نماد آخرین خبر

تولید نخستین آلرژن نوترکیب پسته به روش مهندسی ژنتیک در دانشگاه علوم پزشکی مشهد

منبع
بروزرسانی
تولید نخستین آلرژن نوترکیب پسته به روش مهندسی ژنتیک در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
به گزارش سرويس علمي ايسنا، دکتر عبدالرضا وارسته، رئيس بخش ايمنوبيوشيمي مرکز تحقيقات آلرژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد و محقق اين طرح با اشاره به اين که آنزيم منگنز سوپراکسيد ديسموتاز به عنوان يک آلرژن بالقوه در پسته و همچنين ديگر منابع خوراکي شامل انواع آجيل‌ها به خوبي شناخته شده است، اظهار کرد: در همين راستا در قالب يک طرح تحقيقاتي و براي نخستين بار در دنيا، در بخش ايمونوبيوشيمي مرکز تحقيقات آلرژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد، به کمک روش‌هاي مهندسي ژنتيک اين آلرژن در باکتري کلون و پروتئين نوترکيب آن خالص شد. وي با بيان اين که با استفاده از روش‌هاي پروتئوميکس نشان داده شد که بيماران حساس به پسته و همچنين ديگر آجيل‌ها به خوبي با اين پروتئين واکنش مي‌دهند، خاطرنشان کرد: از اين آلرژن نوترکيب توليد شده مي‌توان در جهت درمان و تشخيص آلرژي به اين ماده خوراکي استفاده کرد. وارسته با اشاره به اينکه آلرژي به پسته يکي از آلرژي‌هاي خطرناک و يک تهديد کننده بالقوه زندگي در کودکان و بزرگسالاني است که به آن حساسيت دارند، تصريح کرد: در سال‌هاي اخير، توليد نوترکيب آلرژن‌هاي غذايي افق و راهکارهاي نويني در زمينه حل مشکلات تشخيص مولکولي، پژوهش و درمان آلرژي‌هاي غذايي ايجاد کرده است. استاد گروه ايمونولوژي دانشگاه علوم پزشکي مشهد گفت: نتايج حاصل از اين مطالعه در مجله بين المللي Allergology International با عنوان Cloning, Expression, Characterization, and Computational Characterization, and Computational Approach for Cross-Reactivity Prediction of Manganese Superoxide Dismutase Allergen from Pistachio Nut به چاپ رسيده است.