به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حسگر ضد رطوبت جديد که براي ارزيابي فشار مغزي ابداع شده است ؛ مشابه حسگرهاي فشار مورد استفاده در صنعت خودروسازي بوده و نشانگر يک تحول از کاشتهاي پيشين است که به رطوبت اجازه ورود و تخريب دستگاه را ميدادند.
اين دستگاه از ارتفاع و عرض يک در دو سانتيمتر برخوردار بوده و انتظار ميرود تا در نسخههاي آينده کوچکتر شود.
محققان آلماني قاب خارجي آن را که پيش از اين از مواد مصنوعي ساخته ميشد با فلز درجه بالاي قابل انعطاف تعويض کردند. تغييرات فشار درون مغز باعث خم شدن اين قاب شده و اين اطلاعات سپس به حسگر فشار درون آن منتقل ميشود.
مقادير اندازهگيري شده در نهايت از طريق پالسهاي راديويي به يک دستگاه خوانش در خارج از بدن بيمار انتقال يافته که نيروي مورد نياز حسگر را تامين ميکند و از اين رو ديگر نيازي به پيل بر روي اين دستگاه نيست.
اين حسگر جديد ميتواند نشانگر يک جهش چشمگير به جلو براي بيماران و متخصصان بهداشت باشد که تاکنون بر کاوشگرهاي بيسيم فشار درون جمجمه متکياند که از طريق انتقال امواج راديويي قابل خوانش بودند.
يکي از مشکلات اين کاوشگرها، مقاومت کم آنها در برابر رطوبت بوده و نفوذپذيري پوشش مصنوعي آنها به معني خراب شدن حسگرها در طول چند روز يا حتي چند ساعت است. اين حسگر با غلبه بر اين مشکل ميتواند براي ماهها يا حتي سالها به کار خود بدون نياز به تکرار عمل جراحي ادامه دهد.
در حال حاضر تشخيص اين بيماري چالشي است که به مراقبت پزشکي پيچيده و سخت براي افرادي که مستعد افزايش فشار درون جمجمهاي هستند، نياز دارد. اين کار به يک عمل جراحي براي الحاق يک کاوشگر از بالاي سر نياز دارد.
به دليل نوسانات در فشار درون جمجمهاي، سنجشهاي گسترده براي خوانش يک تشخيص نهايي بيماري مورد احتياج است که همين امر باعث بستري شدن بيمار در بيمارستان براي روزها يا حتي هفتهها ميشود. درحالي که با اين حسگر جديد، بيمار تنها براي خوانش سنجشها به کلينيک مراجعه خواهد کرد.
دانشمندان هنوز از دليل افزايش ناگهاني فشار درون جمجمهاي در افراد باخبر نبوده اما اين را ميدانند که اين شرايط منجر به اختلال در گردش خون و مرگ بخشهايي از مغز مشابه سکته مغزي ميشود. اين شرايط اکنون به عنوان عامل 10 درصد از پروندههاي جنون در اروپا شناخته شده است.