ایران - بحرین؛ در انتظار تغییر سرنوشت تیم ملی!

تسنيم/ تيم ملي فوتبال کشورمان در ديداري حساس به مصاف بحرين خواهد رفت، ديداري که بايد با جبران شکست بازي رفت و البته يک طلسمشکني همراه باشد.
ديدار حساس با بحرين. تيم ملي فوتبال ايران، هميشه ديدارهايش مقابل بحرين حساس و جنجالي بوده است. آمار بردهاي ايران مقابل اين تيم چشمنواز است، با اين حال هميشه و با هر مربي که روي نيمکت ايران نشسته، با يک طلسم همراه بوده و آنهم عدم شکست بحرين در خانه خودش است. تيمي که به اين سادگيها در خانه خودش نميبازد و جنگ رواني هميشه بخش جداييناپذير فوتبال بحرين در تقابل با ايران بوده است. با يک خاطره تلخ از شکست در انتخابي جام جهاني 2002 در منامه.
حالا، تيم ملي فوتبال ايران در حساسترين مقطع خود قرار دارد. پس از دو صعود پياپي به جام جهاني 2014 و 2018، شرايط صعود به جام جهاني 2022 با سرمربيگري مارک ويلموتس سخت و پيچيده شد. پس از قطع همکاري با اين مربي بلژيکي که کارنامهاش در تيم ملي دو پيروزي و دو شکست در دور رفت بود، دراگان اسکوچيچ هدايت تيم ملي را به عهده گرفت. هرچند بازيها به دليل شرايط کرونايي به تأخير افتاد و در نهايت نيز ميزباني متمرکز بازيها به بحرين رسيد. اسکوچيچ تقريباً 15 ماه پس از انتخابش بهعنوان سرمربي تيم ملي و پشت سر گذاشتن چند بازي دوستانه و اردوي تدارکاتي، در اولين بازي رسمي هنگکنگ را با نتيجه 3 بر يک شکست داد. حالا در دومين مصاف رسمي تيم ملي با هدايت او، تقابل با بحريني در برنامه قرار گرفته که در بازي رفت با يک گل از سد ايران گذشت و شرايط صعود را سخت کرد.
به گفته اسکوچيچ، تيم ايران نسبت به بازي رفت با تغييرات محسوسي روبهرو شده و علاوه بر کادر فني، بازيکنان و تاکتيک ايران نيز تغيير کرده است. اگر بگوييم اين بازي براي ايران، مرگ و زندگي است، بيراه نيست، چراکه بحرين يکي از رقباي مستقيم ايران براي صعود به مرحله بعدي است که پيروز نشدن مقابل اين تيم، باز هم کار تيم ملي را به اما و اگر ميکشاند. پيروز شدن مقابل بحرين نيز علاوه بر يک طلسمشکني بزرگ و جبران شکست در دور رفت، يک گام بزرگ براي صعود به مرحله بعدي خواهد بود، چرا که ايران ميتواند با کسب پيروزي احتمالي مقابل کامبوج و عراق، بهعنوان تيم نخست و مقتدرانه به جمع 12 تيم برتر برسد، در غير اين صورت اتفاقات، غيرقابل پيشبيني خواهد بود.
بازيکنان تيم ملي، در بهترين فرم خود قرار دارند و مسلماً سختترين کار اسکوچيچ، انتخاب ترکيب اصلي است. يعني تيم ملي آنقدر بازيکن خوب دارد که به سختي ميتوان ميان نفرات اصلي و ذخيره، تمايز قائل شد. شايد اين مسئله اتفاقي خوب براي سرمربي تيم ملي باشد که نفراتش را براساس سبک بازي حريفان انتخاب کند و از همين رو بعيد نيست که ترکيب او نسبت به بازي با هنگکنگ تغييراتي داشته باشد و نفراتي وارد ميدان شوند که درصد موفقيت ايران مقابل بحرين را بالاتر ببرند. تغييراتي که اميدواريم يک تغيير بزرگ را به همراه داشته باشد و سرنوشت گروه C را تغيير دهد.
پس آنچه در بازي مقابل بحرين اهميت بالايي دارد، کسب پيروزي با هر نتيجهاي است. آنهم در شرايطي که جو رواني مسابقه به سود بحرينيهاست و شرايط ميزباني و وضعيت دو تيم در جدول، استرس بازيکنان ايران را بالاتر ميبرد. استرسي که شايد با يک گل زودهنگام تبديل به انگيزهاي بالا براي اولين شکست بحرين در خانهاش شود يا ممکن است با طولاني شدن انتظار براي رسيدن به گل، آواري روي سر بازيکنان تيم ملي باشد. براي پيروزي، به چيزي جز تاکتيکهاي گرهگشاي کادر فني و عزم بالاي بازيکنان تيم ملي اميد نداريم؛ نه کمکهاي امدادي به داد تيم ملي ميرسد و نه در بحرين امتياز ويژهاي وجود دارد که اگر هم باشد، نصيب رقيب خواهد شد نه ايران. با اين حال مليپوشان ايران ميتوانند ثابت کنند که نيروي آنها ميتواند به هر قدرتي غلبه کند، فقط بايد کمي خودباوري داشته باشند.
برنامه ديدارهاي باقيمانده گروه C به شرح زير است:
دوشنبه - 17 خرداد
عراق - کامبوج، ساعت 19، ورزشگاه شيخ علي بنمحمد آل خليفه
ايران - بحرين، ساعت 21، ورزشگاه ملي بحرين
جمعه - 21 خرداد
کامبوج - ايران، ساعت 19، ورزشگاه شيخ علي بنمحمد آل خليفه
هنگکنگ - عراق، ساعت 21، ورزشگاه ملي بحرين
سهشنبه - 25 خرداد
ايران- عراق، ساعت 21، ورزشگاه شيخ علي بنمحمد آل خليفه
بحرين - هنگکنگ، ساعت 21، ورزشگاه ملي بحرين