معاون سازمان غذا و دارو خبر داد: برخورد قضایی با صاحبان داروخانههای زنجیرهای
بروزرسانی
دکتر محمدرضا شانهساز در گفتوگو با خبرنگار «سلامت» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، با بيان اين که از جمله عوارض عدم گردش منطقي مالي در داروخانهها، حرکت به سمت تجاريسازي داروخانههاست، اظهار کرد: برخي افراد سودجو داروخانههايي را که فشار اقتصادي شديدي بر رويشان وجود دارد را با رقم پاييني اجاره کرده و براي جبران هزينه و کسب درآمد، روشهاي ناثواب و ناصحيح را به کار ميگيرند.
وي افزود: داروخانههايي که اکنون به صورت غيرقانوني و زنجيرهاي اداره ميشوند، از جمله اين راهکارهاي نامناسب است و ضمن آن که ميتواند در بسياري از مقاطع تامين دارو را با مشکل مواجه کند، تورهايي براي شرکتهاي توزيعکننده و توليدکننده پهن ميکنند.
معاون داروي سازمان غذا و دارو با بيان اين که اين افراد حجم بالاي دارو را به صورت غيرقانوني و در مسير خارج از شبکه دريافت کرده، براي يک بازه زماني نگه مي دارند، گفت: در اين صورت در مقاطعي دارو دستخوش کمبود ميشود و عليرغم اينکه ميزان توليدمان بالا بوده است بيمار نميتواند داروي مورد نيازش را در داروخانهها پيدا کند، به همين خاطر کمبود کاذب را تجربه ميکند و مشکلساز ميشود.
معاون داروي سازمان غذا و دارو با اشاره به اينکه مشکلات اقتصادي داروخانه عواقب بسياري دارد، گفت: در حال حاضر مهمترين مشکل ارائه خدمات در داروخانهها، سوء استفادهها و تخلفاتي که صورت ميپذيرد به علت گردش مالي ضعيفي است که داروخانهها دارند.
شانهساز با بيان اينکه اطلاعات متخلفان از طريق شرکتهاي توزيعکننده دريافت شده است، گفت: با هماهنگي مراجع قضايي درصدد برخورد با سودجويان و متخلفان هستيم.
وي آمار بيش از 20 درصدي داروخانههاي اجارهاي در تهران را تاييد و اظهار کرد: اين آمار در شهرستانها به اين علت که اجارهبهاي ملک و گردش مالي داروخانهها به اين دشواري نيست، پايينتر است.