مدعیان ورشکستگی 2500 شرکت دانشبنیان، اطلاعی از حوزه فناوری کشور ندارند
بروزرسانی
دکتر جبار رشيدي، رييس مرکز برنامهريزي و سياست گذاري فناوري وزارت علوم در گفتوگو با خبرنگار فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين خصوص اظهار کرد: در حال حاضر بسياري از شرکتهاي دانش بنيان مستقر در پارکهاي علم و فناوري در آستانهي شروع فعاليت خود هستند، بنابراين چگونه ميتوانند ورشکسته باشند؟
وي اضافه کرد: متاسفانه گاه افراد غير مسوول که اساسا نامي از آنها در حوزهي فناوري کشور مطرح نبوده و از حوزه فناوري کشور خبر ندارند اقدام به اعلام اخبار غير واقع ميکنند در حالي که حتي معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري که اکثر اعتبارات فناوري کشور را در اختيار دارد از اين حوزه اطلاع دقيقي ندارد.
رشيدي با طرح اين سوال که آيا کساني که اين آمار را مطرح ميکنند، ميدانند که دو هزار و 500 شرکت دانش بنيان در آستانه ورشکستگي در کدام يک از پارکهاي علم و فناوري قرار داشته و در چه حوزههايي فعاليت ميکنند، ادامه داد: اين افراد تاکنون حتي از پارکهاي علم و فناوري بازديد نکردهاند و بديهي است که اين ادعاها را بدون پشتوانهي اطلاعات علمي اظهار ميکنند.
رييس مرکز برنامهريزي و سياست گذاري فناوري وزارت علوم با طرح اين سوال که اصلا اتاق بازرگاني ايران براي حوزهي فناوري کشور چه کار کرده است؟ تصريح کرد: افرادي که چنين ادعاهايي را مطرح ميکنند نه مسوول بوده و نه اطلاعات درست و صحيحي در اختيار دارند و به طور کلي شناختي از پارکهاي علم و فناوري و شرکتهاي دانش بنيان مستقر در آنها ندارد حتي آنها نميدانند که ورشکستگي شرکتهاي دانش بنيان به چه معني است.
جبار رشيدي خاطرنشان کرد: افراد ادعا کننده تصور ميکنند که در پارکهاي علم و فناوري کارخانههاي صنعتي مانند نساجي راهاندازي شده است!
وي در ادامه از خبرنگاران دعوت کرد تا به عنوان نمونه از پارک علم و فناوري دانشگاه تهران و مرکز رشد فناوري دانشگاه صنعتي شريف بازديد کنند.
رييس مرکز برنامهريزي و سياست گذاري فناوري وزارت علوم ادامه داد: دوستان ما در اتاق بازرگاني که تفاهمنامهاي هم با معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري منعقد کردهاند، ميتوانند از پارک فناوري پرديس که ذيل معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري قرار دارد بازديد کنند و ببينند که آيا شرکتهاي دانش بنيان مستقر در آن ورشکسته شدهاند؟
وي با بيان اين که هم اکنون 31 پارک علم و فناوري و 127 مرکز رشد در کشور فعال هستند، گفت: در اين پارکها و مراکز رشد حدود دو هزار و 800 واحد فناور فعاليت ميکند. البته با اينکه وزارت علوم، تحقيقات و فناوري مرجع تشخيص دانش بنيان بودن شرکتهاست با احتياط آنها را دانش بنيان مينامد و بيشتر شرکتها واحدهاي فناور نام برده ميشوند چرا که هم اکنون حدود 10 درصد واحدهاي فناور مستقر در پارکهاي علم و فناوري خدمات مديريت فناوري را ارائه ميدهد اما با اين وجود بيش از 90 درصد اين واحدهاي فناور شرکتهاي دانش بنيان هستند.
وي گفت: وزارت علوم حاضر است تور بازديد از پارکهاي علم و فناوري را برپا کند. البته ما هم قبول داريم که شرکتهاي دانش بنيان مستقر در پارکهاي علم و فناوري مشکلات زيادي دارند چرا که اعتبارات حوزهي فناوري در اختيار معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري است که به جاهاي ديگر هبه شده و به نخبگان بدون شرکت وام داده ميشود. به طور کلي اعتبارات حوزه فناوري کشور از سوي اين معاونت درست هزينه نميشود. با اين وجود چنين ادعاهايي کاملا ناصحيح بوده و به نظر من نگاه غلط به پيشرفتهاي علمي کشور است.
جبار رشيدي با بيان اين که قطعا اين مساله از سوي وزارت علوم پيگيري خواهد شد، گفت: رييس کميسيون فناوري اتاق ايران مقام مسئول اين حوزه نيست که چنين اطلاعاتي را ارائه ميدهد.