با این مادربرد نصب درایور وای فای به تاریخ پیوست



شهر سخت افزار/ گیگابایت با معرفی مادربرد X870 Aorus Stealth ICE، قابلیتهای کاربردی تازهای را به دنیای سختافزار آورده است. این مادربرد با BIOS بزرگتر که ظرفیت 64 مگابایت داشته و درایور Wi-Fi را درون خود جای داده، فرایند نصب و راهاندازی اولیه سیستم را به شکل چشمگیری سادهتر کرده است. علاوه بر این، مادربرد مورد بحث به انبوهی از ویژگیهای کاربردی مانند نصب آسان قطعات و سیستم خنککننده بهتر مجهز شده است.
گیگابایت بهتازگی مادربرد X870 Aorus Stealth ICE را معرفی کرده که از نظر ظرفیت BIOS، از بسیاری از رقبا جلوتر است.
بر اساس گزارش Uniko’s Hardware، این اولین مادربرد مبتنی بر سوکت AM5 است که از چیپ بایوس با ظرفیت ۶۴ مگابایت استفاده میکند؛ این ظرفیت چهار برابر بیشتر از BIOSهای ۱۶ مگابایتی مادربردهای AM4 در زمان معرفیشان است.
البته با اینکه مشخصات این مادربرد ظرفیت BIOS را همچنان ۳۲ مگابایت (۲۵۶ مگابیت) اعلام کردهاند، اما این فضای بیشتر که گیگابایت آن را Driver BIOS نامیده، عمدتاً برای ذخیره درایور Wi-Fi به کار میرود.
چرا چنین قابلیتی برای کاربران مهم خواهد بود؟
داشتن درایور Wi-Fi از پیش نصبشده روی مادربرد، فرایند راهاندازی اولیه سیستم را بسیار سادهتر میکند؛ مخصوصاً با توجه به اینکه در ویندوز 11 باید در هنگام نصب، وارد حساب مایکروسافت شوید یا یک حساب جدید ایجاد کنید. اگرچه همچنان راههایی برای نصب آفلاین وجود دارد، اما بسیاری از کاربران با آن آشنا نیستند.
به گزارش Tomshardware، گیگابایت تنها به این نوآوری بسنده نکرده، بلکه امکانات کاربردی دیگری نیز اضافه کرده است. به عنوان مثال، به Wi-Fi EZ-Plug میتوان اشاره کرد که نصب آنتنها را سادهتر و جمعوجورتر کرده است. طراحی EZ-Latch نیز همچنان پابرجاست و برای نصب و جداسازی آسان قطعات PCIe و حافظههای M.2 به همراه هیتسینک آنها در دسترس قرار دارد.
همچنین بخشی به نام EZ Debug Zone برای عیبیابی راحتتر در این مادربرد طراحی شده است. در بخش خنکسازی نیز شاهد پدهای حرارتی جدیدی برای SSDهای M.2 هستیم که به ادعای شرکت سازنده میتواند دمای قطعات را تا 12 درجه سانتیگراد کاهش دهد.
با نزدیک شدن به نمایشگاه Computex 2025، باید دید آیا این نوآوریها در مدلهای جدید گیگابایت هم دیده خواهند شد یا خیر؛ شاید این آغاز مسیری باشد که در آن مادربردها بهصورت پیشفرض با درایور Wi-Fi عرضه شوند تا نصب سختافزاری و نرمافزاری برای همه سادهتر شود.
نظر شما در رابطه با این خلاقیت گیگابایت چیست؟