ايسنا/ چاقي مفرط معضلي است که باعث مشکلاتي همچون ديابت ميشود. ورزش و رژيم راههاي مقابله با اين بيماريها است. تحقيقات جديد نشان ميدهند که بعضي از فعاليتهاي ورزشي فوايد يکساني بر مردان و زنان ندارند و زنان بايد بيشتر فعاليت کنند تا به فوايد مشابه دست پيدا کنند.
بيش از يک سوم آمريکاييها دچار چاقي مفرط هستند و اين افراد مشکلاتي از جمله ديابت نوع دو و مشکلات قلبي - عروقي را تجربه ميکنند. در واکنش به پديده چاقي مفرط بسياري از پزشکان حرفهاي راههايي براي بردن ميزان سلامتي در اين افراد با رژيم و ورزش را توصيه کردهاند.
تحقيقات در دانشگاه ميسوري نشان ميدهد که ورزشهايي که براي مردان دچار چاقي مفرط مفيد است، لزوما همان فايده را براي زنان چاق ندارد. اين يافتهها به محققان و متخصصان سلامتي کمک ميکند تا ورزشهايي براي زنان دچار چاقي مفرط طراحي کنند.
ژيل کانالي، استاد دانشکده ورزش و تغذيه در دانشگاه ميسوري ميگويد: نتايج نشان ميدهد که جنسبيت بر ساز و کار قلب و عروق در افراد دچار چاقي مفرط و ديابت نوع دو تاثيرگذار است. سلامتي مردان پس از انجام ورزشهاي هوازي پيشرفت ميکند، اما همين نتايج براي زنان صدق نميکند.
کانالي و همکارانش واکنشهاي قلبي – عروقي 75 فرد دچار چاقي مفرط را مورد بررسي قرار دادند، اين واکنشها عبارتند از ضربان قلب، فشار خون و ... . افراد به اندازه يکسان تست انجام دادند به اين ترتيب که به طور مداوم و با قدرت شي را براي چند دقيقه در دست فشار ميدهند. اين کار را قبل و بعد از 16 هفته پياده روي انجام ميدهند.
کانالي ميگويد: آنچه تحقيقات مشخص ميکند، اين است که فوايدي که ما تصور ميکنيم ورزش براي افراد به همراه دارد در هر دو جنسيت يکسان نيست به خصوص در آنهايي که به ديابت نوع دو مبتلا هستند. اين نگران کننده است، زيرا مرگ و مير ناشي از ديابت نوع دو، به خصوص در زنان زياد است. ما به دنبال راههاي ورزشي هستيم تا به اين افراد کمک کنيم. تحقيقات نشان ميدهد بعضي از ورزشها براي زنان کافي نيستند مثلا برنامه پياده روي براي آنها تاثير کافي ندارد. وي مي افزايد: زناني که ديابت نوع دو دارند به ورزشهاي طولاني تر و شديدتري احتياج دارند، به علاوه بايد توجه شود که چقدر طول مي کشد تا ساز و کار قلب و عروق بعد از ورزش به حالت عادي برگردد و اين که ضربان قلب به هنگام ورزش چقدر است.
کانالي ميگويد : خيلي از افراد به اين قضيه توجه ميکنند که ضربان قلبشان هنگام ورزش چقدر است، اما بايد به ضربان قلب پس از ورزش نيز توجه کرد. به هنگام ورزش افراد تمايل دارند تا فشار خونشان بالا برود، اما اين فشار خون نبايد زياد بالا برود. فشار خون بعد از ورزش بايد به حالت عادي باز گردد. در مطالعات ما، ميزان بازگشت به حالت عادي در مردان سريعتر از زنان است. پس از تمرين حتي مردان در زمان کمتر و مطلوبتري به حالت عادي باز مي گردند، اما براي زنان اين زمان تغيير نميکند.