ستاره/ شربت خاکشير و تخم شربتي نوعي نوشيدني خنک و گواراست که در ماه مبارک رمضان طرفداراي زيادي دارد و مصرف آن در هنگام افطار عطش را برطرف مي‌کند. طرز تهيه شربت خاکشير و تخم شربتي نياز به مهارت خاصي ندارد و تنها مرحله شستن آن‌ها مقداري زمان مي‌برد. شيرين کننده‌هاي اين شربت مي‌توانند شکر يا عسل باشند و استفاده از طعم دهنده‌هايي همچون گلاب، زعفران و عرق بيدمشک در آن کاملا اختياري بوده و بستگي به ذائقه افراد دارد. در ادامه اين مطلب با روش تهيه شربت خاکشير و تخم شربتي آشنا خواهيد شد. مواد لازم تخم شربتي 4 قاشق غذاخوري خاکشير 6 قاشق غذاخوري شکر (عسل) 2 پيمانه (8 قاشق غذاخوري) گلاب 1/2 پيمانه ليمو ترش کوچک 2 عدد محلول زعفران (اختياري) 1-2 قاشق غذاخوري آب براي رقيق کردن شربت به ميزان لازم دستور تهيه خاکشير را در کاسه‌ي بزرگي ريخته و به آن آب اضافه کنيد. سپس خاکشير که کمي گلوله مي‌شود را با يک چنگال کمي هم بزنيد تا گلوله‌هاي خاکشير باز شده و ته نشين شوند. اجازه دهيد مخلوط آب و خاکشير چند دقيقه بماند تا برگ و خاشاک موجود در آن روي سطح آب بيايد، سپس به آرامي آب را خالي کرده و خاشاک موجود روي سطح آب را دور بريزيد. در ظرف حاوي خاکشير مجددا آب ريخته و اگر دوباره ذرات ناخالصي روي آب شناور شد، آب را خالي کنيد. اين کار را اينقدر تکرار کنيد تا آب روي خاکشير کاملا صاف و زلال شود. کاسه ديگري به اندازه‌ي کاسه اول کنار دست خود قرار داده، مخلوط آب و خاکشير را از رو هم بزنيد، سپس آن را به آرامي در کاسه‌ي دوم خالي کنيد طوريکه شن‌هاي ته نشين شده در کاسه‌ي اول، ته ظرف باقي بمانند. شن‌هاي باقيمانده در کاسه اول را شسته و دوباره مخلوط آب و خاکشير را از کاسه دوم به کاسه اول منتقل کنيد. اين عمل را چند بار تکرار کنيد تا جايي که شن و ناخالصي، ته کاسه باقي نماند. تخم شربتي را در کاسه‌ي ديگري ريخته و به همان روش شستن خاکشير که در فوق توضيح داده شد، آن را بشوييد تا خاشاک و شن موجود در آن کاملا از بين رفته و تميز شود. ۲ پيمانه شکر را با ۱ پيمانه آب در قابلمه‌ي کوچکي ريخته و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا شکر در آب حل شده و شربت غليظي حاصل شود. سپس گلاب را به شربت اضافه کرده، پس از چند جوش حرارت را خاموش کنيد و اجازه دهيد شربت کاملا خنک شود. آب ليمو‌ها را بگيريد طوريکه مقداري از پالپ ليمو نيز در آن باشد. خاکشير و تخم شربتي شسته، شربت و آبليموي تازه را در پارچي بريزيد و در صورت تمايل مقداري محلول زعفران به آن اضافه کنيد. چند تکه يخ يا مقداري پوره يخ همراه با آب به شربت اضافه کرده و هم بزنيد. آب را کم کم اضافه کنيد، شربت را بچشيد و مزه آن را طبق ذائقه خود تنظيم کنيد. اگر دوست داريد شربت خاکشير و تخم شربتي به صورت دولايه باشد: نيمي از شربت را با خاکشير و نيمي ديگر را با تخم شربتي مخلوط کرده و در دو ظرف جداگانه در يخچال قرار دهيد. موقع سرو، شربت خاکشير را هم بزنيد، سپس يک ليوان را تا نيمه از شربت خاکشير پر کنيد. يک قاشق روي سطح شربت موجود در ليوان قرار دهيد، سپس شربت تخم شربتي را به آرامي روي قاشق بريزيد و نيمه‌ي ديگر ليوان را با شربت تخم شربتي پر کنيد. در اين صورت دانه‌هاي تخم شربتي و خاکشير از هم فاصله گرفته و شربت به صورت دولايه درمي آيد. نکات مهم براي دولايه شدن شربت خاکشير و تخم شربتي هنگام شستن تخم شربتي اجازه ندهيد زياد در آب خيس بخورد. خيس خوردن زياد، باعث سنگين شدن تخم شربتي و ته نشين شدن آن مي‌شود. براي سالم بودن شربت به جاي شکر مي‌توانيد از عسل استفاده کنيد که در اينصورت نيازي به جوشاندن شربت نيست، زيرا عسل در اثر حرارت خواص خود را از دست مي‌دهد. در صورت تمايل مي‌توانيد ۱/۲ پيمانه عرق بيدمشک به شربت اضافه کرده و بر ارزش غذايي و خواص آن بيفزاييد. خواص شربت خاکشير و تخم شربتي شربت خاکشير و تخم شربتي حاوي انواع ويتامين‌هاي A، C، B۱، B۲، B۳، B۶، اسيد‌هاي چرب امگا ۳ و امگا ۶، پالمتيک و لينولئيک، آنتي اکسيدان، گلوکز اينولات، گوگرد، فسفر، آهن، پتاسيم، کلسيم، سديم، منيزيم، پروتئين، صمغ موسيلاژ، منگنز، مس، روي و فيبر است. خاکشير و تخم شربتي، آب را جذب کرده و در طول روزه داري آن را در بدن آزاد مي‌کنند، بنابراين براي رفع عطش و گرماي بدن موثر است. مصرف شربت خاکشير و تخم شربتي به خصوص در وعده‌ي سحري از گرمازدگي و تشنگي در طول روزه داري جلوگيري مي‌کند. شربت خاکشير و تخم شربتي به جذب کلسيم در بدن کمک زيادي مي‌کند و وجود ماده‌اي به نام بورون در تخم شربتي باعث انتقال کلسيم به استخوان‌ها مي‌شود. اين شربت نقش به سزايي در از بين بردن جوش، کهير، خارش و التهابات پوستي دارد و با از بين بردن لک‌هاي بدن و به ويژه صورت، سبب باز شدن رنگ چهره مي‌شود. شربت خاکشير و تخم شربتي باعث تقويت قلب و عروق شده و التهابات کليه را رفع مي‌کند. از ديگر خواص اين شربت مي‌توان به تأثير چشمگير آن در صاف شدن صدا، رفع تنگي نفس، خروج خلط از ريه و درمان سرفه اشاره کرد. شربت خاکشير و تخم شربتي باعث تقويت حافظه و رشد کودکان شده و در رفع لکنت زبان موثر است. خاصيت آنتي اکسيداني اين شربت در تقويت سيستم ايمني بدن موثر است و به درمان فشار خون و يبوست کمک مي‌کند. شربت خاکشير و تخم شربتي نشاط آور و آرامش بخش بوده و با تقويت اعصاب، نقش مهمي در از بين بردن استرس و اضطراب دارد. شربت خاکشير و تخم شربتي در بارداري مصرف تخم شربتي در دوران بارداري براي تقويت قلب، صحت مزاج و زيبايي جنين مفيد بوده و در دوران شيردهي باعث ازدياد شير مادر مي‌شود. خاکشير داراي اثر نرم کنندگي دهانه رحم بوده و مصرف آن در اوايل و اواسط بارداري ممکن است باعث سقط جنين و زايمان زودرس شود؛ بنابراين افرادي که داراي سابقه سقط جنين هستند بايد در مصرف آن احتياط کرده و در اين مورد با پزشک خود مشورت کنند. مصرف خاکشير براي تسهيل زايمان طبيعي از هفته سي و هفتم بارداري به بعد توصيه مي‌شود. در هفته‌ آخر بارداري مصرف روزانه يک ليوان شربت خاکشير و تخم شربتي بلامانع است و به زايمان طبيعي کمک مي کند. تجربه شما از نوشيدن شربت خاکشير و تخم شربتي چيست؟ ديدگاه‌ها و تجربيات خود را از طريق بخش "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره درميان بگذاريد ما را در کانال «آخرين خبر» دنبال کنيد