سعي ميکرد سليقه رنگياش پنهان بماند. نهايت حرفي که آن زمان درباره علاقهاش نسبت به فوتبال گفت، اين بود که در هيئت دولت با يکي، دو نفر درباره فوتبال کُري دارد. «آقاي سلطانيفر که خب طبيعي است فوتبالي باشند.
به غير از ايشان، آقايان ظريف و مونسان هم فوتبالدوست هستند و با هم کُري داريم». رفتهرفته آذريجهرمي علاقه رنگياش را بروز داد و در فضاي مجازي با استوري و توييتهاي مختلف نشان داد که طرفدار پرسپوليس است. او البته در فضايي دوستانه وارد کريخواني با هواداران استقلال در فضاي مجازي هم شد و بعضا به پيام هواداران مختلف استقلال هم واکنش نشان ميداد. رفتن به ورزشگاه براي تماشاي بازي پرسپوليس و حمايت از تيم سرخپوشان تهراني در فضاي مجازي او را تبديل به يکي از دوآتشههاي سرخ کرده بود. حمايتش از پرسپوليس آنقدر پررنگ شد که بالاخره صداي هواداران باشگاه استقلال درآمد. عدهاي از آنها، زماني که تيمشان نتيجه لازم را نميگرفت و قانون منع ورود خارجيها به فوتبال ايران هم تصويب شد، جلوي مجلس اعتراض کردند و دست آخر به سردادن شعار عليه آذريجهرمي پرداختند. اتفاقي که نه گسترده بود و نه اينکه بازتاب چنداني داشت. هرچه بود، به نظر ميرسيد هواداران استقلال از اينکه وزير دولت رسما و علني برايشان کريخواني ميکند، ناراحت بودند.
وضعيت براي آذريجهرمي و علاقه فوتبالياش زماني بيشتر به هم ريخت که از عادل فردوسيپور حمايت کرد. شايد بتوان گفت وزير جوان در راستاي فوتبال، درست از همان فينال ليگ قهرمانان آسيا در ليست سياه عدهاي از نمايندگان مجلس قرار گرفت! ماجرا مربوط به وقتي است که مشخص شد عادل فردوسيپور قرار است فينال ليگ قهرمانان آسيا را از طريق لايو صفحه ايسنتاگرام AFC گزارش کند. آذريجهرمي با انتقادي تند و البته کنايههايي تندتر، مخالفان عادل فردوسيپور را «تنگنظر» خواند و بعد از مردم درخواست کرد از دانلود پرحجم در زمان فينال ليگ قهرمانان آسيا خودداري کنند تا علاقهمندان بيشتري بتوانند گزارش عادل فردوسيپور در فينال ليگ قهرمانان آسيا را ببينند. «هر وقت مسابقه فوتبال مهمي برگزار ميشد، ترافيک بينالملل اينترنت ايران به نصف زمان عادي ميرسيد و ترافيک داخلي ايران تقريبا دوبرابر ميشد.
لنز و فيليمو و آنتن و تيوا و نماوا و روبيکا و... بهخوبي پاسخگوي نياز مردم بوده و هستند. ميشد امروز هم پلتفرمهاي ايراني رکورد بزنند؛ اما برعکس به دليل برخي تنگنظريها که ميدانيد، ساعات دشواري به لحاظ ترافيکي براي شبکه اينترنتي کشور پيشرو خواهيم داشت. ما تلاشمان را به کار ميگيريم تا با اهميتدادن به انتخاب شما، همراهتان باشيم». اين صحبتها مشخصا به مذاق عدهاي خوش نيامد و بعدها مشخص شد که دستوري صادر شده تا زمان پخش فينال ليگ قهرمانان آسيا سرعت اينترنت، بهويژه درباره يک اپراتور خاص، کاهش پيدا کند! موردي که مجددا با واکنش آذريجهرمي روبهرو شد. او فرداي بازي، با نوشتن نامهاي به مجموعه تحت امرش درخواست کرده بود مقصر اختلال اينترنت زمان لايو عادل فردوسيپور سريعا و تا 48 ساعت مشخص شود. آن نامه، شايعه کندشدن عمدي اينترنت در زمان پخش بازي را قوت بخشيد.
حمايت آذريجهرمي از عادل فردوسيپور زودتر از آنچه تصور ميشد، با واکنش نمايندگان مجلس روبهرو شد. سيدکاظم دلخوش، سخنگوي کميسيون حقوقي و قضائي مجلس، نسبت به اظهارات وزير جوان جبهه گرفت و در تذکري شفاهي در جلسه علني مجلس به آذريجهرمي تاخت: «روز ۲۹ آذر در شرايطي که کشور و رسانههاي داخلي به دليل تحريمهاي ظالمانه آمريکا در يک بازي سياسي از طرف کنفدراسيون آسيا مورد تحريم ناجوانمردانه قرار گرفته بودند تا پازل تحقير ملي را بعد از محروميت ناجوانمردانه بازيکن تيم پرسپوليس تکميل کنند، متأسفانه شاهد هجوم و ظلم به رسانههاي داخلي بوديم که جبهه ملي تشکيل داده بودند. رسانههاي داخلي در تلاش بودند تا مخاطبان فوتبالدوست را بدون هيچ دغدغهاي به تماشاي بازي فينال ليگ قهرمانان آسيا ببرند؛ اما وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات با بيتوجهي در تقويت رسانههاي اينترنتي و داخلي بهعنوان يکي از ارکان شبکه ملي ارتباطات خودش را در حد يک تبليغاتچي پلتفرمهاي خارجي تنزل داد. متأسفانه اين موضوع باعث ضربه به وحدت شد؛ آنهم در شرايطي که بايد از اتحاد رسانههاي داخلي و بازيکنان فوتبال در مقابل دشمنان حمايت کنيم. مردم ميتوانستند بر روي اينترنت داخلي و با استفاده از پلتفرمهاي بومي به تماشاي مسابقه بپردازند؛ اما اين حقالناس ناديده گرفته شده؛ بنابراين خواهشمندم هيئترئيسه مجلس و وزارت ارتباطات درباره تضييع حقوق مردم و منافع داخلي و ملي توجه داشته باشند». تيرهشدن ارتباط عدهاي از نمايندگان با آذريجهرمي، در ماههاي اخير، ميتواند دلايل زيادي داشته باشد؛ ولي با توجه به اشاراتي که بهتازگي آذريجهرمي داشته، به نظر ميرسد داستان حمايتش از عادل فردوسيپور، يکي از دلايل قوي جريان جديدي باشد که عليه او اقدام کرده است.
محمدجواد آذريجهرمي غيرمستقيم در برنامه زنده تلويزيوني «تيتر امشب» که دو شب قبل پخش شد، اشاره کرد و گفت: «مدتي قبل يک گزارش ورزشي پخش شد، مردم دوست داشتند اين گزارش را در شبکه داخلي خودمان و با گزارش مجري محبوبشان (عادل فردوسيپور) بشنوند؛ اما اين اتفاق رخ نداد. با همين تصميم درحاليکه ميشد اين برنامه ترافيک داخلي باشد؛ اما در شبکه خارجي پخش شد و ترافيک خارجي را به خود اختصاص داد. هميشه با بستن فضاي مجازي نميتوان به نتيجه دلخواه رسيد، گاهي چاره کار آزادکردن فضا است. پهناي باند يک مسئله دستوري نيست که به مردم بگوييم چه چيزي مصرف کنند، مصرف به ذائقه افراد برميگردد و نميتوان به کسي زور کرد که چه چيزي مصرف کند».
وزير ارتباطات گفت: «درباره پهناي باند، دو شکل نگاه وجود دارد. برخي ميگويند دولت پهناي باند را افزايش ندهد؛ چون بخش فرهنگي به تناسب آن ارتقا پيدا نکرده است. عدهاي ميگويند کاري به فرهنگ نداشته باشيم و پهناي باند را بدون درنظرگرفتن اين شاخصه توسعه بدهيم. تشکيل مرکز ملي به اين دليل بوده است که دراينباره تصميم بگيرد».