تحولی چشمگیر در آزمایشات دارویی با طراحی ژنوم کامل خوک
بروزرسانی
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در پژوهشي دانشمندان آمريکايي ژنهايي را شناسايي کرده اند که ممکن است با بيماريهاي اين حيوانات مرتبط بوده و يک ابزار مرجع را براي پرورش انتخابي در جهت افزايش مقاومت آنها در برابر بيماري ارائه دهد.
دانشمندان موسسه ملي غذا و کشاورزي دپارتمان کشاورزي آمريکا و دانشگاه ادينبورگ و محققان هلندي اين توالي ژنتيکي جديد را اولين طرح خوب ژنتيکي خواندهاند.
به گفته محققان، اگرچه به واقعيت رساندن اين بررسي ممکن است زمانبر باشد، مزيتهاي توالي ژنومي ميتواند در حوزه کشاورزي جايگاه سريعتري نسبت به ساخت داروهاي انساني داشته باشد؛ چراکه ميتوان از پرورش انتخابي در آن بهره برد.
شناسايي ژنهاي مسؤول بيماريها که در انسانها ديده ميشود، ميتواند شاهد استفاده گستردهتر از خوکها براي آزمايشات دارويي باشد.
براي مثال يک بيماري ارثي موسوم به سندروم تنش خوکي که ميتواند به مرگ ناگهاني در خوکها منجر شود، از شباهتهايي با بيماري هيپرترمي بدخيم در انسان برخوردار بوده که باعث افزايش سريع و خطرناک دماي بدن در برخي افراد در بيهوشي عمومي ميشود.
برخي از نقايص ژنتيکي مشترک ميان انسانها و خوکها شامل شرايطي مانند آلزايمر، ديابت، چاقي و پارکينسون هستند.
به گفته محققان، پژوهشها نشان از 112 موقعيت داشتهاندکه پروتئين خوکي از اسيد آمينههاي مشابه دخيل در بيماريهاي انساني برخوردار بودهاند.
اين پژوهش در مجله نيچر منتشر شده است.