ايرنا/ براي گذراندن اوقات فراغت در خانواده ميتوانيد سرگرميها و کارهاي سادهاي را انتخاب کنيد که به راحتي فضاي بين اعضاي خانواده را گرم و صميمي کند.
سرگرم شدن در خانواده و گذراندن دلچسب اوقات فراغت؛ آيا تا به حال به اين فکر کردهايد که براي نزديک شدن به خانواده خودتان برنامه بريزيد؟ چه راهکارهايي براي سرگرم کردن خانوادهتان به ذهن شما رسيده است و به آن عمل کردهايد؟ فعاليتهاي سرگرمکننده براي اوقات فراغتتان داشته باشيد، لحظات شادي را با خانواده خودتان خلق کنيد و تجربههاي جديد و به ياد ماندني داشته باشيد. اين تجربهها شما را به هم نزديکتر ميکند. تجربههاي جديد هميشه حال اعضاي خانواده را عوض ميکند و فضاي بين آنها را شاد و سالم ميکند.
در اينجا ۲۵ پيشنهاد براي سرگرم شدن در خانواده را مطرح کردهايم:
۱. بازيهاي روميزي(گيم بورد) تهيه کنيد: با توجه به گرانتر شدن بازيهاي روميزي خارجي، شرکتهاي ايراني فعال در اين زمينه هم ظهور کردهاند. خانواده در فضاي بازي جمعي، شادي و خاطرات خوشي را تجربه ميکند.
۲. پيکنيک داشته باشيد: حتي اگر مدتهاست از پيکنيک غافل شدهايد، الآن که پاييز است و هنوز سرد نشده بهتر است براي آخر هفتههاي کوتاه پيکنيک جمعوجوري را تدارک ببينيد و آرامش را تجربه کنيد.
۳. با حيوانات مهربان باشيد: ميتوانيد به کودکان خود آموزش بدهيد که چطور با حيوانات مهربان باشند. مثلا تهمانده غذاها را براي پرندگان بگذاريد يا براي آنها ارزن بخريد.
۴. با هم کتاب بخوانيد: اگر ميخواهيم به پيشرفت شخصي دست پيدا کنيم بايد تا ميتوانيم «بخوانيم». مخصوصاً در بعضي مشاغل با کتاب خواندن دايره واژگان شما کاملتر ميشود. اگر براي کودکان کتاب ميخوانيد، خاطرات مثبتي را براي او به وجود ميآوريد. در اينجا و اينجا کتابهايي براي کودکان وجود دارد که ميتوانيد از آنها استفاده کنيد.
۵. کار دستي انجام بدهيد: خلاقيت کودکان با کارهاي دستي پرورش پيدا ميکند. شما بايد مثل يک تيم کار کنيد. کارهاي دستي فرصت خوبي هستند که خانواده از در کنار هم بودن لذت ببرند.
۶. علايق کودکانتان را انجام دهيد: اگر بدانيد چه طور کتابي را دوست دارند يا چه بازي محبوب آنها است، مزاياي زيادي براي شما وجود دارد. به همين سادگي ميتوانيد خوشحال کردن آن ها را راحتتر کنيد و يا به سمتي که دوست داريد هدايت کنيد.
۷. يک شب را براي فيلم ديدن بگذاريد: به سينما برويد. اگر براي ما مقدور نيست، پاي شبکه خانگي بنشينيد و همه با هم فيلم ببينيد.
۸. با هم کارهاي داوطلبانه بکنيد: به انجمنهاي محلي(مانند سراي محله، حمايت از حيوانات و...) سر بزنيد. شايد براي کارهاي داوطلبانه زمان خوبي باشد که در عين ياري رساندن به ديگران يا حيوانات، تجربههاي مشترک زيبايي را براي خانواده رقم بزنيد.
۹. با هم غذا بپزيد: برنامه بريزيد و در يک همکاري غذا بپزيد. به عنوان يک تيم با مهارت دستورالعملهاي غذايي را امتحان کنيد. اين تجربهها را ساده نگيريد. زندگي از همين لحظات زيبا و شوخي و خندههاي حينش زيبا ميشود.
۱۰. در خانه با رختخواب چادر بزنيد: با پتو، بالشت و ملحفه ميتوانيد سرگرمي براي خانواده فراهم کنيد که به ياد همه شما بماند. در خانه با هر رختخوابي که داريد چادر بزنيد، فيلم ببينيد، و غذا بخوريد.
۱۱. به پيادهروي برويد: چه اطراف خانه و چه حومه شهر؛ پيادهروي و گشتوگذار با خانواده هم سلامتي جسم شما را تضمين ميکند و هم سلامت روح.
۱۲. به جاي جديد سفر کنيد: مهم نيست کجا ميرويد و چقدر ميتوانيد خرج کنيد. از خرجهايي مثل خريد در سفر صرف نظر کنيد و براي ديدن مکانهاي جديد به دل جادهها بزنيد.
۱۳. به ديدن بزرگترها برويد: مادر و پدر، مادربزرگ و پدربزرگ و اقوام بزرگتر خودتان را فراموش نکنيد. صفا و صميميتي که در کنار آنها تجربه خواهيد کرد به شما آرامش ميدهد و در عين حال سرگرمتان ميکند.
۱۴. مهماني شام داشته باشيد: دوستان خانوادگي خود را براي شام دور هم جمع کنيد. معاشرت با دوستان هميشه انرژيبخش و سرگرمکننده است. همه چيز را ساده برگزار کنيم. همچنين که ممکن است در اين مهمانيها فرزندانتان دوستان جديدي پيدا کنند.
۱۵. کارهاي هنري انجام دهيد: يک کاغذ سفيد و مدادرنگي کافي است تا مخصوصاً ساعتها با کودکتان وقت بگذرانيد.
۱۶. مهارتهايتان را به ديگران بياموزيد: تلاش کنيد خانواده خودتان را علاقهمند به مهارتهايتان بکنيد و سرگرمشان کنيد.
۱۷. با هم چيزهاي جديد ياد بگيريد: ميتوانيد وبلاگ نويسي را ياد بگيريد، عکاسي را بياموزيد و يا يک ورزش جديد را با هم امتحان کنيد. يادگيري جمعي براي شما بسيار سرگرمکننده است.
۱۸. کمپ کنيد: آرامش و سرگرمي اردو زدن در دل طبيعت و اقامت براي يک شب يا بيشتر در آنجا فرصت بي نظيري است که با هم باشيد و لذت ببريد.
۱۹. گلمپينگ يا خانههاي بومگردي را امتحان کنيد: گلمپينگ همان کمپينگ بر زرق و برق است که در خيلي از کشورها رواج دارد. براي ايران هم اگر توان کمپ زدن نداريد، ميتوانيد از خانههاي ساده، کلبهها و اقامتهاي ساده بومگردي براي گذراندن اوقات فراغت استفاده کنيد.
۲۰. دفترچه يادگاري بسازيد: خاطرات خانوادگي خودتان را در يک دفتر زيبا ثبت کنيد. از عکس و نشانه و نماد استفاده کنيد.
۲۱. يک باغچه خانوادگي درست کنيد: اين باغچه ميتواند در خانه باشد، ميتواند اگر حياط داريد در حياط خانه و اگر بالکن داريد با جعبههاي مخصوص کاشتن گياهان تزيين شود.
۲۲. بازيهاي معروف بين خودتان را انجام بدهيد: کافي است يک بار دور همي پانتوميم بازي کرده باشيد تا بدانيد اگر سکوتي در خنه شما برقرار است بهتر است دست به بازيهايي مانند آن بزنيد. همچنين برخي بازيها را در ماشين يا شرايط بيکاري ميتوانيد بکنيد.
۲۳. ميانوعده سالم درست کنيم: دستورالعملهاي مغذي ياد بگيريم. در اين مورد پاپ کورن مثال خوبي است که هم سالم و هم ساده است.
۲۴. کپسول خاطرات بسازيد: نمادها و خاطرات خاصتان را در يک کپسول يا يک جعبه قرار دهيد و آن را براي آينده کنار بگذاريد. ساختن آن جذاب است و وقتي سال بعد به آن مراجعه کنيد باعث سرگرمي شما ميشود.
۲۵. لباسهاي عجيب و غريب بپوشيد: اين کار مخصوصاً براي بچهها خيلي سرگرمکننده و جالب است. لباسهاي خود را عجيب و غريب کنيد. شخصيتهاي داستاني و فيلمهاي محبوب خود را بازي کنيد و يک بعد از ظهر جالب براي خودتان بسازيد.
منبع: lifehack
بازار