نماد آخرین خبر

تفاوت آسیا و اروپا از زمین تا آسمان است

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
تفاوت آسیا و اروپا از زمین تا آسمان است

خبرآنلاين/ ميزان پاداش‌هاي پرداختي در رقابت هاي ليگ قهرمانان آسيا و ليگ قهرمانان اروپا تفاوت چشمگيري باهم دارد.
در مورد تفاوت هاي فوتبال آسيا و فوتبال اروپا، بارها و بارها و به مناسبت هاي گوناگون صحبت شده است. اين بحث ها معمولا درباره مسائل فني و تفاوت کيفي تيم هاي باشگاهي حاضر در اين دو قاره است و تقريبا همگان هم به اين نکته واقف هستند که فوتبال آسيا که ويترين آن ليگ قهرمانان اين قاره است، کيلومترها با فوتبال اروپا و ليگ قهرمانانش تفاوت دارد.
اين تفاوت اما صرفا محدود به زمين چمن و کيفيت کاري مربيان و بازيکنان نيست و در مسائل مديريتي هم اين تفاوت به صورت چشمگيري وجود دارد. يکي از جلوه هاي اين مسئله، ميزان پاداش هاي پرداختي از سوي کنفدراسيون فوتبال آسيا و اتحاديه فوتبال اروپا به تيم هاي حاضر در رقابت هاي ليگ قهرمانان در اين دو قاره است. ميزان پاداشي که تفاوت شان از زمين تا آسمان است و به خوبي نشان مي دهد که حجم گردش مالي و درآمدها تا چه اندازه فرق دارد. درآمدهايي که قطعا از عوامل اصلي وجود چنين شکاف شگرفي در سطح فوتبالي دو قاره است.
ليگ قهرمانان آسيا؛ هر سال دريغ از پارسال
کنفدراسيون فوتبال آسيا هر ساله اعلام مي دارد که چه پاداشي را براي تيم هاي حاضر در ليگ قهرمانان آسيا در نظر گرفته است. اين پاداش البته فقط مختص به تيم هاي فيناليست يا تيم قهرمان نيست و تيم هاي حاضر در دور گروهي هم پاداش دريافت مي کنند.
پيش از آغاز فصل گذشته ليگ قهرمانان آسيا در سال 2020، AFC فهرست پاداش مسابقات را به شرح زير اعلام کرد:

تيم قهرمان:‌ ۴ ميليون دلار
نايب قهرمان: ۲ ميليون دلار
حضور در نيمه نهايي: ۲۵۰ هزار دلار
حضور در يک چهارم نهايي: ۱۵۰ هزار دلار
حضور در يک هشتم نهايي: ۱۰۰ هزار دلار
پيروزي در مرحله گروهي، و ساير مراحل حذفي: ۵۰ هزار دلار
تساوي در مرحله گروهي، و ساير مراحل حذفي: ۱۰ هزار دلار
در ابتداي مسابقات اين فصل هم علي رغم اين که کنفدراسيون فوتبال آسيا اعتبارات خود براي اهداي پاداش به تيم ها را افزايش داد، اما چون تعداد تيم ها از 32 به 40 ارتقا پيدا کرده بود، عملا تغييري در مبلغ پرداختي به باشگاه ها ايجاد نشده و تيم ها دقيقا طبق فرمول فصل گذشته که در بالا اشاره شد، مبالغي به عنوان پاداش دريافت مي کنند.
کنفدراسيون فوتبال آسيا در رقابت هاي اين فصل و با توجه به فشردگي و تمرکز بازي ها، کمک قابل توجهي هم به کشورهاي ميزبان دور گروهي انجام داد و مطابق آن چه که رسانه هاي عربي مطرح کرده بودند، AFC مبلغ يک ميليون دلار به کشور بابت هرگروهي که ميزباني کرده، پرداخت مي کند.
ليگ قهرمانان اروپا؛ باشگاه ها پول پارو مي‌کنند
حضور در ليگ قهرمانان اروپا براي تمام باشگاه هاي اروپايي بسيار سودآور است، به همين دليل تمامي باشگاه ها تمايل زيادي دارند تا در اين رقابت‌ها حضور داشته باشند و يکي از دلايل اصلي مخالفت بسياري از باشگاه با برگزاري سوپرليگ اروپا اين بود که شانس حضور در يک تورنمنت پر منفعت مثل ليگ قهرمانان را از آن ها مي گرفت. رويارويي با بهترين تيم هاي اروپايي و جدال با تيم هاي سطح اول و ستارگان فوتبال اروپا تجربه‌اي است که تيم ها در اين رقابت ها بدست مي‌آورند اما از نظر مالي هم تيم ها سود قابل توجهي به دست مي‌آورند.
يوفا براي حضور در دور گروهي مبلغ 15.2 ميليون يورو براي هر باشگاه در نظر گرفته است. به ازاي هر برد 2.7 ميليون يورو، تساوي 0.9 ميليون يورو، صعود به دور يک شانزدهم 9.5 ميليون يورو، صعود به يک چهارم نهايي 10.5 ميليون يورو، صعود به نيمه نهايي 12 ميليون يورو، صعود به فينال 15 ميليون يورو و رسيدن به عنوان قهرماني 19 ميليون يورو به باشگاه مي‌پردازد.

اين مبلغ البته صرفا پولي است که يوفا به باشگاه ها پرداخت مي کند و بايد به اين ارقام، درآمدهاي کلان حق پخش تلويزيوني و مسائل ديگر را اضافه کرد تا مشخص شود که باشگاه هاي اروپايي چه درآمد کلاني از حضور در رقابت هاي ليگ قهرمانان اروپا به دست مي آورند.
فوتبال آسيا خودش را دوست ندارد
با مقايسه ارقام فوق و تفاوت مشهودي که بين ارزش دلار و يورو در بازارهاي ارز وجود دارد، به راحتي مي توان پي برد که چقدر بين درآمد برترين تيم هاي قاره آسيا با تيم هاي متوسط و معمولي قاره اروپا تفاوت است. در اين بين اما خود متوليان برگزاري مسابقات فوتبال در قاره آسيا هم مقصر هستند. يکي از بزرگترين درآمدها براي هر باشگاهي به مسئله حق پخش تلويزيوني رقابت ها بر مي گردد اما به عنوان مثال در همين فصل جاري رقابت هاي ليگ قهرمانان آسيا، به دليل عدم توافق ميان اي اف سي و شبکه bein sport قطر که يکي از معتبرترين و بزرگ ترين شبکه هاي تلويزيوني ورزشي در جهان است، حق پخش بازي ها به bein sport نرسيد و بازي ها صرفا در شبکه هاي داخلي عربستان پخش شد تا نه تنها چيزي از اين طريق نصيب باشگاه ها نشود بلکه فوتبال آسيا هم محدودتر و ناکام تر از هميشه در معرفي خود به جهان باقي بماند. طبعا وقتي پوشش رسانه اي خوبي براي بازي ها وجود نداشته باشد، سرمايه گذاري هم در تورنمنت کاهش پيدا مي کند و ديگر نمي توان خيلي به افزايش درآمد باشگاه ها و پيشرفت فوتبال اميدوار بود تا در چنين فضايي پيشرفت فوتبال اروپا و پسرفت فوتبال آسيا با سرعت بيشتري اتفاق بيفتد و شکاف هاي فني، مالي و مديريتي موجود روز به روز عميق تر شود.


ما را در کانال تلگرامي «کانال ورزش» دنبال کنيد