زوميت/ آيفون ۷ و ۷ پلاس ويژگيهاي جذابي دارند که ميتوانند شما را براي خريد اين دو گوشي متقاعد کنند.
پس از انتشار شايعات فراوان، بالاخره اپل روز چهارشنبهي هفتهي گذشته از آيفون 7 و آيفون 7 پلاس رونمايي کرد. در اين مراسم همهي شايعات رنگ واقعيت به خود گرفتند. با وجود اين که مراسم معارفه براي برخي از منتقدان جذابيت سابق را نداشت، اما قطعا ميزان فروش آيفون ۷ سرنوشتساز اصلي خواهد بود. همراه ما باشيد تا ۱۲ ويژگي برتر آيفون 7 را معرفي کنيم.
در حقيقت قبل از مراسم باشکوه رونمايي از آيفون 7 و آيفون 7 پلاس اپل در روز چهارشنبهي هفتهي گذشته، طبق تمامي شايعات و افشاگريها، انتظار معرفي ويژگيهاي جديد ياد شده در مراسم را داشتيم. با وجود اين که مراسم اپل براي برخي از منتقدان جذابيت هميشگي را نداشت، اما کاربران پروپا قرص اپل هنوز هم از قابليتهاي معرفي شده شگفت زده هستند. با اين حال ستارههاي نمايش، خودِ آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس بوده و در نهايت سرنوشت آنها به عنوان يکي از برترين و پرفروشترين گوشيهاي هوشمند در دنيا و در مدت کوتاهي، پس از عرضهي آنها در جمعهي هفتهي جاري و در تاريخ ۲۶ شهريور (۱۶ سپتامبر) مشخص خواهد شد.
آيا نسل بعدي آيفون به اندازهي کافي کاربران را شگفتزده و منتقدان را راضي خواهد کرد؟ براي رسيدن به پاسخ اين سوال بايد منتظر مراسم بعدي معرفي آيفونهاي جديد اپل در سال آيندهي ميلادي بمانيم. همراه ما باشيد تا به معرفي بهترين ويژگيهاي آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس بپردازيم.
۱- طراحي
اگرچه ممکن است طراحي آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس اپل شباهتهايي با آيفون 6 اس داشته باشد اما بايد اظهار کنيم که بهبودهايي هم در اين زمينه صورت گرفته است. براي نمونه، خطوط آنتن براي ارائهي نماي ظاهري زيبا و کمتر تهاجمي، از نو بازطراحي شده است. پس از انتشار شايعات مختلف در اين زمينه، برخي از شرکتها پيش دستي کرده و زودتر از آيفون ۷ دست به بازطراحي نوار آنتن و کپي برداري از آن کردند. همچنين، برامدگي دوربين به منظور القاي حس يکپارچگي بيشتر، از همان آلومينيوم بدنه تراشيده شده که باعث استحکام بيشتر برآمدگي دوربين هم خواهد شد.
۲- قدرت
قدرت پردازشي آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس جديد اپل به وسيلهي يک پردازندهي سيستم روي چيپ (SoC) تحت عنوان A10 Fusion تامين ميشود. پردازندهي A10 يک تراشهي ۶۴ بيتي چهار هستهاي است. اين تراشه داراي دو هسته با عملکرد بسيار بالا و دو هسته با راندمان بسيار بالا است. هستههاي با عملکرد بالا ۴۰ درصد سريعتر از پردازندهي A9 اپل بوده و هستههاي با راندمان بالا داراي يک پنجم قدرت دو هسته با عملکرد بالا هستند. اين دو هسته به منظور ارائهي شارژدهي بهينهتر باتري در زمان عدم نياز به همهي توان پردازنده، به کار گرفته ميشود.
به علاوه، آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس مجهز به يک پردازندهي گرافيکي (GPU) شش هستهاي بوده که ۵۰ درصد سريعتر از تراشهي A9 قبلي اپل است. پردازندهي گرافيکي ياد شده فقط دو سوم از مصرف انرژي تراشهي گرافيکي موجود در پردازندهي سيستم روي يک چيپ A9 معرفي شده در سال گذشته را دارد.
اپل در مراسم معرفي آيفون ۷ ادعا کرد که تراشهي A10 Fusion، قدرتمندترين پردازنده ميان پردازندههاي گوشيهاي هوشمند است. آيفون ۷ اپل با کسب امتياز ۱۷۸۳۹۳ در تست بنچمارک انتوتو رکورد شکني کرده که گوياي صحت همهي موارد ادعا شده است.
۳- صفحه نمايش
نمايشگر رتينا اچدي بروز شدهي موجود در آيفون ۷، ۲۵ درصد روشنايي بيشتري نسبت به صفحه نمايش آيفون 6 اس دارد. اين صفحه نمايش جديد علاوهبر پشتيباني از لمس سه بعدي (3D Touch) از مديريت رنگ بهبود يافته هم بهرهمند است. اميدواريم که مشکل صفحه نمايش موجود در آيفون ۶ اس در مدلهاي جديد رفع شده باشد.
۴- حافظهي ذخيرهسازي
شرکت اپل پس از درخواستهاي فراوان از سوي کاربران، ظرفيت حافظهي ذخيرهسازي آيفونهاي جديد را دوبرابر کرد. مدل پايهي آيفون ۷ داراي حافظهي ذخيرهسازي ۳۲ گيگابايتي، مدل رده متوسط داراي ۱۲۸ گيگابايت حافظهي ذخيرهسازي و مدل رده بالا هم از حافظهي ذخيرهسازي ۲۵۶ گيگابايتي بهرهمند است.
۵- شارژدهي باتري
به گفتهي يکي از مديران ارشد اپل، آيفون ۷ حداقل دو ساعت عمر شارژدهي باتري بيشتري نسبت به آيفون ۶ اس دارد. آيفون ۷ پلاس هم در مقايسه با آيفون ۶ اس پلاس، حداقل ۱ ساعت عمر شارژدهي بيشتري ارائه ميدهد.
۶- دوربين آيفون ۷
دوربين iPhone 7 به طور کامل جذابتر شده است و ويژگيها و قابليتهاي برجستهي آن شامل موارد زير است:
لرزشگير اپتيکال تصوير
دريچهي ديافراگم f/1.8
لنز 6P (شش تکه)
حسگر ۱۲ مگاپيکسلي با ۶۰ درصد سرعت بيشتر و ۳۰ درصد بهرهوري انرژي بالاتر
فلاش True Tone با ۴ عدد چراغ LED
پردازندهي سيگنال تصوير (ISP) با توان عملياتي دوبرابري نسبت به نسخهي قبلي
دوربين جلويي ۷ مگاپيکسلي
۷- دوربين آيفون ۷ پلاس
دوربين دوگانهي موجود در آيفون ۷ پلاس حتي بهتر از دوربين آيفون ۷ است. اين دوربين دوگانه داراي قابليت بزرگنمايي (zoom) جديدي بوده و مجهز به ۲ لنز ۱۲ مگاپيکسلي است. يکي از اين لنزها با فاصلهي کانوني ۲۸ ميلي متري، زاويهي ديد عريضي داشته و ديگري با فاصلهي کانوني ۵۶ ميلي متري، يک لنز تلهفوتو است. در نتيجه، آيفون ۷ پلاس امکان بزرگنمايي سختافزاري (اپتيکال) دوبرابري و امکان بزرگنمايي ۱۰ برابري را فراهم ميکند.
به علاوه، دوربين دوگانهي جديد آيفون ۷ پلاس داراي ويژگي جديدي است که امکان ايجاد جلوهي ويژهي (effect) بوکه را به وسيلهي اين دو لنز فراهم ميکند. جلوهي ويژهي ياد شده، پسزمينهي تصوير را بلور ميکند. قبلا اعمال حالت بوکه در تصاوير فقط در دوربينهاي DSLR ممکن بود. عمق اين جلوهي ويژه در آيفون ۷ پلاس ميتواند به وسيلهي نرمافزار دوربين فعال يا غيرفعال شود. همچنين، گوشي هوشمند حتي ميتواند پيش نمايش زندهاي از جلوهي ويژه بوکه را در صفحه نمايش گوشي قبل از گرفتن تصوير، نشان دهد.
متاسفانه افکت بوکه در زمان عرضهي آيفون ۷ پلاس در دسترس نبوده و در عوض در بروزرساني نرمافزاري اواخر امسال ميلادي قابل استفاده خواهد بود.
۸- دکمهي جديد هوم
همانطور که طبق شايعات انتظار داشتيم، آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس مجهز به يک دکمهي هوم (home) جديد شدهاند که از فناوري فورس تاچ (Force Touch) پشتيباني کرده و داراي يک موتور تپتيک (Taptic) است. اين موتور با ايجاد لرزش، حس لمس دکمهي فيزيکي را به کاربران القا ميکند.
۹- رنگهاي جديد
شرکت اپل رنگهاي نقرهاي، طلايي و رزگلد را حفظ کرده اما رنگ خاکستري فضايي را از خط توليد آيفون ۷ خارج کرده است. به جاي آن، رنگهاي جديدي به نام مشکي مات (black) و مشکي بسيار براق (jet black) را به اين خط توليد افزوده است. رنگ مشکي، نسخهي تيرهتر خاکستري فضايي به نظر رسيده و رنگ جت بلک هم برخلاف چيزي است که تاکنون در گوشيهاي هوشمند آلومينيومي ديده شده است. رنگ مشکي عميق فقط در نسخههاي ۱۲۸ و ۲۵۶ گيگابايتي هر دو مدل آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس قابل دسترس خواهد بود.
۱۰- مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار و آب
طرفداران آيفونهاي اپل هماکنون ميتوانند بدون نگراني گوشي هوشمند اپلي خود را داخل آب فرو ببرند. طبق اظهارات تيم کوک، آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس داراي استاندارد IP67 هستند. طبق اين استاندارد، کاربران ميتوانند آيفون ۷ خود را حدودا تا عمق ۱ متري و به مدت ۳۰ دقيقه زير آب نگه دارند. البته انجام اين کار اصلا توصيه نميشود.
۱۱- صدا
چه از جک صوتي ۳.۵ ميلي متري آنالوگ متنفر باشيد و چه علاقهي شديدي به آن داشته باشيد، ديگر نميتوانيد اين درگاه صوتي را در آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس اپل مشاهده کنيد. آيفونهاي جديد اپل مجهز به بلندگوي استريو بوده و ميزان صداي آنها ۵۰ درصد نسبت به اسپيکرهاي قبلي استفاده شده در آيفون ۶ اس بلندتر است. همچنين، ايرپادهاي مبتنيبر اتصال لايتنينگ (EarPod) جايگزين مدل قبلي شده و يک مبدل لايتنينگ به جک صوتي در بستهبندي آيفونهاي جديد عرضه خواهد شد.
شرکت اپل دو دليل اصلي براي حذف جک صوتي هدفون بيان کرده که به شرح زير است:
لايتنينگ اتصال بهتري براي انتقال صدا است.
حذف جک صوتي، فضاي بيشتري براي ديگر اجزاي سختافزاري باز ميکند.
۱۲- فناوري بيسيم جديد
تراشهي جديد W1 اپل، نوع جديدي از فناوري بيسيم را که در همهي دستگاههاي اپلي ارائه ميدهد. براي اتصال دستگاههاي اپلي، فقط کافي است که آنها را به يکديگر نزديک کنيد. براي مثال، هنگامي که قاب شارژر اِيرپادهاي (AirPod) بيسيم را باز کنيد، بلافاصله در آيفون ۷ با کادر محاورهاي مبتنيبر اتصال آنها به گوشي هوشمند اپلي مواجه خواهيد شد. در اين هنگام فقط بايد کادر محاورهاي را تاييد کنيد تا اتصال به سادگي انجام شود. علاوهبر ايرپاد، اپل واچ هم از فناوري جديد بيسيم براي اتصال به آيفون بهره ميبرد. هدفونهاي جديد برند بيتس هم از تراشهي W1 پشتيباني ميکنند.
آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس جديد اپل دو روز ديگر (۱۶ سپتامبر) به طور رسمي عرضه شده و قابل خريد خواهند بود. نسخههاي ۳۲ گيگابايتي آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس به ترتيب با قيمتهاي ۶۴۹ و ۷۴۹ دلار عرضه خواهند شد. گرانترين مدلهاي اين دو گوشي هوشمند داراي حافظهي ذخيرهسازي ۲۵۶ گيگابايتي خواهد بود.
آيا آيفون ۷ و آيفون ۷ پلاس اپل در مقايسه با رقباي اندرويدي ارزش خريد دارند؟ لطفا نظرات خود را در بخش ديدگاه وبسايت به اشتراک بگذاريد.
مطالب جذاب، داغ و آموزشي فناوري اطلاعات در کانال تلگرامي «آي تي»