ايرنا/ 108 نفر از دانشجويان رشته نرم افزار رايانه از دانشگاه هاي سراسر کشور اعم از صنعتي شريف، تهران، صنعتي امير کبير، علم و صنعت ايران، فردوسي مشهد و دانشگاه صنعتي سجاد، صنعتي اصفهان، همدان، صنعتي انوشيرواني بابل، زنجان در 27 گروه چهار نفره استعدادهاي خود را در قالب مسابقات کدنويسي مبهم (Spaghetti Contest) براي جلب نظر شرکت هاي فناوري اطلاعات به منحصه ظهور گذاشته اند.
دبير اجرايي مسابقات کدنويسي مبهم امروز با اشاره به برگزاري اين مسابقات از سوي دبيرخانه رويدادهاي حوزه فناوري اطلاعات دانشگاه صنعتي شريف با همکاري پارک علم و فناوري اين دانشگاه و معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، جامعه هدف اين مسابقات را برنامه نويسان دانشگاهي که در حوزه ++C عنوان کرد.
++C ( سي پلاس پلاس ) يک زبان برنامه نويسي رايانه اي همه منظوره، همگردان، سطح مياني، شيء گرا و چندرگه - که از برنامه نويسي رويهاي، تجريد دادهها و برنامهنويسي شيء گرا پشتيباني ميکند -، عمومي و با قابليتهاي سطح بالا و سطح پايين است.
هدف اصلي برنامه، شناساسايي استعدادها و برنامه نويسان برتر کشور و متصل کردن آنها به بازار کار است.
محمدعلي روزي طلب افزود: تعدادي از شرکت هاي فعال در حوزه فناوري اطلاعات براي حضور در اين مسابقات دعوت شده اند و از نزديک به عملکردها نظارت دارند.
وي يادآوري کرد: پيش از برگزاري مسابقات رزومه کاري دريافتي از سوي هر کدام از برنامه نويسان به اين شرکت ها ارايه شده است که بر اساس اين رزومه و کيفيت کاري نسبت به انتخاب دانشجويان براي به کارگيري در شرکت ها اقدام مي کنند.
روزي طلب گفت: در مرحله نخست سه تيم از مجموع تيم ها به عنوان تيم هاي برتر انتخاب و در آيين پاياني با حضور معاون علمي و فناوري رييس جمهوري مورد تقدير قرار مي گيرند.
قرار است به تيم هاي اول تا سوم بهترتيب 40، 30 و 20 ميليون ريال جايزه نقدي پرداخت شود.
توان منحصر به فرد داخلي در توليد نرم افزار
نماينده يکي از شرکت هاي فناوري اطلاعات حاضر در اين مسابقات هم به ايرنا گفت: براي اين شرکت ها به کارگيري نيروهاي جوان، خلاق و متخصص حايز اهميت بسياري است و اين مسابقات زمينه انتخاب برترين هاي اين حوزه را فراهم کرده است.
مريم عبادي اظهار داشت: افراد خاصي وجود دارند که کدنويسي را به صورت معکوس انجام مي دهند و مي توانند براي کارهاي خلاقانه در شرکت ها و توليدات محصولات جديد بسيار موثر باشند.
وي با اشاره به ضرورت ملاحظات امنيتي در برنامه نويسي رايانه گفت: در زمان حاضر استعدادهاي خوبي در زمينه توليدنرم افزار در کشور وجود دارد و مي شود گفت در اين حوزه واردات آنچناني نداريم اما همچنان در سخت افزار با محدوديت هايي مواجه هستيم.
ارزيابي توان دانشجويان در برنامه نويسي
يکي از داوران مسابقات کدنويسي مبهم نيز به خبرنگار ايرنا گفت: در مجموع 40کد به دبيرخانه ارسال شده بود که از اينها 27 کد انتخاب شده که هر گروه روي 26کد ارايه شده توسط ديگر گروه ها کار و نسبت به باز کردن آنها اقدام مي کنند.
احسان احساني مقدم افزود: دانشجويان تا ساعت 17 امروز وقت دارند تا نسبت به شکستن کدها اقدام کنند که در نهايت 5 داور اين مسابقات پس از بررسي هاي لازم گروه هاي برتر را اعلام خواهند کرد.
براي شرکت در اين مسابقات تيم هاي شرکت کننده کدي را به مبهم ترين شکل ممکن تهيه و براي دبيرخانه ارسال و به ازاي ارسال هر کد دو امتياز به هر گروه شرکت کننده تعلق گرفته است.
به گفته احساني مقدم، به ازاي هر کدي که شکسته شود به گروه موفق يک امتياز داده مي شود و در صورتي که کد آنها از سوي ديگر گروه ها شکسته شود دو امتياز از دست خواهند داد.
اين زبان داراي قابليت هاي انواع داده ايستا، نوشتار آزاد، چندمدلي، به طور معمول زبان ترجمه شده با پشتيباني از برنامه نويسي ساختيافته، برنامهنويسي شيءگرا، برنامهنويسي جنريک است.
++C توسط «بييارنه استراستروپ» رياضيدان دانمارکي در سال 1979 در آزمايشگاههاي بل (Bell Labs)، براي بهبود زبان سي و بر مبناي آن ساخته شد و آن را «C با کلاس» (C With Classes) نامگذاري کرد که در سال 1983 به ++C تغيير نام داد.
اين زبان برنامهنويسي در سال 1998 با نام ISO/IEC 14882:1998 استاندارد شد. نسخه فعلي استاندارد اين زبان ISO/IEC 14882:2014 است.
بازار