دبیر: بنا کاملا بر اساس چرخه انتخابی عمل کرد!

ايسنا/ رييس فدراسيون کشتي با دفاع از انتخاب پژمان درستکار به عنوان سرمربي تيم ملي کشتي آزاد، گفت: اگر من در مباحث فني ۱۰ باشم او ۱۰۰ است.
عليرضا دبير درباره عملکرد کشتي گيران ايران درالمپيک توکيو، گفت: ابتدا از برخي کارشناسان کشتي بايد انتقاد کنم و از صداوسيما بخواهم که از کارشناسان به روز استفاده کند. المپيک اگر سال گذشته برگزار ميشد، قطعا اين ۴ مدال را هم نميگرفتيم. حسن يزداني چند سال با رباط پاره کشتي ميگرفت و ارديبهشت امسال تازه توانست روي تشک بيايد. اميرحسين زارع فقط ۲۰ سال سن دارد و دو سال پيش در رده نوجوانان و جوانان کشتي ميگرفت، او ميتوانست حتي براي ما طلا بگيرد، هم مشکل بدني پيدا کرد و هم باور طلا نداشت. الان مي فهمد که ميتوانست طلا بگيرد و حسرت آن را ميخورد.
وي افزود: حسن يزداني از نظر من قطعي مدال طلا بود اما ۱۵ ثانيه آخر همانجا که فکر کرد کار تمام شده خورد. يک سري مي گويند او به مسابقات جهاني نروژ نرود. سال ۱۹۷۴ بازي هاي آسيايي در تهران بود. تيم اصلي را مسابقات جهاني نبردند، هنوز هم امثال جوادي و فرح وشي غصه مي خورند چرا اعزام نشدند. حسن مي تواند يک مدال جهاني ديگر اضافه کند، خب چرا نبايد او را اعزام کنيم؟ مگر حيدري چند بار به کورتانيدزه نباخت تا آخر او را برد. يزداني از اين کشتي گير خيلي بهتر است و قطعا مي تواند پيروز شود.
وي با دفاع از تاکتيک طراحي شده براي حسن يزداني در ديدار فينال مقابل ديويد تيلور، گفت: يزداني يکي از بهترين کشتي هاي عمرش را گرفت. مثل کامپيوتر ۵ دقيقه و ۴۳ ثانيه بدون اشتباه کشتي گرفت. او حتي مي توانست دست زير کتف حريف بزند و او را بيرون ببرد و اختلاف امتياز را بيشتر کند. او وقتي مبارزه تمام شد ضربانش هم به ۱۰۰ نرسيده بود. اينگشتي گير شايسته مازندراني مي تواند مدال هاي جهاني و المپيک بيشتري بگيرد و لايق مدال هاي بيشتري است.
دبير خاطرنشان کرد: در کشتي فرنگي نيز ساروي در لهستان بيشتر از المپيک در اوج بود اي کاش پيک او در المپيک بود و محمدعلي گرايي هم مشکل بدني داشت. در کشتي آزاد بدن هاي بچه ها مشکل داشت و مي بريدند. انصافا محمدي زحمتش را کشيد. او تيم ششم و نهم دنيا را تحويل گرفته بود. تيم آزاد و فرنگي ما جمعا ۱۵ مرحله اردو داشتند که در مجموع با ۵ ماه تمرين به اينجا رسيدند.
رييس فدراسيون کشتي در پاسخ به اين سوال که آيا نارضايتي از عملکرد کادر فني کشتي آزاد باعث تغيير او شده است يا خير، گفت: اولا که محمدي از نظر من جزو دو سه مربي خوب ايران است. هم زحمتکش است و هم کشتي را مي فهمد اما من با توجه به برنامه و افقي که دارم اين تصميم را گرفتم.
دبير درباره اينکه گفته مي شود مشورت ناپذير است و حرف خودش را مي زند، گفت: روز اول که آمدم گفتم آمدم خراب شوم تا کشتي درست شود. من نيامدم جهان پهلوان شوم. من ۱۱ يا ۱۲ سال سابقه شورايي دارم و مي دانم مشورت چه تاثيري دارد. ما بايد ببينيم چه مي گويند نه اينکه چه کسي مي گويد. من مشاوراني دارم که نمي خواهند اسمشان را بياورم. کسي که به من مشورت مي دهد بايد به روز باشد نه اينکه حرف ۳۰ سال قبل را بگويد. آدم روزي که من بگويد زمين مي خورد. حتي بچه هاي تيم، جاي پلي استيشن در اردو هم خودشان مشخص کردند.
وي درباره حواشي مربوط به صحبت هايش درخصوص افت کشتي مازندران، گفت: پارسال ۲۴ يا ۲۵ استان را دور زدم. اولا من را محکوم به کار سياسي کردند که تهمت بود. وقتي جلسه مي گذاشتيم از استاندار، فرماندار، فرمانده سپاه، امام جمعه و همه افراد تاثيرگذار در هر استان حضور داشتند. ما جلسه اي در ساري داشتيم که خدمت استاندار رسيديم که ۲۷ فرماندار هم در جلسه حضور داشتند. بحث کشتي مازندران را شهر به شهر شروع کرديم . من ۳۰ سال است مازندران را مي شناسم و با اين ها در اردو زندگي کردم. آنجا گفتم کشتي در تهران در حال از بين رفتن است. ساري، بابل، آمل زماني قهرمان جهان و المپيک داشتند.
وي افزود: روزگاري جويبار کشتي گيراني مثل رضا يزداني، کميل قاسمي و مهدي حاجي زاده را داشت اما الان شهر جويبار کدام قهرمان را دارد؟ حسن يزداني بچه يکي از روستاهاي جويبار است، حرف من اين بود کشتي بابد در شهرهاي مازندران احيا شود، وگرنه روستاها که هميشه قهرمانان خود را داشتند. من هفته پيش در اردو گفتم بچه هاي شهر جويبار دستشان را بلند کنند اما هيچکس دست بلند نکرد اما وقتي گفتم بچه هاي روستا، خيلي ها دستشان را بالا آوردند. من دنبال ۷۰ درصد ظرفيت جمعيت شهري در کشتي هستم وگرنه در روستاها که کشتي جريان داشت.
دبير ادامه داد: يک نفر از دوستاني که در ژيمناستيک بوده مي آيد و درباره کشتي نظر مي دهد. همين جواناني که در روسيه ديديد ما مجوز مي گرفتيم در روستاها وشهرهايشان تمرين کنند. من بر خلاف ديگران دنبال فالوئر نيستم. من دنبال اين هستم حرفي بزنم خدا خوشش بيايد. دغدغه من کشتي است. اگر کشتي به شهرها برگردد پرچم کشتي بالاتر مي رود.دغدغه من اين است که فراواني بالا برود.
در جلسه خدمت مسئولان مازندران گفتم همانطور که دريا در مازندران قشنگ است کشتي هم قشنگ است. من خواستم آلارم را روشن کنم. دو سه تايي که اين کار را کردند خودشان را به خواب زدند. کشتي مازندران اگر به شهرهاي بزرگ برگردد خيلي پتانسيل بيشتري خواهد داشت. تهران، خراسان، کرمانشاه و مازندران اگر به اصطلاح کشتي گيران به جان هم بيفتند کشتي پيشرفت مي کند. الان تهران کرمانشاه ضعيف هستند، کشتي خراسان هم که هيچ. ما فقط کشتي مازندران را داريم.
رييس فدراسيون کشتي خاطرنشان کرد: هفته پيش به مسئولان ورزش شيراز گفتم، کشتي شيراز وقتي طلاي المپيک مي گيرد و چند نفر در جهاني نماينده دارد نبايد بودجه اش زير يک ميليارد تومان باشد. وزارت ورزش بايد بودجه کشتي شيراز را بالا ببرد. بيايند يک دفعه به کشتي مازندران هم ۳ يا ۴ ميليارد بدهند ببينيد چه اتفاقي مي افتد. من آمدم اين کارها را پيگيري کنم نه اينکه در مسائل فني ريز شوم.
وي در پاسخ به اين سوال که چرا عکس کميل قاسمي به عنوان قهرمان المپيک در خانه کشتي نيست، گفت: او از قهرمانان خوب و با اخلاف ماست. اميدوارم زودتر مدال طلايش به ما ابلاغ شود. IOC بايد ابتدا به کميته المپيک ما و اتحاديه جهاني ابلاغ کند. اميدوارم زودتر اين کار انجام شود.
دارنده مدال هاي طلاي جهان و المپيک ادامه داد: کشتي در المپيک لياقت بيشتري براي مدال داشت. با وجود اينکه راضي نيستم، باز ۶۰ درصد مدال ها مال کشتي بود، آيا ۶۰ درصد بودجه مملکت را به کشتي مي دهند؟ نه ۵ درصد هم نمي دهند. از کميته المپيک تشکر مي کنم هر کاري توانست کرد هر چند بيشتر هم مي توانستند. از مسئولان وزارت ورزش هم تشکر مي کنم. مسئولان ما تا مي آيند کار را ياد بگيرند دوره شان تمام مي شود اما آقاي سجادي خوبيش اين است که کار را ميشناسد. کميته المپيک و وزارت ورزش نبايد ۲ يا ۳ ماه مانده به المپيک سراغ کشتي بيايند الان وقت حمايت است که ما جوانانمان را به تورنمنت هاي بزرگسالان بفرستيم تا باخت هايشان را در تورنمنت بدهند تا در المپيک و جهاني پرچمدار شوند.
دبير که در برنامه ورزش و مردم حضور داشت، درباره انتقادها به نحوه انتخاب ملي پوشان کشتي فرنگي توسط محمد بنا، گفت: آقاي بنا خيلي مشورت پذير است. شما بيايد بحث هاي او با سوريان و کادرش را ببينيد. بحث هايي که مي کنيم خيلي جاها از ما جلوتر است اما وقتي موضوعي هم باشد قبول مي کند. تمام اين بچه هايي که براي نروژ انتخاب شدند بر اساس چرخه انتخابي بوده است. بنا براي المپيک هم همه را در نظر گرفت و بر اساس چرخه عمل کرد. خواهشم اين است که دوستان به دقت بررسي داشته باشند.
رييس فدراسيون کشتي در پاسخ به اين سوال که با توجه به انتشار عکس هايي از او که در حال تمرين دادن به کشتي گيران است، آيا ممکن است مثل برادران خادم، او نيز وارد مباحث فني شود، گفت: عکسي که از من بيرون آمد کوچولو کشتي گرفتم و بالاي سر رحمان عموزاد بودم. زمان آقا غلام هم اين اجازه را به من مي داد چيزهايي که بلدم را انتقال بدهم. هر قهرمان جهان و الميپکي حتما سرمربي خوبي نمي شود. يکي از فاکتورهاي سرمربيگري فني است. يک سري مي گويند خودت هم کمک مي کني. قطعا وارد مباحث فني و مربيگري نمي شوم چرا که کار من چيز ديگري است.
وي درباره بي تجربگي اعضاي کادر فني کشتي آزاد نيز گفت: من اگر خودم را در بحث مربيگري ۱۰ بدانم حتما پژمان صد است. هيچوقت به او فرصت داده نشده اما هر جا کار کرده موفق بوده است. او ابتدا با کميل قاسمي تماس گرفت اما جاي ديگري مشغول بود و نيامد. آقا صادق گودرزي هم گقت مشکل شخصي دارد. ۳ مربي از مازندران گذاشتيم که براي اولين بار است. احسانپور آمده به سبک وزن هاي ما کمک کند. اميني هم در جوانان بوده و از او جواب گرفتيم. اباذر اسلامي را براي سنگين وزن آورديم. اگر زارع يک خيمه بلد بود طلاي المپيک مي گرفت.درستکار شاگرد خلف مرحوم معزي پور بوده است.
وي در پايان گفت: جاهايي ديدم مي گويند فلاني رفيق بازي کرده ايت. من آبروي خودم را بيشتر از هر کسي دوست دارم. حتي منتقدان با انصاف را بتوانيم استفاده مي کنيم. اين نظر من است شايد هم اشتباه کنم.