ترامپ پشت اپل و سایر بزرگان صنعت تکنولوژی درآمد و از اروپا انتقاد کرد
زومیت/ ترامپ، اتحادیه اروپا را بهدلیل هدف قرار دادن اپل و دیگر غولهای فناوری آمریکا مورد انتقاد قرار داد.
رابطهی اتحادیهی اروپا با چندین شرکت بزرگ فناوری آمریکایی، از جمله اپل، چندان خوب نیست و اکنون دونالد ترامپ، رئیسجمهور تازهمنصوب ایالات متحده، دربارهی این موضوع اظهار نظر کرد. ترامپ، بهصورت مجازی در مجمع جهانی اقتصاد در داووس حضور یافت و اظهارات متعددی در انتقاد از اتحادیهی اروپا بیان کرد.
جولیا شاپیرو روزنامهنگار و نویسنده در زمینهی سیاست و اخبار جهانی برای وبسایت خبری The Hill نوشت: «ترامپ روز چهارشنبه اتحادیهی اروپا را به دلیل وضع جریمههای سنگین علیه بزرگترین شرکتهای فناوری جهان مورد انتقاد قرار داد و این جریمهها را نوعی مالیات بر شرکتهای آمریکایی دانست.
او گفت: «آنها از اپل ۱۵ یا ۱۶ میلیارد دلار گرفتند. از گوگل هم میلیاردها دلار گرفتند. فکر میکنم به دنبال گرفتن میلیاردها دلار از فیسبوک هستند.» ترامپ ادامه داد: «چه از آنها [شرکتهای آمریکایی] خوشتان بیاید یا نه، آنها آمریکایی هستند و نباید چنین کاری انجام دهند. به نظر من، این نوعی مالیات است. ما با اتحادیهی اروپا مشکلات بسیار بزرگی داریم.»
جریمههای اپل مربوطبه یک دعوای حقوقی طولانیمدت دربارهی مالیاتهای ایرلند بود که بهتازگی خاتمه یافت. اتحادیهی اروپا حکم داد که توافق مالیاتی اپل با ایرلند غیرقانونی بوده و این شرکت را مجبور به پرداخت مالیاتهای معوقهی قابل توجهی کرد.
درخصوص جریمههای اتحادیهی اروپا علیه شرکتهای آمریکایی، کاربران هم اظهارنظرهای متفاوتی دارند؛ یکی از کاربران میگوید: «من با اتحادیهی اروپا موافقم. با وجود اشتباهاتی که داشتهاند، تلاش آنها برای محافظت از شهروندان در رابر قدرت شرکتهای بزرگ قابل تقدیر است. درحالیکه تمام هدف ترامپ، افزایش قدرت شرکتها و کاهش مسئولیتهای آنها است، انتظار داشته باشید ترامپ به ایجاد اختلافات بیشتر دامن بزند.»
علاوهبر دفاع از شرکتهای فناوری آمریکا، ترامپ بهطور کلی از سیاستهای اقتصادی اتحادیهی اروپا نیز انتقاد کرد. او گفت: «اتحادیهی اروپا با ما بسیار ناعادلانه برخورد میکند. ما صدها میلیارد دلار کسری تجاری با اتحادیهی اروپا داریم. هیچکس از این موضوع راضی نیست و ما قرار است کاری دراینباره انجام دهیم.»
اظهارات ترامپ که تنها چند روز پس از آغاز دورهی دوم ریاستجمهوری او مطرح شدند، نشان میدهند که روابط اپل با اتحادیهی اروپا ممکن است پیچیدهتر شود. جالب خواهد بود که ببینیم چگونه دورهی دوم ترامپ میتواند بر سرنوشت اپل و دیگر شرکتهای فناوری آمریکایی که با بررسیهای سختگیرانهی اتحادیهی اروپا مواجه هستند، تأثیر بگذارد؛ نه فقط در مسائل مالی، بلکه در موضوعات مهمی مانند سیاستهای فروشگاه اپلیکیشن.