ايسنا/ برخي برندهاي مطرح تلفن همراه هم گاهي گوشيهايي را وارد بازار مي کنند که پس از بررسيها مشخص ميشود در زمينه جذب تشعشات توسط سر انسان نامناسب عمل ميکنند.
به گزارش خبرنگار ارتباطات و فنآوري اطلاعات خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، گرشاسب جمشيدنژاد - مدير کل دفتر سرويسهاي راديويي سازمان تنظيم مقررات ارتباطات - با بيان اين مطلب گفت: تشعشعات آنتنهاي BTS موضوعي است که همگان به آن توجه دارند اما درباره تشعشات گوشيهاي تلفن همراه ممکن است کمتر صحبت شود.
وي ادامه داد: زماني نه چندان دور وقتي با گوشيهاي تلفن همراه صحبت ميکرديم، احساس گرماي شديدي در صورت خود حس ميشد که اين گرما مربوط به تشعشعات همين گوشيها بود.
وي افزود: جذب تشعشعات توسط سر انسان بيش از 1.6 وات نميتواند باشد و براي تشخيص مطابقت گوشيها با اين ميزان بايد بررسيهاي متعددي صورت بگيرد که نتيجه بررسي هاي صورت گرفته گوياي آن است که گاه برخي گوشيهايي که در بازار وجود دارند متفاوت با اين رقم هستند.
جمشيدنژاد ادامه داد: براي دريافت فرکانس متناسب با شرايط سلامت انسان لازم است که گيرندهها با فرکانسهاي مورد نظر تناسب داشته باشند و تشخيص تناسب داشتن دستگاهها با اين معيار موضوعي است که نياز به آزمايشگاههاي مختلف براي بررسي دارد.
وي در عين حال يادآور شد: يکي از فعاليتهاي ما در سازمان تنظيم مقررات ارتباطات اعتباردهي به اين آزمايشگاهها است و طي سال 92 قرار است که سه آزمايشگاه داخلي و هفت آزمايشگاه خارجي به مجموعه آزمايشگاههاي ما اضافه شود. پيش از اين هم آزمايشگاههاي مختلفي به بررسي اين موضوع ميپرداختند.
مدير کل دفتر سرويسهاي راديويي سازمان تنظيم مقررات ارتباطات همچنين يادآور شد: در سال 91 از ميان 1225 گوشي بررسي شده 39 مورد از نظر سلامت مردود اعلام شدند که در موارد متعدد اين نمونهها از برندهاي بسيار مطرح بودهاند.
وي در پايان با بيان اينکه طي سال 91 سازمان تنظيم مقررات ارتباطات 26 استاندارد براي گوشيهاي تلفن همراه تدوين کرد، اظهار کرد: امسال نيز 35 استاندارد در دست داريم که با اين استانداردها در نهايت به عدد 60 ميرسيم که اين 60 مورد اولويتش براي ما و وزارت ارتباطات مشخص شدهاند.