ترس از انفجارات فاجعهبار، ناسا را از رؤیای «جنگ ستارگان» ناامید کرد
بروزرسانی
به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، دانشمندان موشکي ناسا در حال بررسي امکان ساخت فضاپيمايي با قابليت دستيابي به سفر پر سرعت با يک رانش پيچ و تابدار واقعي بوده و معادلات آن بر مبناي قوانين نسبيت نشان داده که در حالت نظري چنين کاري ممکن است اما انرژي مورد نياز براي به واقعيت پيوستن آن به اندازه جرم و انرژي يک سياره به اندازه مشتري خواهد بود.
اخيرا اين دانشمندان با بررسي مدل پيشنهادي ميگوئل آلکوبير، فيزيکدان مکزيکي براي اين فضاپيماي تخيلي به اين نتيجه رسيدهاند که قدرت مورد نياز براي آن مانند تصورات اوليه امکانپذير نيست.
اين درحاليست که پژوهش محققان دانشگاه سيدني نشان داده که حتي با به واقعيت پيوستن اين طراحي، فضاپيماي حاصله در پايان سفر خود با مشکلات زيادي روبرو خواهد شد.
طراحي آلکوبير نمايشگر يک فضاپيماي ساخته شده از يک غلاف مرکزي در ميان يک حلقه بزرگ مسطح است که دانشمندان هنوز در مورد ماده سازنده اين حلقه که بايد بتواند تار و پود جهان را خم کند، در حال بررسي هستند.
با اين وجود به ادعاي آنها با انرژي کافي، زمان و فضا براي سفر، اين فضاپيما در ميان حلقههاي فضا خم خواهد شد.
در زمان فعال شدن اين فضاپيما، فضاي پشت آن منبسط و فضاي پيش رو منقبض خواهد شد و منجر به حرکت آن درون يک پوشش پايدار به شکل حباب در فضا ميشود.
اما پژوهش استراليايي نشان داده که ذرات پرانرژي که بطور مداوم در فضاي اطراف پرتاب ميشوند قابل جمعآوري در ميدان پيچ و تابدار فضاپيما و ضبط در يک حباب بوده و هرچه ميزان اين ذرات در آن بيشتر شود، سفر به مدت بيشتري ادامه خواهد داشت.
اکنون محققان بر اين باورند که اين ذرات ممکن است در برابر فضاپيما منفجر شده و همه چيز در اطراف خود را از بين ببرند.
در شکل نظري، يک سفر طولاني با نيروي بدست آمده از رانش پيچ و تابدار ميتواند تمام سيارات مقصد را به محض ورود ويران کند.
عدم توانايي براي دستيابي به سفرهاي با سرعت نور باعث محدوديتهايي در تخيلات کاوش ستارگان ديگر شده است.
اگرچه هيچ چيز نميتواند از نور سريعتر حرکت کند، دانشمندان از مدتها پيش مسحور نظرياتي بودهاند که مبناي آنها سفر با سرعت تابدار است.