کارخانه فرآوری طلا در خوسف امسال وارد چرخه تولید میشود
ايرنا/ فرماندار خوسف گفت: اين شهرستان با داشتن پنج معدن طلا به عنوان شهرستان طلايي شرق کشور مطرح است و طبق برنامهريزيهاي انجام شده کارخانه فرآوري جوار معدن طلاي شادان در سال جاري به بهرهبرداري ميرسد.
محمدعلي آخوندي، فرماندار خوسف بيان داشت: پنج معدن طلاي شادان، کودکان، ماهرآباد، خونيک و قلعه زري به عنوان معادن طلايي شهرستان خوسف هستند و معدن شادان بزرگترين معدن طلاي استان و شرق کشور است.
وي بيان کرد: ذخيره قطعي اين معدن بيش از ۲۷ ميليون و ۸۰۰ هزار تن برآورد شده که بيشترين ميزان ذخيره در ميان معادن طلاي استان است و توانسته در حال حاضر زمينه اشتغال مستقيم بيش از ۱۰۰ نفر را در ۲ بخش معدن و احداث واحد فرآوري فراهم کند و اشتغال مستقيم و غيرمستقيم با بهرهبرداري از کارخانه افزايش خواهد يافت.
فرماندار خوسف ميزان سرمايهگذاري در اين معدن را بيش از ۴۰۰ ميليارد تومان عنوان کرد و گفت: در آينده نزديک درخصوص توسعه معادن منطقه خبرهاي خوشي به گوش خواهد رسيد.
وي افزود: عمليات اجرايي کارخانه استحصال طلاي شادان در حال انجام است و اين کارخانه فرآوري با ظرفيت ۳۰۰ کيلوگرم طلا سال ۱۴۰۰ به بهرهبرداري کامل ميرسد که اميدواريم با برگشت ماليات دريافتي از معادن و حقوق دولتي در راستاي تامين زيرساختهاي بخش جلگه ماژان هزينه شود.
آخوندي تصريح کرد: با استحصال طلا از معدن طلاي شادان مشخص شد اين منطقه اميدبخش است و سرمايهگذاران ميتوانند با خيال آسوده سرمايهگذاري کنند.
وي درباره ساير معادن شهرستان خوسف گفت: در حال حاضر ميزان ظرفيت استحصال طلا در معدن طلاي کودکان بيش از ۷۰ کيلوگرم در سال است.
فرماندار خوسف ميزان سرمايهگذاري در معدن طلاي کودکان را ۷۰ ميليارد تومان عنوان کرد و افزود: اميدواريم سازمان صنعت، معدن و تجارت با افزايش محدوده اين معدن امکان افزايش توليد را فراهم کند.
وي اظهار داشت: احداث پست ۱۳۲ کيلو ولت و تامين آب، ۲ مشکل اساسي براي اين معادن است که اميدواريم با پيگيريهاي استاندار هرچه سريعتر به نتيجه برسد.
آخوندي گفت: هزينه احداث پست ۱۳۲ کيلو ولت حدود ۳۰ ميليارد تومان است که با همکاري اين معادن و کمکهاي دولت ميتواند هر چه سريعتر اجرايي شود تا بخش زيادي از مشکلات زيرساختي معادن طلاي بخش جلگه ماژان مرتفع شود.
وي بر لزوم ايجاد مجموعهاي از شرکتهاي معدني(هلدينگ) تاکيد کرد و افزود: با ايجاد اين مجموعه مشکلات اين بخش به صورت منسجم پيگيري ميشود همچنين هزينههاي تامين زيرساختها کاهش پيدا خواهد کرد.
فرماندار خوسف اضافه کرد: معدن طلاي ماهرآباد از ديگر معادن طلاي اين شهرستان است که عمليات احداث کارخانه فرآوري جوار معدن در حال انجام است.
وي معدن را يکي از پيشرانهاي توسعه در شهرستان و استان دانست و گفت: توسعه معادن و صنايع معدني توانسته است مشکلات اشتغال را در بخش جلگه ماژان برطرف کند.
آخوندي گفت: ميزان اشتغال ۲ معدن طلاي شادان و کودکان بيش از ۵۰۰ نفر به صورت مستقيم تا پايان سال جاري خواهد بود.
وي افزود: اولويت بکارگيري نيرو در اين معادن از نيروهاي بومي منطقه است و در صورتي که با تخصص مورد نظر نيرويي نباشد از ساير استانها بکارگيري خواهد شد.
وي بيان کرد: با بهرهبرداري از معدن طلاي شادان و معدن طلاي کودکان ميزان ظرفيت سالانه استحصال طلا در شهرستان خوسف به بيش از ۳۷۰ کيلوگرم در سال خواهد رسيد.
نخستين شمش طلاي استان خراسان جنوبي در مجتمع معدني شادان خوسف که در مقياس آزمايشي(پايلوت) استحصال شده بود، همزمان با دهه فجر سال گذشته رونمايي شد.
۶ معدن طلا با ظرفيت کانسنگ ۳۳ ميليون تُن در خراسان جنوبي شناسايي شده که بزرگترين معدن طلاي استان، معدن شادان خوسف با ذخيره بيش از ۲۷ ميلون تُن است.
به گفته رييس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبي سه واحد فرآوري و استحصال طلا امسال در اين استان به بهرهبرداري ميرسد و با راهاندازي اين واحدهاي فرآوري طلا در جوار معادن، ارزش افزوده و اشتغال مناسبي براي استان و شهرستانهاي خوسف و نهبندان ايجاد خواهد شد.
شادان، کودکان و هيرد، معادني هستند که واحد فرآوري يکي از آنها آماده بهرهبرداري و ۲ واحد ديگر در حال نصب ماشينآلات کارخانه است و تا پايان سال جاري وارد چرخه توليد طلا ميشوند.
خراسان جنوبي ۱۱ شهرستان دارد و مرکز شهرستان خوسف در فاصله ۳۶ کيلومتري بيرجند است.