سخت افزار/ آب هرگز به عنوان يک دوست براي تجهيزات الکترونيکي به حساب نيامده است، اما در اين ميان گوشيهايي بودهاند که به واسطه اين موضوع جذابيتهايي را براي خريداران ايجاد کردهاند. Benefon Esc در سال 1999 به اين دليل به شهرت رسيد که اولين گوشي با GPS داخلي و مقاومت در برابر آب بود. اما اين قبل از آن زماني بود که گوشيهاي هوشمند با گواهينامه IP عرضه شوند. اين موضوع به سال 2008 برميگردد.
اما قبل از آن بد نيست به با هم مروري داشته باشيم بر اينکه اعداد پس از کلمه IP به چه معنا ميباشند. اولين رقم ميزان مقاومت در برابر ذرات جامد را اندازهگيري ميکند، در حاليکه رقم دوم ميزان مقاومت در برابر مايعات است. اين يعني تمرکز اصلي بر روي رقم دوم است:
- IPX3 – مقاومت در برابر اسپري کردن آب
- IPX4 - مقاومت در برابر پاشش آب
- IPX5 – مقاومت در برابر پاشش همه طرفه آب (360 درجه)
- IPX7 – مقاومت تا عمق 1 متري آب، غوطهور شدن
- IPX8 - مقاومت تا عمق 1 متر آب و بيشتر، غوطهور شدن
مقاومت در برابر آب در گوشيهاي هوشمنددر اولين روزهايي که اين قابليت پاي خود را به گوشيهاي هوشمند باز کرد، Sonim XP3 Enduro از اولين محصولاتي بود که با مقاومت در برابر آب (IP67) عرضه شد. اين گوشي جان سخت تنها يکي از معدود دستگاههايي بود که با اين مقاومت عرضه شد. اما آرام آرام همه چيز تغيير کرد. در سال 2013 سوني پرچمدار خود، Xperia Z را با مقاومت در برابر آب ارائه کرد. سال بعد از آن سامسونگ Galaxy S را با گواهينامه IPX7 معرفي کرد. هر چند که سال بعد از آن S6 با اين گواهينامه عرضه نشد و دليل روند نزولي در سال 2015 همين موضوع است. پس از آن در سال 2016 اپل هم با گوشي آيفون 7 به جمع توليدکنندگان گوشيهاي مقاوم در برابر گرد و غبار و آب پيوست.
سامسونگ و بهخصوص اپل بيشترين تأثير را در جلب توجه مخاطبان به اين قابليت داشتند و البته سوني نيز بهنوعي بدعت گذار آن در توليد انبوه شد. اولين نسل از پيکسلهاي گوگل با مقاومت در برابر پاشش آب معرفي شدند، اما در نسلهاي بعدي به مقاومت در درجات بالاتر ارتقاء يافتند. برخي از گوشيهاي موتورولا نيز با گواهينامه IP معرفي ميشوند. باوجود آنکه بيشتر آنها داراي پوشش داخلي مخصوص براي محافظت در برابر قطرات آب هستند؛ اما از ورود آب به طور کامل جلوگيري نميکنند.
با تمام اين اوصاف هيچ سازنده گوشياي واقعاً توصيه نميکند که هنگام شنا، گوشي خود را همراهتان ببريد. گواهينامههاي مقاومت تنها براي محافظت از گوشي در برابر حوادث و اتفاقات در نظر گرفته شدهاند. مقاومت در برابر آب، نيازمند لاستيکهاي مهر و موم شده در تمام نقاط قابل نفوذ گوشي است که اين پيچيدگي خاص خود را دارد و هزينه ساخت گوشي را بالاتر ميبرد. هر چند که انگشت شمار محصولاتي معرفي شدند که هيچ حفره و راه نفوذي نداشتند، اما روند طبيعي توليد و طراحي گوشيهاي هوشمند اينگونه نيست. به عنوان مثال پرچمداران الجي و هوآوي بلندگوهاي خود را با نمايشگرهاي آکوستيک جايگزين کردهاند و اگر اين روند در آينده دنبالهدار باشد، شايد در آيند گوشيها بدون هيچ کليد، پورت و... بهطور پيشفرض در برابر آب مقاوم طراحي شوند.
پيشبيني شما از آينده گوشيهاي هوشمند چيست؟ آيا در سالهاي پيشرو داشتن گواهينامه IP68 هنوز به عنوان يک معيار مهم در نظر گرفته خواهد شد؟
بازار