ابهام و سوال درباره کارگزار 500 میلیاردی استقلال/ یحییزاده: این رقم محقق شدنی نیست

آخرین خبر/ این روزها باشگاه استقلال به واسطه قطع همکاری با کارگزار سابقش و عقد قرارداد با کارگزار جدید به مبلغ هنگفت 500 میلیارد تومان سوژه رسانه ها و فضای مجازی است و بسیاری از اهالی فن و کارشناسان بر سر مبلغ قرارداد و محقق شدن آن سوال و تردید دارند. به زعم بسیاری با توجه به محدودیت هایی که باشگاه های لیگ برتری برای درآمدزایی در حوزه تبلیغات محیطی، بلیت فروشی، حق پخش تلویزیونی و اینترنتی و درآمدزایی از طریق اپراتورهای همراه اول دارند، کارگزارهایی که با آنها قرارداد می بندند امکان ورود یا برنامه ریزی برای درآمدزایی در این حوزه ها را ندارند. بنابراین اینکه کارگزار باشگاه استقلال تعهد کرده که در فصل جاری 500 میلیارد تومان پرداخت کند عجیب و باورنکردنی است. البته همان موقع هم اعلام شد که 150 میلیارد این مبلغ مشروط به ورود کارگزار به تبلیغات محیطی است و در این باره سردار آجورلو مدیرعامل باشگاه استقلال نامه ای به سازمان لیگ برای در اختیار گرفتن تبلیغات محیطی در دیدارهای خانگی استقلال نوشت که موضوع را وارد فاز جدیدی کرد و در واکنش های مختلف و متعددی در پی داشت. درودگر عضو هیات رییسه سازمان لیگ در واکنش به این قرارداد ضمن تاکید بر عقد قرارداد سازمان لیگ و یک شرکت برای تبلیغات محیطی به مبلغ 180 میلیارد تومان نسبت به محقق شدن مبلغ توافق کارگزار استقلال تردید وارد کرد! به گفته او جزئیاتی از قرارداد استقلال و کارگزار جدید فاش شده که نشان می دهد 150 میلیارد از 500 میلیارد مربوط به تبلیغات محیطی است و 200 میلیارد هم به پخش تلویزیونی مربوط می شود که عملا در اختیار باشگاه ها نیست حتی پخش اینترنتی آن هم امکان پذیر نیست.
خبرنگار آخرین خبر، درباره قرارداد باشگاه استقلال با کارگزار جدید و 500 میلیاردی و میزان درآمد باشگاه از قرارداد با کارگزار قبلی اش با سهیل یحییزاده مشاور اقتصادی سابق باشگاه استقلال گفت و گویی انجام داده است. یحیی زاده قبل از ورود به مبحث قرارداد جدید باشگاه استقلال به بیان تاریخچه همکاری کارگزاری ها با باشگاه های ورزشی به خصوص پرسپولیس و استقلال پرداخت و گفت: «مدل های اولیه درآمدزایی دو باشگاه متکی به خدمات ارزش افزوده اپراتورها بود که مبلغ مشخصی از مشترکین کسر می شد که یا روی فیش و یا روی شارژ اعمال شد. اما شبهاتی به آنها وارد بود و حتی به لحاظ شرعی و رعایت حق الناس ایراداتی داشت و در نهایت این نوع درآمدزایی منتفی شد. در ادامه پای سامانه های پیامکی به میان آمد که مشخصا 3090 و 3030 با دو باشگاه پایتخت و حتی برخی دیگر از باشگاه های پرطرفدار کشور همکاری را آغاز کردند که البته مبلغ نسبتا خوبی در آن دوره که بین 60-70 میلیارد بود نصیب سرخابی شد. اما این نوع درآمدزایی هم با منتفی شدن خدمات ارزش افزوده توسط وزارت ارتباطات دیگر امکان پذیر نبود و کم کم پای کارگزاری ها به میان آمد. استقلال با دو کارگزاری آریا برتر و متین فولاد در دو مقطع جداگانه قرارداد بست که به جرات و طبق اسناد می توان گفت هیچ درآمدی برای باشگاه نداشت و حتی چکی که کارگزاری متین فولاد برای غرامت فسخ قرارداد با آریا برتر داده بود بعدها مطالبه شد و کارگزار های وب آن را تقبل و پرداخت کرد.
مشاور اقتصادی سابق باشگاه استقلال در ادامه صحبت هایش به درآمد باشگاه از قرارداد با کارگزار قبلی اشاره کرد و ادامه داد: «قرارداد با "هایوب" طی مزایده ای با شرایط خاص و در وزارت ورزش انجام شد و شرط ورود به آن هم این بود که شرکت متقاضی سرمایه اش کمتر از 200 میلیارد تومان نباشد و کف تضمین قرار داده شد. برنده مزایده در همان ابتدای کار حدود 40 میلیارد به باشگاه پرداخت کرد و علاوه بر آن قرض 7 میلیارد و 50 میلیونی باشگاه به کارگزار قبلی را هم تسویه کرد. ضمن آنکه همان زمان همین کارگزار جدید به عنوان یکی از متولیان بلیت فروشی همکار با شرکت توسعه تجهیز، که در مقطعی بلیت فروشی پرسپولیس و استقلال را بر عهده داشت و عملا پول چندانی هم به سرخابی نرسید یکی از شاکیان باشگاه بود و باشگاه را محکوم کرده بود و استقلال باید یک میلیارد و 800 میلیون تومان به آنها پرداخت می کرد که "هایوب" این مبلغ را هم پرداخت کرد. در مجموع 110 میلیارد تومان کارگزار قبلی به باشگاه استقلال به طرق مختلف پرداخت کرده در حالی که هیچ یک از شرایط درآمدزایی مثل بلیت فروشی و تبلیغات محیطی محقق نشد اما کارگزار به همه تعهدات مالی اش عمل کرد. یحیی زاده در پایان با اشاره به قرارداد جدید باشگاه استقلال با کارگزار جدید که مبلغ آن 500 میلیارد تومان عنوان شده گفت: «آرزوی ما موفقیت باشگاه استقلال و حل مشکلات مالی این باشگاه از ریشه و استقلال مالی اش است. اما واقعا برای همه سوال است در حالی که امکان محقق شدن درآمدزایی از طریق سامانههای پیامکی، بلیت فروشی، تبلیغات محیطی، حق پخش تلویزیونی و حتی اینترنتی وجود ندارد قرارداد 500 میلیاردی چه توجیهی دارد؟