دیدار تدارکاتی ایران و سوریه در غیاب لژیونرها

کيهان/ تيم ملي فوتبال ايران در شرايطي دهم فروردين ماه 1400 در ديداري تدارکاتي ميزبان سوريه است که طبق قوانين بينالمللي لژيونرهاي فوتبال کشورمان نميتوانند در اين بازي حضور داشته باشند.
فدراسيون فوتبال سوريه روز گذشته اعلام کرد بازي تدارکاتي تيم ملي اين کشور با ايران پابرجاست و اين بازي در تاريخ 30 مارس (10 فروردين) برگزار خواهد شد. اين ديدار قرار بود پيش از اينها برگزار شود که شيوع ويروس کرونا آنرا به تاخيرانداخت. در برنامه قبلي قرار بود ايران 5 فروردين در استاديوم آزادي تهران ميزبان هنگ کنگ باشد که کنفدراسيون فوتبال آسيا اعلام کرد اين بازي به خاطر محدوديت کشورها در سفرهاي برون مرزي برگزار نخواهد شد و قرار است بازيهاي گروه ايران به صورت متمرکز خرداد ماه برگزار شود.
حالا تيم ملي به بهانه ديدار دوستانه با سوريه اردوي تدارکاتي را در تعطيلات نوروز برگزار خواهد کرد. فدراسيون فوتبال سوريه در خبري که در اين باره منتشر کرده است به اين نکته اشاره کرده سوريها پيش از سفر به تهران براي بازي با ايران 5 فروردين در منامه با بحرين بازي خواهند کرد و بازي با ايران در استاديوم آزادي تهران دومين بازي آنها در فروردين ماه خواهد بود. ليگ برتر بعد از برگزاري بازيهاي هفته هيجدهم به بهانه نيم فصل تعطيل خواهد شد و تيم ملي بدون دغدغه ميتواند اردوي تدارکاتي خود را به بهانه بازي با سوريه برگزار کند.
با انتشار اين خبر از سوي منابع سوري مشخص شد که ايران دهم فروردين ماه به مصاف سوريه خواهد رفت تا با توجه به لغو ديدارهاي رسمي مقابل هنک کنگ و کامبوج، تيم ملي پس از مدتها در يک بازي تدارکاتي به ميدان برود. به علت لغو ديرهنگام برگزاري مسابقات انتخابي جام جهاني، فدراسيون فوتبال نتوانسته بيش از يک ديدار را براي تيم ملي هماهنگ کند. در نتيجه تيم ملي همانند ماههاي گذاشته به جاي استفاده از حداکثر زمان و برگزاري حداقل دو ديدار تدارکاتي، باز هم بخشي از روزهاي موسوم به «فيفا دي» براي برگزاري بازيهاي دوستانه و رسمي را از دست ميدهد.
غيبت احتمالي لژيونرها در بازي با سوريه
مسابقه بين دو تيم ايران و سوريه در دهم فروردين ۱۴۰۰ در شرايطي است که فيفا دي شامل ۲۸ اسفند ۹۹ تا ۶ فروردين ۱۴۰۰ ميشود و اکثر تيمهاي ملي در همين روزها به رقابت ميپردازند. در نتيجه تيم ملي ايران مجاز به استفاده از بازيکنان لژيونر خود نيست.
اگر چه باشگاههاي ايراني به خاطر تيم ملي از منافع خود گذشت ميکنند اما خبري از حضور بازيکنان لژيونر در اين ديدار نيست و اسکوچيچ بايد ترکيب تيمش را بدون بازيکنان شاخص خود به ميدان بفرستد.غيبت بازيکناني مانند طارمي، آزمون، بيرانوند، ميلاد محمدي، سعيد عزتاللهي، عليرضا جهانبخش، امير عابدزاده، صادق محرمي، کاوه رضايي، علي قليزاده، کريم انصاريفرد و... در شرايطي است که تيم ملي در بازيهاي رسمي خود حساب ويژهاي روي اين بازيکنان باز کرده است.
در صورتي که مسابقه ايران و سوريه داخل فيفا دي برگزار ميشد، ميتوانست کمک ويژهاي به تيم ملي ايران باشد. بايد ديد اسکوچيچ ميتواند موافقت باشگاههاي اروپايي و بعضا عربي را در کوران مسابقات جلب کند و مليپوشان لژيونر را سه، چهار روز ديرتر به باشگاههاي خود بفرستد يا خير. اين احتمال ميرود که او در اردوي نوروز ۱۴۰۰ که از سوم فروردين شروع ميشود، به طور کلي قيد حضور لژيونرها را هم به صرف اينکه فقط سه، چهار روز در تمرينات شرکت کنند، بزند.
آغاز اردوي تيم بحرين
برخلاف ايران، بحرين رقيب ما در راه رسيدن به جام جهاني اردويش را از روز دوشنبه آغاز کرده است. در اين اردو ۳۳ بازيکن حضور دارند تا در آستانه بازيهاي دوستانه بينالمللي مقابل سوريه و اردن در ورزشگاه حمد تاون، خود را به سرمربي اين تيم معرفي و زير نظر سوسا پرتغالي شروع به تمرين کنند.
بحرين به منظور آماده سازي براي مقدماتي آسيا براي جام جهاني ۲۰۲۲ قطر و جام ملتهاي آسيا چين ۲۰۲۳ به مصاف اردن و سوريه ميرود. اين اولين ديدارهاي بحرين در سال جديد ميلادي خواهد بود.سوسا بازيکناني را از ليگ برتر بحرين و همچنين تيم دسته دوم الخالديه انتخاب کرده است.
برنامه ديدارهاي ايران در خرداد 1400
پس از لغو برگزاري انتخابي جام جهاني قطر در مارس ۲۰۲۱ (فروردين ۱۴۰۰) کنفدراسيون فوتبال آسيا خردادماه را به عنوان زمان جديد برگزاري رقابتهاي مقدماتي جام جهاني 2022 اعلام کرد.
طبق اعلام AFC زمان جديد ديدارهاي تيم ملي فوتبال به اين شرح است:
پنجشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۰
*ايران............................................................................. هنگ کنگ
دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۴۰۰
*ايران..................................................................................... بحرين
جمعه ۲۱ خرداد ۱۴۰۰
*کامبوج.................................................................................... ايران
سهشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۰
*ايران........................................................................................ عراق
اين مسابقات به صورت متمرکز و به ميزباني يکي از کشورهاي گروه C برگزار ميشود و در صورت نبود ميزبان، مسابقات در کشور ثالث (بيطرف) برگزار خواهد شد. تيمهاي حاضر در مسابقات ۳۱ مي(۱۰ خرداد) وارد محل برگزاري مسابقات ميشوند و در ۱۷ روز به رقابت ميپردازند. در صورتي که اين مسابقات به صورت متمرکز برگزار نميشد، ايران در چهار بازي باقي مانده خود، در سه ديدار ميزبان و فقط در يک بازي مهمان ميشد.
در جدول ردهبندي گروه سوم عراق صدرنشين از 5بازي صاحب 11 امتياز است. بحرين با 5 بازي و 9 امتياز دوم است و ايران با 4 بازي و 6 امتياز در رده سوم ايستاده است. تيمهاي هنگ کنگ و کامبوج نيز با کسب 5 و يک امتياز در ردههاي چهارم و پنجم قرار دارند.