روش تعویض دنده در دوچرخه سواری

بازار/دوچرخهسواری به خاطر هیجانی که دارد، ازجمله علایق بسیاری از افراد محسوب میشود. برخی بهمنظور تفریح و سرگرمی و برخی دیگر برای انجام یک ورزش مناسب، این وسیله را انتخاب میکنند. اما بهطورکلی برای این که دوچرخه سواری برای شما لذت بخش باشد، باید بتوانید بهدرستی از آن استفاده کنید. یکی از مواردی که در دوچرخهسواری بسیار اهمیت دارد، تعویض دنده دوچرخه است. اگر یک دوچرخه سوار بتواند به روشی مناسب، دنده دوچرخه را عوض کند، تجربه دوچرخه سواری عالی و هیجانانگیز را برای خود رقم خواهد زد. در ادامه ما تصمیم داریم که توضیحاتی درباره تعویض دنده و زمان مناسب انجام این کار برای شما ارائه کنیم. با ما همراه باشید.
زمان تعویض دنده در دوچرخه سواری
برای برخی از افراد مبتدی در دوچرخهسواری، این سؤال پیش میآید که چه زمانی، دنده دوچرخه را باید تعویض کنند. در پاسخ به این سؤال میتوان گفت، که سرعت چرخش پاها در تعویضدنده مؤثر است و دوچرخهسوار بر اساس آن باید دنده دوچرخه را عوض کند. سرعت چرخش پاها، در حالت عادی و بهطور استاندارد در یک دقیقه، عددی بین ۸۰ تا ۱۱۰ دور است؛ بنابراین هنگام دوچرخهسواری اگر شما بخواهید در یک دقیقه، تعداد دور پای خود را حساب کنید، نباید از این مقدار کمتر یا بیشتر باشد. این تعداد دور چرخش پا، درواقع همان میزان سرعت شما در زمان دوچرخه سواری را تعیین میکند. در نظر داشته باشید، که هنگام محاسبه تعداد چرخش دور پا، اگر این مقدار در مدت یک دقیقه کمتر از ۸۰ دور بود، پای شما تحت فشار بسیاری قرار دارد و ممکن است پا و زانوی شما دچار مشکل شود. اما برعکس این موضوع هم، میتواند آسیبهایی را به همراه داشته باشد. درصورتیکه این بار تعداد دور پا، بیشتر از حداکثر دور تعیینشده مشخص شود، زانوهای شما و مفاصل آن آسیب جدی خواهند دید. بهطورکلی، کمتر یا بیشتر شدن این میزان چرخش، سلامت شما را بهخطر میاندازد؛ ازاینرو، بسیار مهم است که در زمان دوچرخهسواری بتوانید تعداد دور پای خود را کنترل کنید. حتماً میدانید که مسیر دوچرخهسواری شما، همیشه یک سطح صاف نیست و ممکن است گاهی وارد یک سراشیبی یا سر بالایی شوید. این شرایط بر روی تعداد دور پای شما، تأثیر میگذارند و میتوانند موجب کاهش یا افزایش آن شوند.
در یک سر پایینی به خاطر شیب موجود، تعداد چرخش دور پای شما بالاتر میرود و باعث آسیب رسیدن به شما خواهد شد؛ اما در این موقع، تعویضدنده دوچرخه، مانع از افزایش مقدار استاندارد دور پا میشود. این موضوع برای طی کردن مسیرهای سر بالایی هم صادق است. بالا رفتن از سربالایی با دوچرخه، کار سختی خواهد بود و خود به خود چرخش پا کمتر میشود، اما با تعویض بهموقع دنده، این مشکل برطرف خواهد شد.
هنگام دوچرخه سواری کدام دنده مورد نیاز است؟
معمولاً برای خرید دوچرخه، خریداران میخواهند بدانند که چه دوچرخهای برای آنها مناسبتر است. برخی از افراد، تصور میکنند که اگر یک دوچرخه، دندههای بیشتری داشته باشد، انتخاب بهتری خواهد بود. اما بهتر است بدانید که این موضوع، بستگی به استفاده شما از دوچرخه خریداریشده دارد. اما درهرصورت، پس از خریداری دوچرخه موردنظر، تعویضدنده دوچرخه، یک مسأله مهم به شمار میرود. هنگامیکه دنده دوچرخه را عوض میکنید، فشار موجود در زیر پای شما تنظیم خواهد شد. با تغییر دنده در هر حالتی، این فشار میزان مشخصی دارد و دوچرخهسواری را برای شما راحتتر میکند. برای عبور در مسیر سر بالایی، دنده سبک موردنیاز خواهد بود تا تعادل را ایجاد کند و برای شیب رو به پایین، دنده سنگین، فشار موجود را تنظیم میکند.
روش تعویض دنده به چه صورت است؟
تعویض دنده دوچرخه با توجه به شرایط انجام میشود و به هنگام تعوض به وسیله شیفترها زنجیر بر روی چرخ دندهها جابهجا خواهد شد. اگر دقت کرده باشید، روی فرمان دوچرخه دو شیفتر وجود دارد. با استفاده از یکی از این شیفترها چرخدندههای جلو را میتوان تغییر داد و بهوسیله شیفتر دیگر، چرخدندههای عقب را میتوان تعویض نمود. در ادامه ما روش تعویضدنده را در موقعیتهای مختلف بررسی میکنیم.
تغییر دنده برای مسیری با سطح صاف و هموار
در حالت معمولی، دوچرخهسواران باید برای طی کردن مسیر هموار با دوچرخه، چرخدنده وسطی در جلو و چرخدندههای عقب ۱ تا ۹ را استفاده کنند. بهتر است بدانید، که استفاده از دندههای عقب با توجه به شماره آنها بر روی فشار وارده و سرعت شما تأثیر میگذارد؛ بهعنوان مثال، استفاده از دنده ۱ قسمت عقب، سرعت را پایین میآورد و به همان اندازه هم، پا فشار کمتری را تحمل میکند.
تغییر دنده در مسیری با شیب رو به بالا
برای بالا رفتن از یک مسیر شیبدار، اگر بخواهید با همان دنده، حالت معمولی و هموار، دوچرخهسواری کنید، باید فشار زیادی را تحمل نمایید و اینگونه آسیب خواهید دید. اما برای چنین مسیرهایی، باید دنده جلو بر روی چرخدنده شماره ۱ باشد و دنده عقب بین ۱ تا ۴ انتخاب شود. توجه داشته باشید که انتخاب شماره دنده بین ۱ تا ۴ به میزان شیب زمین بستگی دارد. اگر شیب بیشتر باشد از دنده ۱ و اگر کمتر باشد، به تناسب از دندههای دیگر استفاده میشود.
تغییر دنده در مسیری با شیب رو به پایین
در سراشیبی با قرار داشتن دنده بر روی حالت عادی، تعداد دور چرخش بیشتر از حد مجاز میشود و حتماً باید آن را تغییر دهید. در تعویض دنده برای سراشیبی، چرخ دنده جلویی روی دنده ۳ قرار میگیرد و چرخ دنده عقب از بین شماره ۵ و ۹ انتخاب میشود.
جمعبندی
تعویض دنده دوچرخه، در یک دوچرخهسواری لذتبخش و استاندارد، تأثیر بسزایی دارد؛ بنابراین دوچرخهسواران، باید از روش تعویض آن باتوجه به شرایط مختلف، به خوبی آگاه باشند تا دچار مشکل نشوند. ما در این جا، سعی کردیم مطالب مفیدی را در اینباره برای شما بیان کنیم. سعی کنید هنگام خرید دوچرخه، گزینه مناسبی را متناسب با نیاز خود انتخاب نمایید.