بررسی ماجرای بلیت فروشی مجازی پرسپولیس؛ فرصت یا کورسوی امید؟

آخرين خبر/ سايت فوتبالي نوشت: باشگاه پرسپوليس مدعي است که در بدترين دوران مالي چند سال اخير خود به سر مي برد و در آخرين اقدام خود به دنبال درآمدزايي از يک پروژه جديد به نام بليت فروشي مجازي است.
سوالي که اينجا مطرح مي شود اين است که بليت فروشي مجازي فرصتي براي درآمدزايي است يا کورسوي اميد براي اين کار؟
مديران باشگاه پرسپوليس که همچنان در مسير دريافت پاداش حاصل از دو حضور در ليگ قهرمانان آسيا از afc به خاطر تحريم ها ناکام ماندهاند، براي پرکردن خزانه باشگاه دست نياز بهسوي هواداران خود دراز کردهاند اما با توجه به حجم بدهي هاي اين باشگاه و مطالبات بازيکنان و اعضاي کادر فني حتي واريزي هاي فعلي هواداران اين باشگاه هم نميتواند دردي از آنها دوا کند. در کمپين اخير کمي بيش از دو ميليارد تومان جمع شد که دربرابر هزينه هاي باشگاه پرسپوليس عدد خاصي نيست.
در شرايطي که راه هاي درآمدزايي باشگاه پرسپوليس در فصل اخير پاسخگوي نياز اين باشگاه پرطرفدار نبود و قرارداد با کارگزار هم عليرغم الحاقيه اي که در زمان رسول پناه به آن اضافه شد نتوانست هزينه هاي جاري را پوشش دهد، با توجه به چند پرونده سنگين بدهي به مربيان و بازيکنان خارجي مديران اين باشگاه را به اين فکر انداخت که بتوانند از ظرفيت حمايت هواداران خود بهره برده و ابتدا با اعلام شماره حساب و سپس فروش بليت مجازي بتوانند بخشي از هزينه ها را از اين طريق پوشش دهند.
در حالي که فوتبال حرفهاي در دنيا، باشگاه يک بنگاه اقتصادي است که درآمدهاي زيادي را براي سرمايهگذارن آن به همراه دارد، براي رسيدن به اين درآمدها نقشه راه هم وجود دارد اما اين موضوع در ايران کاملا برعکس است و درحالي که راههاي زيادي براي درآمدزايي از فوتبال وجود دارد اما طي ساليان گذشته عليرغم قول هايي که مديران در باشگاه هاي مختلف براي بخش اقتصادي اعلام کردند اما در عمل همه شاهد عکس اين ماجرا بودند.
باشگاه پرسپوليس که در چند سال گذشته با توجه به افتخاراتي که در ايران و آسيا به دست آورده است، به راحتي قابليت درآمدزايي دارد با اين حال مديران پرسپوليس در حال حاضر به جاي بررسي راه هاي درآمدزايي و استفاده از يک کميته اقتصادي کاربلد ترجيح مي دهند که اين باشگاه را با دريافت پول هاي قرضي از شرکت هاي مختلف و يا کمک هاي هواداري اداره کنند.
باشگاه پرسپوليس که پيش از اين با اعلام شماره حساب به هواداران اين باشگاه خواستار کمک به اين باشگاه شد حالا در جديدترين اقدام خود اقدام به طراحي پلتفرمي براي خريد بليت مجازي کرده است تا هواداران که به دليل شيوع ويروس کرونا نمي توانند در ورزشگاه ها حضور پيدا کنند به اين شکل بتوانند با خريد بليت مجازي از پرسپوليس حمايت کنند. در شرايط اقتصادي فعلي که مردم با مشکلات فراواني از نظر معيشتي روبهرو هستند و گاهي برخي در تامين هزينههاي خود ناتوان هستند اعلام شماره حساب در کنار راه اندازي فروش بليت اينترنتي با انتقادات بسياري همراه شده است.
يکي از وعده هاي جعفر سميعي مدير جوان قرمزها در زمان انتخاب به عنوان مديرعامل پرسپوليس تشکيل کميته اقتصادي با کمک فعالان اين حوزه به منظور تامين منابع مالي بود؛ وعده اي که تا به امروز شاهد عملياتي شدن آن نبوديم تا باز هم باشگاه دست نياز را به سمت هواداران به جاي اسپانسرها دراز کند تا با کورسوي اميد فقط ۲ ميليارد تومان جمع آوري شود.
با توجه به نتايج پرسپوليس در 5 سال گذشته و افتخاراتي که به دست آورده است، شايد اگر وزارت ورزش و جوانان مديران کاربلد اقتصادي را براي مديريت اين باشگاه و يا عضويت در هيات مديره انتخاب مي کرد، حالا به جاي کمک از هواداران به دنبال ساز و کاري براي اجرايي کردن يک پلان اقتصادي قوي براي اين باشگاه بودند تا مشکلات اقتصادي را پشت سر بگذارند.