3 تفنگدار
ورزش 3/ شايد اگر فرد ديگري جز برانکو ايوانکوويچ سرمربي تيم ملي بود، اسم فرهاد مجيدي هم در بين بازيکنان شرکت کننده در جام جهاني 2006 به چشم ميخورد.
رسول خطيبي، يحيي گلمحمدي و فرهاد مجيدي سه مربي موفق تيمهاي ايراني در ليگ قهرمانان آسيا هستند که به همراه تيمشان به دور دوم رقابتها صعود کردهاند؛ اين سه البته ميتوانستند جواد نکونام را هم در کنار خود داشته باشند اما سرمربي فولاد به اندازه کافي خوشاقبال نبود و تيمش در يکي از دشوارترين گروههاي اين تورنمنت از دور رقابتها کنار رفت.
با صعود تراکتور، استقلال و پرسپوليس مربيان اين سه تيم حالا در مسيري گام بر ميدارند که شايد منجر به کسب بزرگترين افتخار دوران زندگيشان بشود؛ هر سه آنها بازيکنان ممتاز و تاثيرگذار در دوران باشگاهي بودند و سابقه بسته بازوبند کاپيتاني تيم تحتنظرشان را دارند.
از بين اين سه البته يحيي گلمحمدي در عرصه فوتبال ايران چهره نامدارتري است و جزو بهترين مدافعان تاريخ فوتبال ملي به شمار ميآيد؛ گلمحمدي که کشفش در فوتبال ايران به دهه 1370 بر ميگردد بعد از تجربه يک بيماري و بروز مسائلي در باشگاه پرسپوليس، به فولاد رفت و زيرنظر وينگو بگوويچ سرمربي کروات فولاد دوباره در فوتبال ايران چهره شد و در همان روزها بود که توسط ميرسلاو بلاژويچ به تيم ملي بازگشت تا همه با بازگشت مجدد يک مدافع باکلاس و مطمئن آشنا بشوند.
گلمحمدي بعد از رقابتهاي جام ملتهاي آسيا لبنان 2000 تا پايان رقابتهاي جام جهاني 2006 در تيم ملي بود و از چهرههاي مهم تيم برانکو به حساب ميآمد؛ او در اين دوران به عنوان کاپيتان فاتح بازيهاي آسيايي بوسان شد و در جام ملتهاي آسيا نيز کاپ سومي را بالاي سر برد و در شرايطي که از فهرست نفرات حاضر در جام جهاني 2006 خط خورده بود، با مصدوميت ستار زارع دوباره به ليست برگشت و در بازي با مکزيک تنها گل تيم ملي را به ثمر رساند. او با اين تورنمنت با مصدوميت در ديدار با پرتغال وداع کرد.
رسول خطيبي شايد بشود درباره او با قاطعيت بتوان گفت که به اندازه کيفيتاش در فوتبال ايران قدر نديده؛ او که در تيمهاي پاس و سپاهان در فوتبال ايران درخشيده، سابقه حضور در استقلال و تراکتور را هم دارد و همچنين در دوره حضور مهدويکيا، خطيبي به تيم هامبورگ ترانسفر شده است. او همچنين در فوتبال امارات سابقه بسيار خوبي دارد و فوتبالدوستان اماراتي هنوز هم روزهاي درخشش او را به ياد ميآورند.
رسول خطيبي در تيم ملي در جام جهاني 2006 به مرور جزو نفرات برانکو قرار گرفت و اگر در بازي پرتغال کمي خوشاقبال ميبود ميتوانست دروازه حريف نامدار ايران را باز کند؛ او بعد از جام جهاني 2006 نيز در تيم ملي حضور داشت و در جام ملتهاي آسيا 2007 نيز به ميدان رفت که با بدشانسي آخرين پنالتي ايران مقابل کره را از دست داد.
اما برسيم به فرهاد مجيدي که با وجود استعداد فوقالعاده کمتر به او فرصت بازي در تيم ملي رسيده؛ او که خيلي زود و در دوران محمد مايليکهن و در سن 18 سالگي به تيم ملي دعوت شد، با تغييراتي که در روي نيمکت تيم ملي رخ داد، جايگاه خود را به مرور در تيم ملي از دست داد و با ورود مربيان خارجي کمتر مورد توجه قرار گرفت.
فرهاد در آن سالها شايد تنها در يک بازي ايران در ورزشگاه آزادي با هدايت همايون شاهرخي در تيم ملي حاضر شد و به صورت فيکس به ميدان رفته و در اغلب اوقات زيرسايه مهاجماني مثل علي دايي و وحيد هاشميان بوده است؛ با اينحال او با درخشش در عرصه باشگاهي چيزهايي را به دست آورد که کمتر کسي در فوتبال ايران به آن دست پيدا ميکند. مجيدي در دوره افشين قطبي هم يک نوبت به تيم ملي دعوت شد اما در جام ملتهاي آسيا 2011 حضور نيافت، در حاليکه در اوج دوران فوتبال خود بود.
اين سه چهره فوتبال ايران بعد از دوران بازيگري مربيگري را آغاز کردند. يحيي گلمحمدي از سرمربي موقت در صباي قم و دستياري علي دايي و دوباره بازگشت به صبا و بعد حضور در پرسپوليس و موفقيت در تيمهايي مثل نفت و ذوبآهن و حضور مجدد در پرسپوليس؛ رسول خطيبي با شروعي قوي در گسترش فولاد و سپس صعود به ليگ برتر با سه تيم مختلف و حالا هدايت تراکتور تبريز و البته فرهاد مجيدي نيز عجيبتر از بقيه با سه بار حضور در استقلال به عنوان سرمربي که حالا با صعود به دور حذفي ليگ قهرمانان توأم شده است.
آنها با لياقت فني که از خود نشان دادهاند، پرچمداران فوتبال ايران تلقي ميشوند؛ مربيان جوان و باتجربهاي که با درايت خود جا را براي سرمربيان خارجي که احتمالا حضورشان در فصل بعد در ليگ ايران آزاد ميشود، تنگ خواهند کرد. مربياني که شايد يکي از آنها بتواند قهرماني در آسيا را در رده باشگاهي براي فوتبال ايران به ارمغان بياورد، چرا که نه.