خطری که ورزش را تهدید میکند/ چند گزینه «سیاسی» رویمیز رئیسی

مهر/ در حالي که رئيس جمهور منتخب در نشست انتخاباتي با اهالي ورزش وعده داده بود وزير اين حوزه را از بين مديران ورزشي انتخاب کند، برخي چهرههاي سياسي رايزني براي اين مسئوليت را آغاز کردهاند.
انتخاب وزير ورزش در دولتهاي گذشته همواره يکي از دغدغههاي اهالي اين حوزه براي اداره چهار سال امور ورزش کشور بوده که البته کمتر مورد توجه رئيس جمهور منتخب قرار گرفته و اکثر افرادي وزارت ورزش انتخاب ميشدند از گزينههاي سياسي بودند.
اين انتخاب همواره مورد انتقاد اهالي ورزش قرار گرفته چرا که آنها اعتقاد دارند بايد اداره ورزش را به مديري سپرد که با اين حوزه آشنايي داشته باشد و در کنار دانش مديريت و رهبري که دارد، حداقل آشنايي هم با فضاي ورزش داشته باشد.
اين انتقادات در نشست پيش از انتخابات آيت الله رئيسي با جمعي از مربيان، کارشناسان و روساي فدراسيونهاي ورزشي مطرح شد و رئيس جمهور منتخب وعده داد اين بار مديري از بين اهالي ورزش که ويژگيهاي لازم داشته باشد را به عنوان وزير ورزش انتخاب کند.
هر چند در ستادهاي انتخاباتي حوزه ورزش آيت الله رئيسي مديران ورزشي باسابقهاي حضور داشتند و از آنها به عنوان گزينههاي اصلي براي حضور در ساختمان سئول نام برده ميشود، اما تعدادي از مديران سياسي هم تلاش و رايزنيهاي خود را براي حضور در وزارت ورزش آغاز کردهاند.
خبرنگار ما کسب اطلاع کرد اين گزينهها با ورود به حوزه ورزش با برخي روساي فدراسيونها نشستهايي را برگزار کردهاند و خواستهاند تا آنها رايزنيهاي لازم با ساير روسا را انجام دهند تا زمينه حضورشان در ورزش فراهم شود و جامعه ورزش آنها را راحت تر بپذيرند.
پس از برگزاري انتخابات رياست جمهوري گزينههاي زيادي براي رسيدن به صندلي وزارت ورزش مطرح شدند که در بين آنها چهرههايي چون محمدمهدي فروردين، کيومرث هاشمي، حميد سجادي، محمد عباسي و … حضور دارند. با اين حال طي روزهاي گذشته اسامي ديگري هم مطرح شده که داراي سابقه غيرورزشي هستند و مسئوليتهاي سياسي و فرهنگي برعهده داشتهاند.
محسن منصوري مديرعامل و عضو هيات مديره بنياد علوي يکي از نهادهاي زيرمجموعه بنياد مستضعفان يکي از افرادي است که از او به عنوان يکي از گزينههاي مد نظر براي حضور در وزارت ورزش نام برده ميشود. وي داراي مدرک کارشناسي مهندسي و کارشناسي ارشد مديريت است، در چند سال گذشته تجربه مديرعاملي بنياد کرامت آستان قدس رضوي، فرمانداري شهرستان ورامين، مشاورت استانداري تهران و معاونت حوزه وزارتي وزارت آموزش و پرورش را در کارنامه اجرايياش دارد.
سيد عبدالله ارجايي شيرازي يکي ديگر از گزينههاي است که عنوان شده در بين نامزدهاي حضور در وزارت ورزش قرار دارد. اکثر مسئوليتهايي که وي داشته در خراسان رضوي بوده و هم اکنون نيز عضو هيات رئيسه خراسان رضوي در رشته بسکتبال است. آن طور که عنوان شده وي سابقه ورزشي خاصي ندارد و فقط در رده نوجوانان فعاليت ورزشي داشته است.
مديرکل کتابخانه هاي عمومي استان خراسان شمالي، معاون مديرکل امور رفاهي زائرين استانداري خراسان رضوي، مدير امور اجتماعي شهرداري مشهد، رئيس هيات مديره شرکت مدبر کشت توس، دبير ستاد اربعين حسيني (ع) استان خراسان رضوي، رئيس هيات مديره خانه ورزش استان خراسان رضوي و … از جمله سوابق ارجايي شيرازي است.
از مهرداد بذرپاش نيز به عنوان يکي از گزينههاي احتمالي براي حضور در وزارت ورزش نام برده ميشود که با توجه به شرايط موجود بعيد به نظر ميرسد او به سمت ورزش بيايد.
در اين مورد گفته ميشود برخي گزينههاي سياسي براي پيشبرد کارهايشان با چند رئيس فدراسيون نشست داشتهاند و امور خود را از طريق آنها پيگيري ميکنند. يکي از اين گزينهها محوريت کار را به دست رئيسي يکي از فدراسيونهاي کم نام و نشان سپرده است. البته رد پاي مديرعامل يک تيم ليگ برتري فوتبال هم در اين ماجرا ديده ميشود.
هر چند نميتوان تاکيد کرد که وزير ورزش حتماً بايد مدير ورزشي و از اهالي اين حوزه باشد تا موفق شود اما بر اساس آنچه که سوابق گذشته نشان ميدهد و وعدهاي که آيت الله رئيسي داده بود، نبايد اشتباه گذشته را با انتخاب مديران غيرورزشي و کم سابقه تکرار کرد و به ورزش ضربه زد.
مخصوصاً اينکه گزينههايي که براي حضور در وزارت ورزش مطرح شدهاند سابقه مديريتي رده بالايي در کشور ندارند و نميتوان اميدوار بود که با حضورشان در ورزش بتوانند تاثير مثبتي بر اين حوزه داشته باشند.