نماد آخرین خبر

کسانی که در AFC کرسی دارند، باید خجالت بکشند!

منبع
تسنيم
بروزرسانی
کسانی که در AFC کرسی دارند، باید خجالت بکشند!

تسنيم/ مديرعامل پيشين باشگاه استقلال معتقد است که برخي از ايراني‌هاي حاضر در AFC از کرسي‌هاي خود براي منافع شخصي استفاده مي‌کنند.
اميررضا واعظ‌آشتياني در خصوص برگزاري ديدارهاي گروه C انتخابي جام جهاني 2022 قطر به ميزباني بحرين و عدم ارائه ميزباني به ايران اظهار داشت: وقتي رئيس کنفدراسيون فوتبال آسيا بحريني است، تمام زير شاخه‌هاي AFC زير نظر او هستند و مي‌تواند روي آنها اعمال نفوذ کند. ميزباني بحرين هم قابل پيش‌بيني بود.
وي افزود: حتي کشورهايي که در سطح اول فوتبال آسيا نيستند، نمايندگاني در هيئت رئيسه يا کميته‌هاي AFC دارند که ما حتي توانايي لابي کردن با آنها را هم نداريم. حتي بعيد نيست برخي از اين اعضا به لحاظ اقتصادي تطميع شوند. در جايي که لابي‌گري حرف اول را مي‌زند، عدم توانايي افرادي هم که از ايران در AFC کرسي دارند هم مطرح مي‌شود. اين مسئله براي ما قابل باور نيست که بحرين مي‌تواند ميزبان باشد، اما ايران نه و کساني که از ايران در AFC مسئوليتي دارند، وقتي اين وضع را مي‌بينند بايد خجالت بکشند.
مديرعامل سابق باشگاه استقلال و قائم مقام اسبق سازمان تربيت بدني در خصوص نقش تاج به عنوان نايب رئيس AFC و اينکه گفته هيئت رئيسه درباره ميزباني‌ها تصميم گيرنده نيست، گفت: همواره به اين موضوع اشاره داشتيم که برخي افراد کرسي‌ها را اشغال مي‌کنند، اما توانايي استفاده مناسب از آن جايگاه را ندارند. اين نشان مي‌دهد که نه ظرفيت فردي آنها اجازه مي‌دهد که به نتيجه مثبت برسند و نه در لابي کردن، تخصصي دارند. اين مسئله کاملاً انکار ناپذير است.
واعظ آشتياني با اشاره به تهديد فدراسيون فوتبال ايران از سوي AFC به تعليق در زمان اجراي قانون بازنشسته‌ها، اظهار داشت: چگونه است که فيفا به قوانين داخلي ما (قانون بازنشسته‌ها نيز يکي از اين قوانين است) احترام مي‌گذارد، اما AFC افاضاتي دارد که بايد ببينيم اشاره آنها به کدام ماده و قانون است؟ اين يک باور بين‌المللي است که حتي فيفا هم به اين باور را دارد و آن هم احترام به قوانين داخلي کشورهاست. در هيچ کجا يک سازمان بين‌المللي نمي‌تواند وارد مسائل داخلي يک کشور شود و حتي يک کشور مي‌تواند در کنوانسيون‌هاي بين‌المللي شرط بگذارد، اما AFC در ماجراي بازنشسته‌ها وارد عرصه مي‌شود. اين نشان مي‌دهد که افرادي براي منافع شخصي از جايگاه خود بهره برده‌اند و منافع ملي براي آنجا ارجحيت ندارد.
وي در پاسخ به اين سؤال که آيا جواد ظريف به عنوان وزير امور خارجه مي‌تواند به کمک فوتبال بيايد، گفت: هميشه تأکيد بر اين مي‌کرديم که ديپلماسي سياسي مي‌تواند به ديپلماسي ورزشي کمک مي‌کند. ديدار عزيزي خادم با ظريف، اين فرصت را ايجاد کرده که ببينيم ديپلماسي سياسي چقدر به کمک ورزش مي‌آيد. اينکه بيرون زمين و ميدان ورزش، سياست‌مداران ما اين قدرت را دارند که موضوعات اينچنيني را پيگيري کنند. چگونه است که اکنون استقلال بايد براي انجام بازي‌هايش به عربستان برود؟

مديرعامل سابق استقلال با بيان اينکه ديپلماسي سياسي فقط نبايد ويترين باشد، افزود: بايد اين توانايي را داشته باشيم که مسائل مهم خود را به سرانجام برسانيم. البته که نشست رئيس فدراسيون فوتبال با وزير امور خارجه با سرعتي که انجام شد، جاي سؤال دارد. چه اتفاقي پيش آمد که ظريف سريعاً وقت خالي پيدا کرد و اين موضوعي است که صاحب نظران در آينده‌اي نزديک درباره چنين ديداري صحبت خواهند کرد. نشستي که ظريف داشت، شبيه به نشستي بود که با عادل فردوسي‌پور برگزار کرد.
واعظ آشتياني تأکيد کرد: نبايد سياست را در فوتبال دخيل کنيم، اما بايد از سياست براي پيشبرد اهداف به صورت بهينه استفاده کرد. سياست بازي و سياسي کاري در ورزش ممنوع است، اما استفاده مناسب و به موقع از سياست براي پيشبرد اهداف ورزش و فوتبال بايد انجام شود.


ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره