ايسنا/ وقتي از مقايسه بين دو سيستم عامل اپل يا گوگل سخن به ميان ميآيد بيش از آنکه به ويژگيها يا قابليتهاي هر يک از اين دو سيسستم توجه شود، بيشتر کاربران به دفاع از هر يک از اين دو کمپاني ميپردازند.
بررسيها نشان ميدهد در بين تمام سيستمهاي عامل موجود در بازار دو سيستم عامل iOS و اندرويد در صدر بهترينها قرار دارند و البته هر دوي اين سيستمها از نظر قابليت، ساختار و حتي طراحي و شکل ظاهري شباهتهاي فراواني با يکديگر دارند.
به نوشته وب سايت thenextweb، امروزه با هوشمند شدن تلفنهاي همراه، ساعتها، تلويزيون و حتي به تازگي ماشينها، تصميم گيري براي اين که کدام يک از اين سيستمهاي عامل قرار است کنترل تمام دستگاههاي ضروري اطرافتان را برعهده بگيرند شايد مهمترين و دشوارترين انتخاب باشد.
اگرچه هر يک از دو سيستم عامل در نوع طراحي شباهتهاي زيادي با يکديگر دارند، اما در نهايت مي توان گفت سيستم عامل اپل نسبت به رقيب گوگلياش طراحي پيچيدهتري دارد. در حاليکه براي انتخاب و خروج از برنامهها، اندرويد طراحي سادهاي دارد، iOS يک کليد برگشت پيچيدهتر براي خود طراحي کرده است و با حرکت از چپ به راست انگشت کاربر ميتواند از بخش مورد نظر خارج شود.
اما گوگل در نسخه لولي پوپ خود تلاش کرد در طراحي ساده سيستم عاملش تغييراتي را به وجود آورد و با اضافه کردن جلوههاي انيميشني بيشتر و رنگ آميزي بهتر در نمايش کمي از سادگي اين سيستم را کاهش دهد.
قابليت انجام هم زمان چند فعاليت و نمايش برنامههاي باز در موبايل يکي ديگر از مهمترين نقاط تفاوت دو سيستم عامل اندرويد و iOS است.
در جديدترين نسخه سيستم عامل اندرويد امکان دسترسي سريع به آخرين برنامهها به صورتي به وجود آمده است که کاربر مي تواند در يک سري کارتهاي چيده شده آخرين برنامه مورد نظر خود را به سرعت پيدا کند.
اما در آخرين ورژن از iOS ليست آخرين برنامههاي استفاده شده با دوبار کليک کردن روي دکمه «خانه» به صورت افقي نشان داده ميشود که از اين نظر پيدا کردن يکي از برنامهها از اين ليست کار دشوارتري است.
اما در اين سيستم عامل در قسمت بالاي ليست آخرين برنامهها ليستي از آخرين شمارههاي مورد استفاده و کانتکتهاي مورد علاقه کاربر نيز نمايش داده ميشود که از همان جا مي توان به اين افراد پيامک فرستاد يا تماس گرفت.
درباره نمايش دادن آخرين نوتيفيکيشنها اما مي توان گفت اندرويد از iOS يک گام جلوتر است. در سيستم عامل اندرويد کافي است نوار بالاي صفحه نمايش را پايين بياوريد تا هم به آخرين اخطارها و پيامها دسترسي داشته باشيد و هم به برخي ويجتها و تنظيمات دست پيدا کنيد.
اما در سيستم عامل iOS نه تنها ويجت نقش چنداني براي دسترسي سريعتر به يک اپليکيشن را ايفا نميکنند بلکه با پايين آوردن نوار بالاي صفحه کاربر بايد چند ثانيه منتظر بهروزرساني آخرين نوتيفيکيشنها بماند.
همچنين درباره قابليتهاي عکسبرداري ميتوان گفت کيفيت عکسي تلفنهاي اندرويدي پاشنه آشيل اين موبايلهاست چراکه با وجود تلاشهاي اخير اندرويد در آخرين نسخههاي تلفن همراه هنوز کيفيت عکسبرداري اين تلفنها فاصله زيادي با آيفونها دارد.
اما ويژگيهايي مانند امکان فيلمبرداري حرکت آهسته و عکسبرداري پانوراما از جمله قابليتهايي است که در نرم افزار عکس برداري اندرويد از مدتها قبل وجود داشته و نرم افزار عکاسي iOS به تازگي آن را به قابليتهاي خود اضافه کرده است.
از نظر به روزرساني نرم افزارها، تلفنهاي همراه اندرويدي اگر از نوع نکسوس نباشند بايد مدتهاي طولاني را براي دريافت نسخه جديد اندرويد منتظر بمانند. اگرچه بسياري از برنامههاي اندرويدي وابسته به گوگل از همان ابتدا نسخههاي جديدي را به کاربران ارائه مي دهند که مطابق با نسخه جديد اندرويد باشند و استفاده از اين برنامهها نيز درنهايت نيازي به بهروزرساني کل سيستم عامل اندرويد ندارد.
براي کساني که از آيفون يا آي پد استفاده مي کنند اما شرايط کاملا متفاوت است چرا که به محض اينکه اپل يک نسخه تازه iOS را به بازار ارائه دهد تمامي کاربرانش با هر دستگاهي مي توانند آن را دريافت کنند.
با انتشار اخباري در مورد هک شدن تلفنهاي همراه و دزديده شدن رمزهاي کاربري مختلف مسئله امنيت فاکتور مهمي در هر سيستم عامل به حساب مي آيد و مي توان گفت خوشبختانه هر دو سيستم عامل از اين نظر از بهترينها هستند.