کد خبر: ۲۷۹۷۸۶تاريخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۱ - ۱۴:۱۴
درست است؛ اين يک بازي است، ولي يک بازي که واقعيات بزرگي از اقدام نظامي عليه تأسيسات هستهاي ايران را در بر دارد. در اين بازي، رئيسجمهور آمريکا گزينههايي را پيش روي خود دارد تا کنترل هزينههاي جنگ و وضعيت اقتصادي آمريکا را از دست ندهد. سناريوهاي اين بازي بنا بر توان ايران براي پاسخگويي در وسعتي فراخ است.
به گزارش «تابناک»، اين يک بازي تحت وب است که شرکت «پروژه امنيت ملي تروما» آن را طراحي کرده است. در اين بازي، کاربر به عنوان رئيس جمهور ايالات متحده درباره حمله نظامي به ايران تصميم ميگيرد و روند بازي به گونهاي است که بر پايه رخدادهاي در جنگ، تصميمات گوناگوني براي رئيس جمهور آمريکا گرفته ميشود.
بنا بر اين گزارش، بهاي جهاني نفت و هزينههاي نظامي در جنگ نمايش داده ميشود و بر همين اساس، تصميم با کاربر است تا به جنگ پايان داده يا به آن ادامه دهد.
اما بازي با اين سناريو آغاز ميشود که ايالات متحده خط قرمزي براي ايران وضع کرده که غني سازي 20 درصد براي يک ساخت بمب اتمي است. گويا منابع اطلاعاتي آمريکا، خبر دادهاند که ايران از اين خط قرمز گذر کرده است؛ اين سناريو براي اين طراحي شده که کاربر تصميم به يک اقدام نظامي گرفته و پيامدهاي آن را از نزديک ببيند.
همه پيشفرضهاي اين بازي از قبل در نظر گرفته شده و براي مثال ايران را به عنوان حامي تروريسم معرفي کرده است که نشان از ذهنيت طراحان اين بازي دارد. بهاي جهاني نفت در ابتدا 102 دلار در هر بشکه است و هزينه هاي نظامي صفر.
در ادامه رئيس جمهور آمريکا تصميم به يک ائتلاف بينالملل براي حمله به ايران يا حمله يک جانبه ميگيرد. چنانچه کاربر گزينه ائتلاف جهاني را انتخاب کند، بهاي نفت به 122 دلار در هر بشکه رسيده و هزينه هاي نظامي ماهيانه 170 ميليون دلار. طي روند انتخاب گزينهها و بعد از اقدام به انتخاب، ويدئوهايي فرضي از چگونگي اجراي عملياتها براي کاربر پخش ميشود.
در انتهاي هر گزينه گزارشي از رويدادهاي جنگ ارائه ميشود و براي مثال اقدام ايران براي بستن تنگه هرمز و مين گذاري خليج فارس از جمله اين رويدادهاي است. طراحان بازي توان ايران براي ايجاد نا امني در خليج فارس به وسيله حمله به زير درياييها و استفاده از قايقهاي تندرو را نيز در نظر آوردهاند.
همچنين توان ايران براي طراحي عمليات در خاک آمريکا.
قدم بعدي براي کاربر انتخاب بين باز کردن تنگه هرمز و يا گسترش جغرافيايي جنگ است. در اين مرحله بهاي نفت به 244 دلار در هر بشکه رسيده است و هزينه هاي جنگ روزانه 80 ميليون دلار. طراحان در اين قسمت سناريويي مبني بر توان ايران براي به خطر انداختن منافع و نظاميان آمريکايي در کل منطقه (عراق، افغانستان و حاشيه خليج فارس) را نيز فراموش نکردهاند. البته تلاشهاي آمريکا براي باز کردن تنگه هرمز بهاي نفت را به 195 دلار در هر بشکه رسانده!
در ميانه راه، نخست وزير اسرائيل طي تماسي تلفني با رئيس جمهور آمريکا در خواست پشتيباني نظامي براي حمله اسرائيل به جنوب لبنان و براي خاتمه دادن به موشک پراکني به شهرهاي اسرائيل را ميکند!
در نهايت گزارش ميشود که عليرغم هزينه هاي بسيار و کشته هاي فراوان هيچ اطميناني وجود ندارد که تأسيسات هسته اي ايران کاملاً نابود شده باشد و گزارشات حاکي از آن است که ايران توان بازسازي تأسيسات را طي 3 يا 4 سال دارد! بهاي سوخت در آمريکا به بيش از 6 دلار رسيده است و نرخ بيکاري افزايش سرسام آوري يافته.
در نهايت، همه چيز خارج از کنترل است، نيروهاي آمريکايي و متحدانشان در سراسر منطقه حاضر شدهاند و تحت حمله قرار دارند. سه گزينه نهايي، اقدام به گسترش جنگ براي تغيير نهايي رژيم در ايران است که يک جنگ تمام عيار با هزينه هاي سرسام آور و زمان بسيار زياد است. گزينه دوم عقب نشيني است زيرا نيروهاي آمريکايي توان ادامه جنگ را ندارند و اقتصاد آمريکا به شدت تحت فشار است و گزينه سوم ادامه حضور در منطقه براي جلوگيري از اقدام ايران براي راه اندازي مجدد تأسيسات هسته اي و پرهيز از گسترش جنگ است. بهاي نفت همچنان نزديک به 200 دلار است و هزينه هاي جنگ روزانه 80 ميليون دلار.
/تابناک