پدر علم گراف ایران برنده سیزدهمین جایزه ترویج علم شد
بروزرسانی
به گزارش خبرنگار علمي خبرگزاري دانشويان ايران (ايسنا)، در مراسم سيزدهمين دوره جايزه ترويج علم ايران، در شامگاه روز پنجشنبه، انجمن ترويج علم ايران، جوايز اين دوره را در پنج بخش به 9 برگزيده اهدا کرد.
دکتر مهدي بهزاد به دليل پايبندي به اخلاق حرفهيي و گستردگي فعاليت براي تمامي گروههاي سني و ايجاد بستري مناسب براي ارتقاي بينش و تفکر علمي و فعاليت داوطلبانه و خلاقانه براي علاقه مند کردن تمام گروههاي سني به تفکر علمي و تأليف کتاب علمي - ادبي با عنوان «افسانه پادشاه و رياضيات» شايسته دريافت اين جايزه شناخته شد.
اين جايزه افزون بر زمينه اصلي در بخشهاي «پژوهش در ترويج علم»، «رسانهها و ترويج علم»، «نهاد مروج علم» و «جايزه بهمن بيگي – ويژه معلمان مناطق محروم کشور» نيز اهدا شد.
محمد وحيدي براي تأليف کتاب علم در جامعه برنده جايزه «پژوهش در ترويج علم»، اسماعيل ميرفخرايي و فرجالله صبا برنده جايزه «رسانه ها و ترويج علم»، حمزه رزمجو، بوذر فريدون، رضا مال احمدي و کريم کاظمي- از معلمان عشاير ايران- برنده «جايزه بهمن بيگي – ويژه معلمان مناطق محروم کشور» و خانه کتابدار کودک و نوجوان و مؤسسه رنگين کمان سپيد برنده جايزه «نهاد مروج علم» شدند.
دکتر مهدي زارع- دبير جايزه ترويج علم ايران - در مراسم اهداي جوايز گفت: انجمن ترويج علم ايران از همين جايزه ترويج علم شکل گرفته و نماد بيروني انجمن در طول سالهاي فعاليت آن نيز جايزه ترويج علم بوده است.
وي ادامه داد: تا کنون نسبت به فعاليتهاي محدود انجمن که در حد اين جايزه بوده، نقدهايي وارد شده است اما اين جايزه نيز منشأ اثر بوده و پتانسيلهاي زيادي را در زمينه ترويج علم، شناسايي و نيروهاي خوبي به انجمن معرفي کرده است.
به گفته اين عضو انجمن ترويج علم ايران از زمان اعلام برگزاري اين جايزه در خردادماه، 80 کانديدا براي انتخاب در پنج بخش به انجمن معرفي شدند.
دکتر داريوش فرهود- پدر علم ژنتيک ايران- نيز درباره اخلاق در علم گفت: آنچه که ما از اخلاق مي شناسيم ادب مضاعف است، اما اخلاق پيشينه طولاني دارد. طبق مطالعات ما از زمان اسلام تا مشروطه در ايران نزديک به چهار هزار اديب، شاعر و انديشمند در ايران زندگي مي کرده اند اما تنها آناني ماندگار شده اند که از اخلاق صحبت کردهاند.
وي ادامه داد: اخلاق در ميان جامعه ايراني سالهاست که شناخته شده است و از اين نظر ايران تنها متعلق به خودش نيست و بخشي از يک فرهنگ جهاني شده است. بسياري ايران را در دنيا به نام مفاخر آن مي شناسند و ادبيات و اخلاق ايراني را جزو مفاخر جهان ميدانند.
فرهود با اشاره به نقش سخن کوروش بر سردر سازمان ملل خاطرنشان کرد: اين موضوع مايه افتخار و مباهات است، اما آنچه اهميت آن را مضاعف مي کند جامعه اي است که چنين فردي در آن رشد يافته است. اگر ارزشي هست بايد براي تمام جامعه آن روز قائل شد.
به گفته وي اهميت اخلاق در علم هم اکنون تا اندازهاي است که بسياري از رشته هاي علمي خود را توليت اخلاق در علم ميدانند. اخلاق در علم شاخههاي بسيار زيادي دارد و طبق دسته بندي انجام شده به بيش از 80 زمينه مانند اخلاق در سياست، اخلاق در کشورداري، اخلاق در جنگ، اخلاق در محيط زيست و اخلاق در پرستاري و حتي اخلاق در مذهب تقسيم ميشود.