آي تي رسان/ اگر فکر ميکنيد که با حضور در سال 2016، دنيا به فناوريهاي مدرن عادت کرده است و کاربران با ايجاد فشار براي فناوريهاي مدرنتر موجب تلاش بيوقفه شرکتها براي نوآوري شدهاند، بايد بگوييم که اين مقاله ممکن است شما را بهکلي نااميد کند. اين متن مربوط به بزرگترين فاجعه ديجيتالي مشاهده شده در بيش از سه دهه عمر من است، با اين حساب فکر نميکنم که توضيح بيشتري براي پيشدرآمد نياز باشد، اين شما و اين هم افتضاحترين محصول سختافزاري تاريخ!
براي گام نخست به نام اين تبلت ميپردازيم،
نام اين سختافزار که تنها نام تبلت را يدک ميکشد، Esinomed Infoview Medical Tablet Computer است که مسلما حتي خواندن آن براي کسي که به زبان انگليسي مسلط باشد نيز دشوار است. اين تبلت مثلا قرار بوده است تا يک گزينه ارزان براي کاربريهاي پزشکي باشد و در عمل نيز به پزشکان خدمات زيادي را ارائه خواهد کرد زيرا اگر هر فرد دوستدار فناوري يک نسخه از اين دستگاه را مشاهده کند، بهاحتمال فراوان به حمله قلبي دچار شده و روانه بيمارستان خواهد شد.
فريب ظاهر اين تبلت را نخوريد زيرا تنها بخشي از آنکه عادي است، همين پوسته ظاهري است که البته اين پوسته هم بهاندازه کافي ضخيم و بدقيافه به نظر ميرسد تا بسياري را از استفاده از آن منصرف کند. هنگاميکه اين تبلت را باز کنيد معني تمامي لغاتي که پيشازاين براي اين تکه سختافزار بهکاربرده شده است را درک خواهيد کرد.
براي تفسير نخستين حس ناشي از ديدن اين تبلت بهتر است يک مثال ساده براي شما بزنم، حدود 10 سال پيش يکي از دوستان من که علاقه زيادي به داشتن کامپيوتر داشت ولي از توان مالي کافي براي تهيه تمامي قطعات لازم يک پيسي برخوردار نبود، سرانجام موفق به تهيه قطعات موردنياز براي راهاندازي يک کامپيوتر شد ولي يک مورد ازقلمافتاده بود: کيس! اين دوست خوشذوق من به علت نبودن پول موردنياز براي خريد يک کيس، با کمک يونوليت و مقوا اقدام به ساخت يک کيس ويژه براي خودش کرد که وقتي به درون آن نگاه ميکرديم، به نظر ميرسيد که قطعات سختافزاري را درون يک سطل ريخته و خوب به هم زده است تا اين ساختار عجيبوغريب شکل بگيرد. اين تبلت نيز درست به همين ترتيب است و
نتيجه کار اين شرکت گمنام، عملا يک هياهوي سختافزاري بينظم است.
نخستين موردي که موجب ميشود تا بخواهيد سر خود را به ديوار بکوبيد،
منبع انرژي اين تبلت است، اگر به تصاوير دقت کنيد باکمال تعجب درمييابيد که سازندگان اين دستگاه از
باتريهاي قلمي قابل شارژ براي منبع انرژي استفاده کردهاند. اين فاجعه وقتي بيشتر نمود پيدا ميکند که ميبينيم که
براي اتصال قطعات و باتريها به يکديگر نيز از چسب نواري استفاده شده است.
مادربرد اين دستگاه عملا يک مادربرد کامپيوتري از جنس سه يا چهار نسل قبل است و به زماني بازميگردد که ويندوز XP بهعنوان پيشرفتهترين سيستمعامل در ميان کاربران ايراني شناخته ميشد. پس از مدتي کار کردن با قطعات و باز کردن چسب نواري از دور آنها ميتوان مشاهده کرد که
پنلي که قاب بر روي آن قرار گرفته است، از جنس
تختههاي سه لايهاي است که در کارگاههاي نجاري از آن استفاده ميشود. بهاينترتيب براي نخستين بار در تاريخ ممکن است که تبلت شما توسط موريانهها موردحمله قرار بگيرد!
حافظه اين تبلت از نوع فلش بوده و محصول شرکت سن ديسک است، البته اگر چند نمونه ديگر از اين تبلت را باز کنيم ممکن است با برندهاي ديگر نيز روبرو شويم. نکته ديگري که در اين تبلت خودنمايي ميکند، نحوه اتصال سيمها به مادربرد و قطعات ديگر است. اين
اتصالها عملا با هويه و بهصورت دستي انجام شده است و حتي در ظاهر نيز کوچکترين ظرافتي در آنها مشاهده نميشود.
ديگر نياز به ادامه دادن درباره جزئيات فنيتر نيست و کافي است تا باقي تصاوير را مشاهده کنيد تا دريابيد که اين محصول به چه دليل با اختلاف بسيار زياد بهعنوان افتضاحترين سختافزار توليد شده در قرن جاري محسوب ميشود.
البته بايد در پايان يادآور شويم که حتي شرکتهايي مانند
اپل و مايکروسافت نيز کار خود را با سرهم کردن سختافزار با شرايط مشابه آغاز کردهاند ولي تفاوت کار آنها با اين شرکت اين است که اولا استيو جابز و بيل گيتس کار خود را چند دهه پيش آغاز کرده بودند و دوما اينکه محصول بدشکل خود را روانه بازار نکرده و پس از طراحي مجدد، آن را تجاري کرده بودند.
با کانال تلگرامي آخرين خبر همراه شويد telegram.me/akharinkhabar