کشتی کره ای آزاد شد؟
فارس/ سخنگوي وزارت امور خارجه درباره شايعه آزادي کشتي کره اي با بيان اينکه مواضع و تصميم هاي قوه قضاييه از طريق سخنگوي اين قوه اعلام مي شود، گفت: پرونده کشتي کره اي در مرحله دادرسي بوده و هرگونه تحول در مورد اين موضوع موکول به نظر مقام قضايي است.
«سعيد خطيب زاده» سخنگوي وزارت امور خارجه در پاسخ به پرسش خبرنگاران درخصوص انتشار شايعاتي در مورد احتمال آزادي کشتي کره اي اظهار داشت: مواضع و تصميم هاي قوه قضاييه صرفا از طريق سخنگوي محترم اين قوه اعلام مي شود و اظهارات افراد غيرمسؤول در اين زمينه فاقد وجاهت است.
سخنگوي وزارت امور خارجه افزود: کشتي کره اي به دليل ايجاد آلودگي زيست محيطي در آب هاي خليج فارس بر اساس دستور مقام قضايي توقيف شده و پرونده آن در مرحله دادرسي بوده و از اين رو هرگونه تحول در مورد اين موضوع موکول به نظر مقام محترم قضايي است.
به گزارش فارس، بعدازظهر دوشنبه ۱۵ دي ماه روابط عمومي نيروي دريايي سپاه در اطلاعيهاي از توقيف يک فروند شناور متعلق به کره جنوبي در صبح دوشنبه ۱۵ دي ماه ۹۹ در آبهاي خليج فارس خبر داد و اعلام کرد: اين نفتکش که از مبدأ بندر الجبيل عربستان در خليج فارس در حرکت بود، به دليل نقض پياپي قوانين زيست محيطي دريايي توسط ناوگروه ذوالفقار منطقه يکم نيروي دريايي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي توقيف شد. اين کشتي با پرچم کره جنوبي به نام HANKUK CHEMI حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شيميايي نفتي بوده و پس از توقيف در لنگرگاه بندرعباس پهلو گرفت و پرونده آن براي طي مراحل قانوني تحويل مراجع قضايي کشور خواهد شد. توقيف اين شناور به درخواست سازمان بنادر و دريانوردي و با حکم دادستاني استان هرمزگان در ساعت ۱۰ صبح امروز پانزدهم دي ماه انجام شد.
پس از آن وزارت امور خارجه کره جنوبي ضمن تأييد توقيف اين نفتکش خواستار آزادي آن شد.وزارت دفاع کره جنوبي هم در بيانيهاي اعلام کرد که در پي توقيف اين نفتکش، يک «واحد مبارزه با دزدان دريايي» به آبهاي مجاور تنگه هرمز اعزام کرده است.
قائم مقام وزارت خارجه کره جنوبي نيز که به منظور گفت و گو با مقامات ايراني درباره دارايي ارزي مسدود شده ايران در بانک هاي کره به تهران سفر کرده بود، در ديدار با مقامات ايراني خواستار کمک براي تسريع در رفع توقيف اين کشتي شد.
در همين خصوص سيد عباس عراقچي معاون سياسي وزير خارجه در پاسخ به اين درخواست خاطرنشان کرد که توقيف اين کشتي در خليج فارس و آبهاي ايران صرفا اقدامي بر پايه ملاحظات فني و به دليل آلودگي زيست محيطي بوده و رسيدگي به موضوع از سوي مقامات قوه قضاييه آغاز شده و به طرف کرهاي توصيه کرد از سياسي کردن موضوع و تبليغات بي حاصل خودداري کرده و اجازه دهد روال قانوني رسيدگي در دادگاه مربوطه در آرامش طي شود.
علاوه بر اين محمدجواد ظريف وزير امور خارجه در پاسخ به درخواست اين ديپلمات کره اي به وي گفت: کشتى کرهاي به دليل آلوده سازى آبهاى خليج فارس توقيف شده، لذا صرفا موضوعي فنى است که رسيدگى به آن در چارچوب مقررات حقوقي و قضايي در حال پيگيري است و طبعا دولت امکان دخالت در اين فرآيند قضايي را ندارد.