ˈمحمد رحيميˈ روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا گفت: در طول تاريخ بارش شهابي اسدي هميشه از نظر تعداد شهاب رکورد دار بوده و منشاء آن عبور دنباله دار تمپل- تاتل از مدار زمين است.
رحيمي با اشاره به اين که اين بارش در سراسر کشور قابل رويت است، گفت: براي مشاهده بارش شهابي اسدي از ساعت 22 امشب تا سحرگاه شنبه 27 آبان ماه به سمت شمال شرق و بالاي سر نگاه کنيد.
وي با اشاره به اين که شهاب هاي بارش اسدي در مناطق مناسب رصدي خارج از شهر ها بهتر مشاهده مي شوند، گفت: امشب مي توان در هر ساعت تا حدود 100 شهاب و در صورت عبور زمين از بخش مناسب آن تا حدود 200 شهاب مشاهده کرد.
عضو شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران ياد آور شد: چند سال پيش اين بارش شهابي در طول يک شب هزاران هزار شهاب روانه زمين کرد.
رحيمي ادامه داد: امسال بارش شهابي اسدي در بهترين موقعيت خود اتفاق مي افتد و نبود ماه در آسمان باعث مي شود تا بتوانيم تعداد بيشتري شهاب مشاهده کنيم.
عضو شاخه آماتوري انجمن نجوم ايران افزود: بارش شهابي به معني ورود تعداد زيادي از سنگ ريزه هاي سرگردان در فضا به جو زمين از منطقه اي خاص است که معمولا محدوده يک صورت فلکي است.
رحيمي با بيان اين که منشاء بسياري از بارش هاي شهابي، دنباله دارها هستند، افزود: اين صخره هاي يخي با حرکت خود ذرات ريزي به جا مي گذارند که با نزديک شدن دنباله دار به خورشيد تعداد ذرات به جا مانده افزايش مي يابد.
وي گفت: بنابراين مدار دنباله دار مملو از ذراتي است که با همان سرعت دنباله دار و تقريبا در همان مدار به دور خورشيد گردش مي کنند.
به گفته رحيمي، به دليل حرکت متناوب زمين به دور خورشيد، سياره ما در زمان مشخصي از سال به نزديکي مدار دنباله دار مي رسد و با برخورد به اين ذرات بارش شهابي رخ مي دهد.