ثبت دو رشته پرتو عظیم خورشیدی با قدرت تخریب ماهواره های زمین
بروزرسانی
به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)،دوربين فضايي ناسا در رصدخانه ديناميک خورشيدي تصاوير جالبي از يک پالس عظيم از پلاسماي فوق داغ خورشيدي موسوم به رشته خورشيدي را به نمايش گذاشتهاند که از سطح اين ستاره به هزاران کيلومتري فضا پرتاب شده است.
اين ابرجرقه در اولين ساعات روز جمعه پس از چهار ساعت با يک انفجار ديگر دنبال شد اما خوشبختانه هيچ کدام از آنها که با سرعت 1.5 کيلومتر در ثانيه در فضا در حال حرکت هستند، به سوي زمين نبوده و از اين رو هيچ خطري فناوريهاي انساني موجود در اطراف سياره را تهديد نميکند.
جرقههاي شديد خورشيدي ميتوانند به قدري قدرتمند باشند که تجهيزات ماهوارهيي را در پي بمباران مدارات ظريف آنها با ذرات باردار الکتريکي اين توفانها تخريب کنند.
حتي جرقههاي ضعيف نيز ميتوانند در ارتباطات راديويي در زمين اختلال وارد کنند.
هر دو جرقه خورشيدي که در تصاوير به شکل پلاسماي حلقهاي قرمز درخشان ديده شده و حاوي ذرات باردار هليوم و هيدروژن است، به قدري بزرگ بودهاند که کاملا عدسي دوربين اين رصدخانه را پر کردهاند.
خورشيد در حال حاضر در ميانه يک دوره فعال از دوره هواشناسي 11 ساله خود موسوم به دوره خورشيدي 24 قرار دارد که انتظار ميرود در سال آينده به اوج خود برسد.