سیمکارتهای کودک از سوی ۲ اپراتور تلفن همراه ارائه شد
ايتنا
بروزرسانی
ايتنا/ با افزايش تمايل کودکان و نوجوانان به استفاده از موبايل و تبلت نگرانيهايي از آسيبهاي حضور فرزندان در فضاي مجازي ايجاد شده است.
سيمکارتهاي کودک از سوي ۲ اپراتور تلفن همراه ارائه شد
همزمان با منع فروش سيمکارت به افراد زير ۱۸ سال، اپراتورهاي موبايل موظف به ارائه سيمکارت کودک شدند. ۲ اپراتور سيمکارت ويژه کودک عرضه کردهاند.
با پيشرفت فناوري، استفاده از گوشي تلفن همراه، تبلت و ابزارهاي ارتباطي، امري جداييناپذير از زندگي افراد شده و نه تنها کودکان نيز از اين ماجرا مستثني نيستند که در بسياري موارد پيشتاز شدهاند.
استفاده از ابزارهاي ارتباطي بزرگسالان به عنوان وسيلهاي براي بازي و سرگرمي کودکان و نوجوانان رايج شده و در دسترس بودن ابزارهاي ارتباطي براي اين قشر، نگرانيهايي را براي والدين رقم زده است.
اين نگرانيها در حالي ادامه دارد که به دليل وجود کاربردهاي آموزشي، فرهنگي و سرگرمي نميتوان استفاده سنين پائينتر از ابزارهاي ارتباطي را به طور کامل نفي کرد.
از اين رو کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات در ديماه ۹۳ با مصوبهاي اپراتورهاي تلفن همراه را از فروش سيمکارت به افراد زير هجده سال منع کرد.
همچنين براساس اين مصوبه، اپراتورها موظف به ارائه سيمکارت کودک با اعمال محدوديت در دسترسي به ديتاي نسلهاي ۳ و ۴ براي قشر آسب پذير کودک و نوجوان شدند.
به اين ترتيب به اپراتورها شش ماه پس از ابلاغ مصوبه فرصت داده شد تا طرح پيشنهادي خود را ارائه دهند.
«درسا» سيم کارت کودک همراه اول
۱۰ ارديبهشت ماه، در مراسم بهرهبرداري از خدمات و توسعه شبکه پهن باند استان قم با حضور رئيس مجلس شوراي اسلامي، وزير ارتباطات و مديران عامل دو اپراتور همراه اول و رايتل، همراه اول اقدام به ارائه سيمکارت کودک کرد.
وحيد صدوقي مديرعامل شرکت ارتباطات سيار ايران درباه ويژگيهاي اين سيمکارت ميگويد: در پي مصوبه کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات راديويي براي ارائه خدمات ويژه اپراتورها به کودکان و نوجوانان، همراه اول با تکيه بر توان داخلي سيمکارت کودک خود را با نام تجاري «درسا» ارائه کرده است که يک نوع زيست بوم مجازي خانواده است.
اين سيمکارت از کودکان، نوجوانان و حريم خانواده در مقابل خطرات فضاي مجازي محافظت ميکند و به والدين اجازه ميدهد بر فرزندان نظارت داشته باشند.
وي با بيان اينکه با سيمکارت کودک، امکان مکالمه و ارسال پيامک وجود ندارد، افزود: کودکان از طريق درسا ميتوانند شبکههاي تلويزيوني را مشاهده کنند، بازيهاي مناسب سن خود را داشته باشند و appهاي مورد نياز خود از بازار خريد کنند.
همچنين والدين ميتوانند با نرمافزار «درسابان» که امکان نصب روي گوشي والدين و کودک را دارد، نحوه استفاده کودک خود را از تلفن همراه کاملاً کنترل کنند.
قيمت اين سيمکارت ۴۷۵۰ تومان است و قرار است از فردا سيمکارتهاي کودک از طريق فروشگاههاي زنجيرهاي همراه اول عرضه شوند.
ارائه سيمکارت ايرانسل در آينده
هنوز اعلامي از سوي اپراتور دوم تلفن همراه درباره ارائه سيمکارت کودک نشده است؛ اما يک مقام مسئول دولتي با اشاره به الزام ۳ اپراتور براي ارائه سيمکارت ويژه کودک، يادآور شده که ايرانسل نيز به زودي اين کار را انجام خواهد داد.
سيمکارت کودک رايتل
اپراتور سوم تلفن همراه نيز با ارائه يک سيمکارت اعتباري ويژه کودکان تلاش کرده تا نگراني حضور کودک در فضاهاي مجازي تائيد نشده را از بين ببرد.
با اين سيمکارت از طريق دسترسي کنترل شده کودک به ديتاي موبايل، تنها امکان استفاده از وب سايتهاي ويژه کودکان شامل کافه رايتل (کارتون و انيميشن تلويزيوني)، آپارات کودک (مجموعهاي از کارتونهاي ايراني و خارجي مورد تائيد وزارت ارشاد)، نبات (مجوعه داستان، بازي و سرگرمي)، برنامههاي کاربردي (اپليکيشن) نبات و شبکه پويا صدا و سيما فراهم است.
اين سيمکارت امکان مکالمه و ارسال پيامک ندارد. سيمکارت کودک رايتل در دو بسته سني ۳ تا ۶ سال و ۷ تا ۱۲ سال تهيه شده است که تفاوت آنها در محتواي مجله نبات است.
سيمکارت کودک رايتل در قالب بستهبندي ۲ گانه (شامل يک سيم کارت کودک و يک سيمکارت والدين با امکان کنترل سيمکارت کودک) عرضه شده است.
هماکنون سيمکارت کودک رايتل به همراه مجله محتوايي نبات با امتيازهاي ديگري به قيمت ۱۰ هزار تومان به فروش ميرسد و قرار است فروش مستقل سيمکارت نيز در آينده نزديک آغاز شود.
همچنين مجيد صدري مديرعامل رايتل همچنين اعلام کرده که به دنبال تسري اين سرويس به حوزههاي ديگر از جمله سيمکارت دانشآموز است، زيرا سرويس قبلي ويژه دانشجو با نام رايدرس موفقيت چشمگيري براي اپراتور داشته است.
اکنون شرايط لازم براي کاهش خطرات حضور کودکان و نوجوانان در فضاي مجازي مهيا شده و گذشت زمان کاستيها و نواقص احتمالي اين طرح را تا رسيدن به وضعيت مطلوب مشخص خواهد کرد.
بايد ديد در نهايت اين سرويس ميتواند با برخورداري از اقبال عمومي، به نگرانيهاي والدين از خطرات حضور فرزندان در فضاي مجازي همراه پاسخ دهد؟