کدام مسی طلسم بحرین را میشکند؟!

ورزش 3/ تيم ملي ايران در شرايطي مقابل بحرين قرار خواهد گرفت که اسکوچيچ و بازيکنان در انتظار يک دفاع منسجم و يکپاچه هستند، که در آن نظير مصاف با هنگ کنگ، خبري از اشتباهات فردي هم نيست.
احتمالا اگر کارلوس کيروش هدايت تيم ملي ايران را برعهده داشت، اردوي به مراتب مفصل تري را پيش از ورود به اين چهار ديدار حساس و سرنوشت ساز براي فوتبال ايران تدارک ميديد؛ اين همان کاري است که هليو سوسا هموطن کيروش در بحرين روي آن تاکيد داشته و برخلاف شاگردان اسکوچيچ که با برپايي اردويي چند روز در کيش به بحرين رفته اند، توانسته تيمي منجسم و با برنامه را روانه مسابقات کند؛ تيمي که چندين اردو و ديدار دوستانه خوب را تجربه کرده و مانند يک تيم باشگاه به مصاف تيم ملي ايران مي رود که هنوز چند روز از جمع شدن ستاره هايش در کنار يکديگر سپري نشده است.
با اين حال مقايسه وضعيت فوتبال دو کشور، نشان از اختلافي عميق در سطح کيفي بازيکنان آنها دارد و حتي اگر اين نکته را در نظر بگيريد که مساحت جزيره قشم دو برابر کشور بحرين است، خيلي هم اين موضوع غيرطبيعي جلوه نخواهد کرد؛ پس اينکه مانند ديدار رفت در انتظار يک نمايش کاملا تدافعي از تيم ملي بحرين و سرمربي پرتغالي اش باشيم، چيز چندان غريبي نخواهد بود.
نمايش ايران بحرين را مي توان تکرار يک نمونه تمام عيار از مسابقه ايران آرژانتين در جام جهاني 2014 برزيل دانست؛ جايي که کي روش و شاگردانش با پشت سر گذاشتن اردوهايي خوب و فشرده به برزيل رفته بودند و اگر کمي داور مسابقه با ايران مهربان بود و خوش شانسي بيشتري وجود داشت، حتي سه امتياز مي توانست به تيمي برسد که با برنامه و تاکتيک هاي دفاعي کارآمد به خوبي کارهاي دفاعي را انجام مي داد، ولي اين ليونل مسي بود که با يک حرکت در عرض و يک ضربه مهارناشدني در وقت هاي اضافي، تمام انسجام دفاعي و کارهاي تيمي و تاکتيکي کي روش را در چند ثانيه زير و رو کرد.
البته هليو سوسا که به خوبي ميداند تيم ملي ايران بازيکنان توانمندي در اختيار دارد، به شاگردانش تاکيد خواهد داشت که پرس از بالا را در دستور کارشان قرار دهند، تا اجازه بازيسازي توسط مدافعين ايران را از خط دفاعي بگيرند و برنامه ويژه اي براي استفاده از ضدحملات در هر حالتي خواهند داشت که شاگردان اسکوچيچ اشتباه کنند. در اين صورت و لو رفتن توپ در هر بخش از زمين، با توجه به سرعت بالايي که بحريني ها در انتقال توپ از دفاع به حمله دارند، مي توانند ضدحمله اي خطرناک را شکل دهند؛ درست مانند همان ضدحملاتي که تيم ملي در زمان کي روش مقابل آرژانتين ايجاد کرد.
تيم ملي با اسکوچيچ چهار مسابقه را با چهار پيروزي پشت سر گذاشته است، اما بي شک مهم ترين چالش و محک اين مربي کروات روز آينده در مقابل سوساي پرتغالي محک خواهد خورد. جايي که او بايد در وهله اول با برنامه هاي تاکتيکي و اگر نشد با خلاقيت فردي بازيکنانش، گره بازي را در مقابل هليو سوسا که شاگردانش را براي پرس و دفاع منسجم و استفاده از ضدحملات به ميدان خواهد فرستاد، آماده کند. در واقع شاگردان اسکوچيچ روز آينده همانند تيم ملي آرژانتين در جام جهاني 2014 در نبرد با ايران خواهند شد که با هر روشي به دنبال شکست بحرين خواهند بودند؛ اگر شد با برنامه هاي تاکتيکي و اگر نشد با خلاقيت طارمي، آزمون و يا هر بازيکن ديگري که بتواند گره بازي را براي ايران باز کند.