ديجياتو/ اگر مغز ما مجموعه اي از چيپ ها و مدارات بود، مي شد با بازآرايي اين اجزا به عملکردهاي بهتري دست يافت. اين تئوري پايه و اساس پروژه جديدي است که «دارپا» (DARPA) آغاز کرده تا از طريق هک مغز انسان بتواند کارايي و عملکرد آن را بهبود ببخشد.
به طور قطع خروجي کار دارپا يک آپديت اساسي براي مغز انسان به حساب مي آيد و مي تواند آن را به ابزاري بسيار کارآمدتر و البته خطرناک تر بدل نمايد
هسته اصلي اين پروژ فعال سازي قابليت پنهاني در مغز انسان است که به آن «شکل پذيري سيناپتيکي» (synaptic plasticity) گفته مي شود. تحقيقات جديد نشان مي دهند که تحريک نوع خاصي از «عصب هاي پيراموني» -همان اعصابي که وظيفه انتقال سيگنال ها از مغز به نخاع و از آنجا به ساير اندام ها را بر عهده دارند- مي تواند فرايند يادگيري را در انسان تسريع نمايد. اين امر توسط آزادسازي يک ماده شيميايي ويژه ميسر خواهد شد. ماده اي که مي تواند اتصالات درون مغز را بازآرايي نمايد.
دارپا به طور همزمان کار بر روي هشت روش مختلف جهت ايجاد تغيير در اعصاب مورد اشاره از طريق تحريکات الکتريکي را به منظور افزايش کارايي مغز آغاز کرده است. هدف نهايي آن است که با شناسايي عميق عملکرد اعصاب پيراموني و نحوه ارتباط آنها و با استفاده از ابزارهاي خاص در اين مکانيزم ها دخالت کرد.
گرچه انجام چنين پروژه اي مي تواند افق تازه اي را پيش روي سيستم هاي آموزشي بگشايد، اما نبايد فراموش کرد که دارپا در درجه اول يک موسسه تحقيقاتي در زمينه توليد و توسعه تکنولوژي هاي نظامي است، بنابراين بيشتر محتمل است که نخستين خروجي تحقيق مذکور سربازاني باشند که مي توانند در کمتر يک ماه به نيروهايي کاملاً زبده تبديل شوند.
تمرکز اصلي تيم تحقيقاتي دارپا روي افزايش قابليت هاي يادگيري شنيداري انسان و قدرت تکلم او به عنوان دو ابزار اصلي براي يادگيري است. ضمن اين که در مراحل بعد کار روي قوه ادراکي و اعصاب تصميم ساز آغاز خواهد شد.
در حال حاضر محصولات متعددي در بازار وجود دارند که مدعي افزايش کارايي مغزي انسان هستند، اما به طور قطع خروجي کار دارپا يک آپديت اساسي براي مغز انسان به حساب مي آيد و مي تواند آن را به ابزاري بسيار کارآمدتر و البته خطرناک تر بدل نمايد.
مطالب جذاب، داغ و آموزشي فناوري اطلاعات در کانال تلگرامي «آي تي»
بازار