به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، تيم تحقيقاتي دانشگاه فناوري و علوم الکترونيک چين به سرپرستي «جينگ هو» از دو روش براي تبديل امواج مغزي به موسيقي استفاده کرده اند.
در روش نخست، با استفاده از دستگاه الکتروانسفالوگرافي (EEG)، فعاليت الکتريکي در پوست سر ضبط شده و محققان با کمک يک برنامه نرم افزاري خاص، سيگنال هاي الکتريکي را به نت هاي موسيقي تبديل کردند.
دامنه يا ارتفاع امواج مغزي، تعيين کننده زير و بم و طول امواج نيز تعيين کننده طول نت ها بودند،اما موسيقي تهيه شده با اين روش چندان خوشايند و گوش نواز نبود.
در روش دوم با استفاده از دستگاه تصويربرداري رزونانس مغناطيسي عملکردي (fMRI)، سطح اکسيژن خون بصورت نيمه آني بر روي دو داوطلب 14 و 31 ساله اندازه گيري شد که امکان مشخص کردن بخش هاي بدون اکسيژن مغز را براي محققان فراهم کرد.
سپس محققان با ترکيب داده هاي دريافتي اسکن مغزي fMRI و دستگاه EEG موسيقي جديدي ساختند که از نظر کارشناسان موسيقي بهتر از موسيقي ساخته شده با روش EEG بود.
محققان اميدوارند که در آينده موسيقي مغز بتواند براي کنترل امواج مغزي مورد استفاده قرار گرفته و در شرايطي مانند اضطراب و افسردگي کارآيي داشته باشد.
نتايج مطالعه محققان چيني در مجله PLoS ONE منتشر شده است.