مطالعات پژوهش دریایی ایران تا قطب جنوب گسترش مییابد
بروزرسانی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاري فارس، محمد مهدي نژاد نوري معاون پژوهشي و فناوري وزير علوم افزود: کشورهاي فراواني براي تحقيقات و بهرهبرداري در جنوبگان حضور دارند و حضور ايران در قطب براي منافع ملي ما و منطقه ضروري است، لذا برنامهاي 5 ساله تدوين شده تا به شکل تدريجي در قطب جنوب حضور يابيم.
وي بيان داشت: اجراي اين طرح به مؤسسه ملي اقيانوس شناسي واگذار شده است و به منظور اجراي کامل اين طرح منابع مالي در بودجههاي سالانه منظور ميشود.
معاون پژوهشي و فناوري وزير علوم تصريح کرد: مرحله ديگر هماهنگيهاي لازم با ساير دستگاهها از جمله نيروي دريايي، صنايع دريايي و بندري است که وزارت علوم اين پيگيريها را انجام داده است.
مهدي نژاد با اشاره به ضرورت طراحي و ساخت کشتي يادآور شد: با اجراي اين کار تحقيقاتي در حوزههايي چون طراحي و ساخت کشتي تحقيقاتي، توانمنديهاي زيادي را بدست ميآوريم، با به آب انداختن اولين کشتي تحقيقاتي توانايي ساخت ساير کشتيها را بدست ميآوريم.
وي تأکيد کرد: با توجه به وجود بيش از 6 هزار کيلومتر مرز دريايي در شمال و جنوب کشور بايد به عنوان يک قدرت دريايي در اين عرصه حضور داشته باشيم و همانطور که مقام معظم رهبري فرمودند ورود در حوزه دريا را محور اصلي پيشرفت کشور قرار دهيم.
معاون پژوهش و فناوري وزير علوم از ايجاد شوراي عالي صنايع دريايي در کشور خبر داد و گفت: به منظور توسعه صنايع مکمل در حوزه دريا، مجلس شوراي اسلامي ايجاد شوراي عالي صنايع دريايي را مصوب کرده است و اخيرا اين شوا به صورت فعال جلساتي را تشکيل ميدهد.
مهدي نژاد اضافه کرد: با ايجاد اين شورا توسعه صنايع دريايي در دستور کار قرار خواهد گرفت.