خبرآنلاين/ از دسترس خارج شدن 10 ساعته فيسبوک و اينستاگرام با توجه به تعداد کاربران 2.3 ميلياردي نبايد موضوعي کماهميت جلوه کند.
از سال 2008 و قطعي معروف فيسبوک با 150 ميليون کاربر، از دسترس خارج شدن فيسبوک و اينستاگرام روز چهارشنبه عجيبترين در نوع خود بود و به همين دليل گمانهزني بهصورت حمله سايبري در صدر قرار گرفت.
اخيراً نشت ديتا و وجود قربانيان ميليوني هک روي فيسبوک ذهنها را بدين سو برد و اين سؤال مهم را مطرح کرد که آيا فيسبوک و اينستاگرام موردحمله DDOS قرارگرفتهاند؟
زماني که سرويسها به حالت عادي بازگشتند، ترافيک بسيار سنگيني را نيز شاهد بوديم.
اما درنهايت مديران فيسبوک حمله DDOS و هرنوع حمله سايبري را رد کردند.
سخنگوي فيسبوک درنهايت هرگونه حمله سايبري را رد کرد.
اما دکتر «مکس ايزا» مدرس کامپيوتر در دانشگاه مرکزي لانکاشاير معتقد است لبريز شدن ديتا روي سرور باعث قطعي گسترده شده است و البته نبايد نقش بازيگر خرابکار را ناديده گرفت.
به گفته وي هفتهها طول ميکشد تا کارشناسان فيسبوک متوجه شوند که حمله از نوع DDOS بوده است يا نه!
ادوارد ويتينگهام از The Defence Works ميگويد قطعي مذکور تمام ويژگيهاي يک حمله DDOS را در خود داشته است. به گفته وي هدف از اين نوع حملات کاهش تعداد کاربر است، هرچند فيسبوک بايد تمهيداتي را براي ممانعت از چنين حملاتي تعريف کرده باشد.
بههرحال ازآنجاييکه فيسبوک متهم به نشت ديتا و هک ديتا بوده، بهتر است با کاربران خود شفافيت سازي کرده و دليل از دسترس خارج شدن را اعلام کند تا به شايعات نيز دامن نزند.
بازار