مهر/ نخستين جشنواره ملي هنرهاي ديجيتال توسط دانشگاه هنر و با حمايت وزارتخانههاي علوم و کشور برگزار ميشود.
نخستين جشنواره ملي هنرهاي ديجيتال توسط دانشگاه هنر و با حمايت وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و وزارت کشور برگزار ميشود و علاقهمندان به شرکت در آن ميتوانند آثار خود را در دو بخش موضوعي آزاد و آسيبهاي اجتماعي تا اول خردادماه سال جاري در پايگاه اطلاعاتي جشنواره به نشاني www.digitalartfestival.ir بارگذاري کنند.
غلامرضا غفاري معاون فرهنگي و اجتماعي وزير علوم، فناوري، تحقيقات و فناوري و رئيس نخستين جشنواره ملي هنرهاي ديجيتال در جلسه مشترک اعضاي شوراي سياستگذاري و اعضاي ستاد برگزاري اين جشنواره، مهمترين دستاورد نخستين جشنواره ملي هنرهاي ديجيتال را تشويق نهادها و دستگاههاي اجرايي به همکاري و تعامل با هنرمندان در خلق و بهرهبرداري از ظرفيتهاي عظيم هنرهاي ديجيتال در عرصه اجتماع عنوان کرد.
وي گفت: به همان نسبت که همکاران ما در وزارت کشور به فکر افتادند تا از ظرفيت هنر و هنرهاي ديجيتال در معرفي و رفع مشکلات اجتماعي بهره ببرند و در برگزاري اين دوره از جشنواره مشارکت کردند، اميدواريم برگزاري اين جشنواره بتواند، ساير نهادها و دستگاهها را متوجه اهميت مشارکت در اين امر و بهرهگيري از ظرفيت هنرهاي ديجيتال و هنرمندان عرصه هنرهاي ديجيتال در امور جامعه کند.
غفاري با اشاره به اهميت و نقشِ روزافزون فناوريهاي ديجيتال و نيز نقش رو به گسترش آن در خلق آثار فرهنگي و هنري معاصر، گفت: با اذعان به همه محدوديتهاي زماني و کمبودهاي مالي، اميدواريم که برگزاري شايسته نشستهاي علمي و اختتاميه، زمينهاي براي هرچه بهتر برگزار شدن دورههاي آتي باشد.
در اين نشست همچنين، سيد حسن سلطاني، رئيس دانشگاه هنر تهران و دبير جشنواره، با اشاره به استقبال صورت گرفته از جشنواره، گفت: تقريباً از همان آغاز مشخص بود که در اين فرصت محدود امکان رسيدن به يک تعريف مشخص در مورد هنرهاي ديجيتال وجود ندارد و درنتيجه قرار شد محدوده دريافت آثار را باز بگذاريم. اين محدوديت البته از سوي ديگر يک فرصت بود و باعث شد طيف متنوعي از آثار دريافت شود.
وي به آسيبهاي ديگر محدوديت زماني اشاره کرد و افزود: متأسفانه در اين دوره امکان شناسايي هنرمندان جوان و سفارش دادن آثار، به خصوص در بخش موضوعي، يعني بخش آسيبهاي اجتماعي، فراهم نشد. به همين ترتيب، تعداد آثار رسيده به بخش آزاد بيشتر از آثار رسيده در بخش موضوعي است. قطعاً در دورههاي آتي برگزاري جشنواره ميتوان با تجربيات اين دوره و با بانک اطلاعاتي فراهمشده از هنرمندان و عرصههاي فعاليت هنر ديجيتال، استقبال بسيار گستردهتري را شاهد بود.»
دبير نخستين جشنواره هنرهاي ديجيتال، از بسيج کليه امکانات و ظرفيتهاي علمي و اداري دانشگاه هنر تهران در برگزاري جشنواره خبر داد و اظهار اميدواري کرد که با تشکيل دبيرخانه دائمي اين جشنواره در اين دانشگاه، زمينه براي برنامهريزيهاي گستردهتر در اين عرصه و برگزاري هرچه منسجمتر و پربارتر دورههاي آتي جشنواره فراهم شود.
در اين نشست، مهندس محمدهادي عسگري، مديرکل فرهنگي و اجتماعي وزارت علوم، بيژن اربابي، معاون فرهنگي و اجتماعي دانشگاه هنر تهران و منصور ناصري، رئيس ستاد اجرايي و دبير کميته فني و فناوري نيز حضور داشتند.
بازار