گويا آي تي/ يکي از اصلي ترين عوامل در تعيين ميزان کارايي و قدرت يک رايانه، سرعت پردازش انواع داده هاي منطقي و محاسباتي است. در ابتدا اينطور به نظر مي رسد که تنها پردازنده مرکزي سيستم در پايين يا بالا بودن اين سرعت تاثيرگذار مي باشد. اما در حقيقت قطعات بسياري در اين امر موثر هستند و ايجاد يک پيکره بندي صحيح از مجموعه اي از قطعات سازگار با يکديگر مي تواند کارايي و سرعت نهايي رايانه را به ميزان قابل توجهي ارتقاء بخشد. يکي از اين قطعات که معمولا در اين بين ناديده گرفته مي شود منبع ذخيره اطلاعات مي باشد که به هارد معروف است. بيشتر کاربران عادي در هنگام خريد هارد تنها به گنجايش آن توجه مي کنند، در حالي که سرعت نوشتن و خواندن اطلاعات از روي آن تاثير قابل توجهي در سرعت پاسخگويي رايانه دارد. چراکه روند کار رايانه به صورت مختصر به اين ترتيب است که هنگامي که دستوري به سيستم داده مي شود، سيستم براي اجراي آن به حجمي از اطلاعات اوليه نياز دارد که اين اطلاعات روي هارد ذخيره شده اند. بازخواني اطلاعات از روي منبع ذخيره اطلاعات صورت مي گيرد و روي حافظه لحظه اي رم قرار مي گيرد. سپس به پردازنده مرکزي ارسال مي گردد و عمليات منطقي و محاسباتي روي آن صورت مي پذيرد و در اکثر مواقع به هارد بازگردانده مي شود و روي آن بازنويسي مي گردد. در اين روند کاري سرعت عمل هارد نقش قابل توجهي دارد. هرچه بازخواني و بازنويسي در آن سريع تر صورت پذيرد ظرفيت خالي حافظه رم بيشتر بوده و اطلاعات اوليه با سرعت و حجم بيشتري در اختيار پردازنده قرار مي گيرد.
در حال حاضر دو نوع منبع ذخيره اطلاعات وجود دارد که HDD (Hard Disk Drive) و SSD (Solid State Drive) مي باشند. HDDها سالهاست که در گنجايش ها و سرعت هاي متعدد مورد استفاده قرار گرفته اند و براي تمامي کاربران کاملا آشنا هستند. پيکره اصلي اين HDDها از چند صفحه چرخشي متحرک تشکيل شده که به صورت لايه به لايه روي يکديگر قرار گرفته اند و هرکدام ميزان مشخصي گنجايش دارند. اين صفحات با سرعت بسيار بالايي مي چرخند و يک هد اطلاعات موجود روي آنها را مي خواند و يا اطلاعاتي را روي آنها ثبت مي کند. تا کنون HDDهاي مخصوص سيستم هاي دسکتاپ تا ضخامت ۲٫۵ اينچ، سرعت چرخش ۷۲۰۰ دور در دقيقه و گنجايش ۴ ترابايت ارتقاء يافته اند.
نوع ديگر منبع ذخيره اطلاعات SSD نام دارد که معماري کاملا متفاوتي نسبت به HDD دارد. SSDها شبيه به يک فلش مموري بزرگتر با گنجايش بالاتر مي باشند و تنها از يک ميکروچيپ تشکيل شده اند و هيچگونه قطعه متحرکي ندارند. تا کنون SSDهايي با گنجايش هاي ۶۴، ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گيگابايتي در اختيار کاربران قرار گرفته است. هر کدام از اين هاردهاي HDD و SSD معايب و مزايايي نسبت به يکديگر دارند که گاهي اوقات انتخاب را کمي براي کاربر مشکل مي کنند. براي مثال HDDها گنجايش بالا و قيمت مناسبي دارند و در عوض سرعت کم، آسيب پذيري در برابر تکان و ضربه، نويز و دماي بالا از معايب آنها مي باشند. اما SSDها دقيقا برعکس، قيمت بسيار بالا و گنجايش کمي دارند اما از سرعت بسيار بالا، وزن کم، مقاومت در برابر ضربه، نويز و دماي کاري بسيار پايين برخوردار هستند. به اين ترتيب کاربر در هنگام خريد بايد تمامي نيازها و کاربري هاي خود را در نظر بگيرد و يکي از اين دو گزينه را انتخاب کند.
اما گزينه سومي نيز وجود دارد، ترکيب يک HDD با يک SSD. به اين ترتيب که مي توان سيستم عامل و نرم افزارها را روي SSD نصب کرد و از يک HDD با گنجايش بالا به عنوان محل نگهداري فايل ها و اطلاعات استفاده کرد. براي انجام اين کار به بهترين شکل ممکن با بالاترين ميزان کارايي، سيستم شما به يک چيپ کنترل کننده نياز دارد که عمل بازخواني و بازنويسي اطلاعات بين اين دو هارد را به خوبي مديريت کند. چراکه انجام اين کار به صورت دستي به تنظيمات پيشرفته اي نياز دارد که تنها از کاربران حرفه اي بر مي آيند. اما شرکت Marvell اين کار را انجام داده و يک چيپ کنترل کننده با پشتيباني از فن آوري HyperDuo طراحي و توليد کرده است. فن آوري HyperDuo به اين صورت عمل مي کند که از اولين لحظه نصب يک HDD و يک SSD روي سيستم و راه اندازي آن، به صورت خودکار نرم افزارها را روي SSD قرار داده و ديگر اطلاعات را روي HDD ذخيره مي کند. به اين ترتيب برنامه ها با سرعت و دقت بالاتري اجرا مي شوند و سرعت کلي سيستم افزايش پيدا مي کند. مزيت اين فن آوري اين است که کاربر نيازي به انجام تنظيمات دستي و يا خريد نرم افزارهاي جانبي ندارد و اين قابليت پيشرفته براي مبتدي ترين کاربران نيز سودمند خواهد بود. طبق محاسبات انجام شده توسط Marvell، با استفاده از اين فن آوري راندمان کاري مجموع HDD و SSD نصب شده روي سيستم به ميزان ۸۰ درصد کارايي يک SSD تنها مي باشد. به اين ترتيب کاربر مي تواند درصد بالايي از کارايي يک SSD را همزمان در کنار گنجايش بالاي يک HDD داشته باشد. اين ترکيب علاوه بر افزايش چشمگير سرعت سيستم باعث کاهش هزينه نيز مي شود. چراکه در حال حاضر قيمت يک HDD با گنجايش ۱ ترابايت در بازارهاي داخلي حدود ۲۰۰ هزار تومان مي باشد، در حالي که قيمت يک SSD با گنجايش ۱۲۸ گيگابايت حدود ۴۴۰ هزار تومان است.
در همين راستا شرکت گيگابايت در طراحي نسل جديد مادربردهاي خود با شرکت Marvell همکاري کرده و از چيپ کنترل کننده SE9230 در مادربرد Z87X-UD5H خود بهره برده است. به واسطه اين چيپ ست، اين مادربرد گيگابايت کاملا از فن آوري HyperDuo پشتيباني مي کند و ايجاد ترکيب کاربردي يک SSD و يک HDD را براي کاربران فراهم مي سازد. اين مادربرد مبتني بر چيپ ست Z87 با اندازه سوکت LGA 1150 با قابليت پشتيباني از پردازنده هاي Haswell اينتل طراحي شده است و جزو محصولات رده حرفه اي گيگابايت به شمار مي رود. فن آوري هاي مدرن و پيشرفته اي از جمله Ultra Durable 5 Plus در ساخت اجزاي مادربرد Z87X-UD5H به کار رفته است که به افزايش کارايي، توان، پتانسيل اورکلاکينگ، طول عمر و پايداري مادربرد کمک مي کنند و در عين حال احتمال از بين رفتن اطلاعات، خرابي قطعات و ميزان حرارت توليد شده در مادربرد را کاهش مي دهند. اين مادربرد در حال حاضر با گارانتي سه ساله آواژنگ در بازارهاي معتبر داخل کشور موجود مي باشد.