کليک/ وقتي دو غول بزرگ دنياي محصولات ديجيتال به مصاف هم بروند کدام يک پيروز ميدان خواهد بود؟ در اين مقاله تاريخچه کوتاهي از دو شرکت سامسونگ و ال جي را از آغاز تاکنون، دستاوردهاي مالي و چشم انداز پيش روي هر کدام را مورد بررسي قرار خواهيم داد.
رقابت بين دو غول بزرگ دنياي محصولات ديجيتال يعني الجي و سامسونگ در عرصه ي تکنولوژي بر کسي پوشيده نيست. بيشتر از ۵۰ سال است که اين دو کمپاني هر کدام به گونه اي مي خواهند از هم سبقت بگيرند و پيروز ميدان باشند، گاهي يکي پيشرو است و گاهي ديگري عقب مي ماند، و در اين بين خبرهاي جسته و گريخته اي هم از ماجراهايي در مورد ادعاي جاسوسي صنعتي از آن دو شنيده مي شود، خبرهايي همچون دزديده شدن مدارک سري، جاسوسي از پروژه ها و ….
همين امر موجب التزام بالاي کادر حراستي اين دو شرکت به بررسي و مراقبت از ساختمان هاي اين دو کمپاني شده است، به طوري که ورودي ساختمان هاي هر کدام از اين دو شرکت بيشتر شبيه عبور از گيت امنيتي يک فرودگاه است تا ورودي يک ساختمان صنعتي، ماموران امنيتي کيفها را اسکن ميکنند و به همراه داشتن دوربين عکاسي مجاز نيست حتي روي لنز دوربين گوشيهاي موبايل نيز با چسب مخصوص بايد پوشانده شود، شما حتي اجازه ي آوردن هيچ نوع فلش مموري يا هارد اکسترنال را هم نداريد و دوربينهاي امنيتي مجهزي در تمام گوشههاي ساختمان ساختمان به چشم مي خورد.
ولي چيزي که مردم کشورهاي ديگر از آن مطلع نيستند، گستره ي رقابت اين دو شرکت در خود کشور کرهي جنوبي است، اين رقابت از دنياي تکنولوژي فراتر رفته و وارد عرصه هاي ديگر شده است، هر کدام از اين شرکتها قلمرو خاص خود را دارند. وقتي به فضاي شهري نگاه مي کنيد مي بينيد که رستورانها و هتلهاي اين دو شرکت ميان هم تقسيم شده اند و کارکنان هر کدام از شرکتها ميدانند که نبايد به محدوده ي فرمانروايي شرکت ديگر وارد شوند. سبک زندگي مردم در کشور کره هم از تاثير اين رقابت بي بهره نبوده است . شرکتهاي بزرگ و مديران آنها هم در کره جنوبي داراي جايگاه اجتماعي خاصي هستند که ميتوان آن را با فرهنگ سلبريتيها در هاليوود مقايسه کرد.
براي توضيح بيشتر در مورد تاريخ اين شکرت نخست بايد با اصطلاح چائبول آشنا شويد. اين اصطلاحي است که در کره به شرکتهاي بزرگي که معمولا مالکيت خانوادگي دارند اطلاق ميشود و در حال حاضر سامسونگ بزرگترين چائبول در کرهي جنوبي است و الجي هم توانسته است که همواره خود را در بين ۵ چائبول برتر کره حفظ کرده. درآمدسامسونگ در سال ۲۰۱۳ ۳۰۴ ميليارد دلار بوده است، اين رقم به صورت تقريبي برابر با ۲۵ درصد کل توليد ناخالص داخلي کرهي جنوبي بوده است. درآمد الجي هم در سال ۲۰۱۴ به چيزي برابر با ۱۰۴ ميليارد دلار بوده است. البته عملکرد مالي الجي و سامسونگ در سالها و زمينههاي مختلف متفاوت بوده است. براي مثال در سهماههي دوم سال ۲۰۱۶ ميلادي سامسونگ به لطف فروش خوب Galaxy S7 و Galaxy S7 Edge بهترين سهماههي مالي را در دو سال اخير تجربه کرد.
در مقابل الجي عليرغم ضرردهي بخش موبايل موفق شد به لطف فروش خوب لوازم خانگي و تلويزيون همچنان سوددهي داشته باشد. ظاهرا گوشي ماژولار LG G5 موفق نشده موفقيتي را که الجي انتظار داشته به ارمغان بياورد.
خب ولي در اينجا داستان جالبتري براي شما از اين دور رقيب ديرينه داريم، جالب است بدانيد که در اين ماجرا حتي يک وصلت خانوادگي هم صورت پذيرفته است. لي بيونگ چول (Lee Byung-chull) موسس سامسونگ و کو اين هواي (Koo In-hwoi) موسس الجي در يک شهر به دنيا آمدند، با هم به يک مدرسه رفتند و دوستي نزديکي توام با احترام بين آنها برقرار بود. دوستي آنها تا به حدي زياد بود که دختر دوم لي به همسري پسر سوم کو درآمد که حتي در سامسونگ کار ميکرد.
لي بيونگ چول موسس سامسونگ در سال ۱۹۳۸ ميلادي يک شرکت بازرگاني را در موطن خود گيونگسانگ تاسيس و نام آن را سامسونگ (به معني سه ستاره) گذاشت. او در زمان جنگ کره دوران سختي را پشت سر گذاشت چون تقريبا تمام دارايي خود را از دست داد و با سرمايهي اندکي که برايش باقيمانده بود اقدام به راه اندازي يک کارخانهي قند کرد. در سوي ديگر کو اين هواي صاحب کمپاني ال جي کار خود را از سال ۱۹۴۷ با تاسيس کارخانهي لوازم آرايشي «لوک هاي» (Luk Hai) آغاز کرد. او سپس در سال ۱۹۵۸ شرکت «گلداستار» (Goldstar) را پايهگذاري کرد که بعدها به «الجي الکترونيکز» (LG Electronics) تبديل شد. عليرغم جايگاه کنوني دو شرکت در واقع اين الجي بوده که ابتدا وارد صنعت توليد لوازم الکترونيکي شده است.
اما اين دوستي زماني به دشمني تبديل شد که در سال ۱۹۶۹ دولت کره برنامهاي هشتساله را براي حمايت از صنعت نوپاي لوازم الکترونيکي تصويب کرد. البته طبق شواهد سامسونگ حتي پيش از اعلام شدن اين برنامه از سوي دولت، خود را براي ورود به دنياي صنعت لوازم الکترونيک آماده کرده بوده است.قصه ي اين دشمني شنيدني است، پسر لي در زندگينامهي خود نوشته که پدرش با دوست خود کو ملاقات کرد و بعد از آن برنامهي سامسونگ را براي ورود به صنعت لوازم الکترونيکي به او اعلام کرده است. ولي کو از شنيدن اين خبر برافروخته است و سر لي فرياد کشيده است. لي که از مخالفت دوست و فاميل سببي خود شوکه شده بوده محل را ترک کرده و از اين پس دوران تاريک شروع شد و دوستي ميان آنها به دشمني تبديل شده است.
وقتي به سابقه ي صف آرايي اين دو شرکت به هم مي رسيم، مي بينيم که الجي و سامسونگ در ايران هم پيشينهاي نسبتا طولاني دارند. کمتر ايراني را ميتوان يافت که در طول عمر خود حداقل از يکي از محصولات اين دو شرکت استفاده نکرده باشد. گرچه شايد رقابت ميان اين دو غول تکنولوژي کرهاي در ايران به اندازهي کره ملموس نباشد،و حتي بسياري از اين رقابت نيز يب خبر باشند، ولي در ايران هم هر کدام از آنها به ويژه در زمنيهي گوشيهاي هوشمند و تلويزيون طرفداران خاص خود را دارند.
مطالب جذاب، داغ و آموزشي فناوري اطلاعات در کانال تلگرامي «آي تي»