ديجي کالا/ اين هفته يکي از گوشيهايي را انتخاب کرديم که يک لقب اولين را به خود اختصاص داده است: نوکيا ۵۸۰۰ اکسپرسميوزيک که اولين گوشي لمسي سري ۶۰ نوکيا بود.
البته نميدانيم واقعا اعطا کردن لقب لمسي به اين گوشي کار صحيحي است يا نه! تا جايي که به ياد داريم از پنل لمسي مقاومتي ۵۸۰۰ ميشد بهعنوان يک وسيلهي بدنسازي استفاده کرد. نوکيا ۵۸۰۰ اکسپرسميوزيک براي بهداشت عمومي هم چندان مفيد نبود؛ چرا که افراد را تشويق ميکرد براي راحتتر و دقيقتر شدن عمليات تاچ کردن ناخنهايشان را بلند نگهدارند! البته نوکيا که خود ميدانسته چه وسيلهاي توليد کرده است براي کمتر شدن دشواريهاي کاربران دو وسيلهي کمکي را همراه با ۵۸۰۰ عرضه ميکرد. يک قلم و يک پيک. پيشنهاد ميکنيم ويديو را ببينيد تا خاطرهي نوکيا ۵۸۰۰ بهتر برايتان زنده شود.
البته قلم نوکيا ۵۸۰۰ را نبايد با قلمهاي لمسي امروزي اشتباه بگيريد. قلم اين گوشي که همان کار فشار ناخن را انجام ميداد بيشتر شبيه نيزهاي بود که با آن صفحهنمايش را به تاچ کردن تهديد ميکرديم. پيک يا مضراب هم که اساسا قرار است کار ناخن را انجام دهد. با تمام اين اوصاف شايد نوکيا قصد داشته ۵۸۰۰ را بهطور اختصاصي براي گيتاريستها توليد کند. حتي اگر اينطور هم نبوده بايد بپذيريم که آويزان بودن يک پيک از گوشي براي علاقهمندان موسيقي ژست جذابي محسوب ميشود.
نوکيا ۵۸۰۰ اکسپرسميوزيک از نظر نرمافزاري هم مشکلات زيادي داشت. از کندي اعصابخوردکن سيستمعامل سيبميان که بگذريم، کاملا مشخص بود که نوکيا به زور رابط کاربري را وادار به پشتيباني از ورودي لمسي کرده است. نقصهاي رابط کاربري ۵۸۰۰ آنقدر زياد بود که اضافه شدن پيمايش حرکتي يا Kinetic Scrolling به آن يک اتفاق بزرگ محسوب ميشد. با تمام اين اوضاع گوشي ۵۸۰۰ براي نوکيا يک موفقيت تجاري همراه داشت. نوکيا ۵۸۰۰ را در سال ۲۰۰۸ معرفي و روانهي بازار کرد و موفق شد تا پايان ماه نوامبر سال ۲۰۰۹ بيش از ۸ ميليون دستگاه از آن را به فروش برساند. موفقيت تجاري ۵۸۰۰ تا حد زيادي مديون تبليغات گستردهاي بود که نوکيا براي آن تدارک ديد. يکي از مهمترين نمونههاي اين تبليغات حضور نمونهي اوليهي ۵۸۰۰ در سکانسي از فيلم «بتمن شواليه تاريکي» است. بعدها نوکيا تريلر اين فيلم را روي نسخههاي نهايي ۵۸۰۰ هم قرار داده بود.
مطالب جذاب، داغ و آموزشي فناوري اطلاعات در کانال تلگرامي «آي تي»