قطره/ هر وقت که کاربر دکمه لاک گوشي را بفشارد صفحه اي ظاهر خواهد شد که از کاربر درخواست دارد چشمان خود را در نقاط اشاره شده روي صفحه نمايش تنظيم کند.
به گزارش سرويس علمي جام نيوز، اين روزها کمپاني هاي سازنده تلفن هاي هوشمند از روش هاي بايومتريک مختلفي براي احراز هويت کاربران در گوشي هاي خود استفاده مي کنند.از جمله آن مي توان به سيستم تشخيص چهره لپتاپ و تبلت هاي جديد که البته مجهز به فناوري Real Sense اينتل هستند اشاره کرد، همچنين سنسور اثر انگشت آيفون ها هم از همين موارد هستند که عملکرد بسيار سريعي نيز دارند.همانطور که مي دانيد، کمپاني مايکروسافت پرچم داران جديد خود يعني دو گوشي لوميا ۹۵۰ و لوميا ۹۵۰XL را به اسکنر عنبيه چشم مجهز کرده است.
امروز ويديويي منتشر شده که نشان مي دهد اسکنر عنبيه چشم از سنسور اثر انگشت سريعتر عمل مي کند! اين ويديو مربوط به يک گوشي هوشمند از کمپاني فوجيتسو مي باشد که به اسکنر عنبيه چشم مجهز شده است. وقتي کاربر مي خواهد اين روش قفل گذاري را فعال کند، مي بايست براي چند لحظه زاويه گوشي و چشمان خود را طوري تنظيم کند که چشمهايش در نقاط نشان داده شده بر روي صفحه نمايش قرار بگيرند.
در همين لحظه گوشي شروع به الگو برداري يا اسکن عنبيه چشم کاربر مي کند و پس از اتمام مراحل کار که شايد يک دقيقه يا کمتر (بستگي دقيق بودن زاويه چشم و گوشي و لرزش دست و اينگونه موارد دارد) به طول انجامد، اين روش احراز هويت فعال مي شود و از آن پس هر وقت که کاربر دکمه لاک گوشي را بفشارد صفحه اي ظاهر خواهد شد که از کاربر درخواست دارد چشمان خود را در نقاط اشاره شده روي صفحه نمايش تنظيم کند.
جالب است بدانيد مرحله اسکن و تاييد هويت کاربر به قدري سريع اتفاق مي افتد که احتمالا متوجه آن نخواهيد شد. دعوت مي کنيم ويديوي زير را تماشا کنيد تا حساب سرعت عمل اسکنر هاي چشمي به دستتان آيد. البته آنچه در اين ويديو مشاهده فرموديد مربوط به مايکروسافت نيست و مطمئنا رابط کاربري و مکانيزم احراز هويت، در لوميا هاي جديد تفاوت هايي با گوشي فوجيتسو خواهند داشت. نکته قابل تامل اين ويديو سرعت عملي بود که اسکنر چشمي دارد. اين روش مطمئنا بسيار پرکاربرد خواهد بود.
چون در اين روش با دوربين سروکار داريم، شايد تصور کنيد که استفاده از آن در فضا هاي تاريک و شب ها ممکن نخواهد بود که بايد بگوييم مايکروسافت فکر اين را نيز کرده و از امواج مادون قرمز براي رفع اين مانع بهره جسته است. نظر شما در مورد کاربرد اسکنر هاي چشمي در گوشي هاي جديد چيست؟