گوگل از همین حالا روی پیکسل 10a و پیکسل ۱۱ کار میکند
زومیت/ بهنظر میرسد گوگل از همین الان روی گوشیهای سال ۲۰۲۶ خود کار میکند.
دنیای فناوری همواره در حال پیشرفت است و شرکتها دائماً بهدنبال نوآوری و ارائهی محصولات جدید هستند. در این میان، گوگل نیز بهطور مداوم توسعهی گوشیهای هوشمند پیکسل خود را ادامه میدهد. اخیراً اطلاعاتی در مورد برنامههای گوگل برای گوشیهای پیکسل در سال ۲۰۲۶ منتشر شده که نگاهی اجمالی به آیندهی محصولات مذکور را برای ما فراهم میکند.
بر اساس اطلاعات منتشرشده، گوگل درحالحاضر روی مجموعهای از چهار دستگاه از سری پیکسل ۱۱ و همچنین پیکسل 10a کار میکند. خبر مذکور در حالی منتشر میشود که هنوز منتظر عرضهی پیکسل 9a و سری پیکسل ۱۰ با تراشهی کاملاً جدید Tensor G5 هستیم. نکتهی جالب اینکه اسنادی از نامهای رمز این گوشیها فاش شده است.
همانطور که میدانیم، گوگل برای اسم رمز گوشیهای پیکسل از نام گونههای جانوری مختلف استفاده میکند؛ بهطوریکه برای سری پیکسل بهجز پیکسل ۱۰ پرو فولد، از اسم اسبهای مختلف استفاده کرده بود. بهنظر میرسد که این سنت برای اسمگذاری گوشیهای بعدی گوگل نیز برقرار است؛ چراکه پیکسل ۱۱ با نام رمز توله خرس یا 4CS4، پیکسل ۱۱ پرو با نام رمز گریزلی یا CGY4، پیکسل ۱۱ پرو XL با نام رمز کودیاک یا PKK4 و پیکسل ۱۱ پرو تاشو با نام رمز یوگی یا 9YI4 شناخته میشوند.
نکتهی قابل توجه در مورد سری پیکسل ۱۱، استفاده از نسل دوم تراشهی کاملاً اختصاصی گوگل، یعنی Tensor G6 با نام رمز «مالیبو» است. انتظار میرود این سری در نیمهی دوم سال ۲۰۲۶ به بازار عرضه شود.
در کنار سری پیکسل ۱۱، گوگل در حال برنامهریزی برای عرضهی یک گوشی میانرده در سال ۲۰۲۶ با نام پیکسل 10a است. این گوشی با نام رمز «استالیون» یا STA5 شناخته میشود. بااینحال، نکتهی مبهم در مورد این گوشی، نوع تراشهی مورد استفاده در آن محسوب میشود. بر اساس گزارشها، گوگل دو گزینه را بررسی میکند: استفاده از تراشهی کاملاً اختصاصی Tensor G5 یا استفادهی مجدد از تراشهی Tensor G4 سامسونگ.
دلایل تصمیم مطرحشده هنوز مشخص نیست؛ اما یکی از احتمالات، هزینهی بالای تولید تراشهی Tensor G5 محسوب میشود. این تراشه با مساحت ۱۲۱ میلیمترمربع، حتی از تراشهی A18 پرو اپل نیز بزرگتر است و میتواند هزینههای تولید را افزایش دهد. اما بهطور کلی، استفاده از تراشهی قدیمیتر Tensor G4 میتواند محدودیتهایی را در ویژگیهای پیکسل 10a ایجاد کند؛ زیرا بسیاری از ویژگیهای جدید پیکسل ۱۰ به سختافزار و بخش هوش مصنوعی جدید موجود در Tensor G5 وابسته هستند.
ابهام در مورد تراشهی پیکسل 10a نشان میدهد که گوگل در حال بررسی دقیق گزینههای مختلف برای گوشیهای میانردهی خود است و شاید در آینده شاهد تغییراتی در استراتژی این شرکت باشیم. به عنوان مثال، پیکسل 9a نیز با استفاده از مودم ضعیفتر نسبت به سری پیکسل ۹، روندی متفاوت را آغاز کرد و به نظر میرسد روند مذکور با پیکسل 10a ادامه خواهد داشت.
بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی Android Authority، میتوان گفت که گوگل با جدیت به توسعهی گوشی پیکسل ادامه میدهد و در سال ۲۰۲۶ شاهد عرضهی محصولات جدید و جذابی از این شرکت خواهیم بود. بااینحال، تصمیم نهایی در مورد تراشهی گوشی گوگل مدل پیکسل 10a میتواند تأثیر زیادی بر ویژگیهای گوشی مذکور داشته باشد و باید منتظر اخبار تکمیلی باشیم.