ايسنا/ مدير ارشد اجرايي و موسس شرکت هواوي به تازگي از کاهش فروش اين شرکت که تحت تاثير سنگ اندازيهاي دولت ترامپ بوجود آمده است، خبر داده است.
رن ژنگ في ، مؤسس و مدير ارشد اجرايي شرکت چيني هواوي روز شنبه در گفتگو و مصاحبهاي با گزارشگر Nikkei Asian Review اذعان کرد که فروش اين غول تکنولوژي تحت تأثير قانون ممنوعيت فعاليت شرکتهاي چيني هواوي و زد تي اي در ايالات متحده آمريکا و همچنين جريان سازيهاي دولت ترامپ عليه آنها در ساير کشورهاي جهان به شدت کاهش يافته است.
يکي از جنجالبرانگيزترين اتفاقاتي که در سال ۲۰۱۸ ميلادي رخ داد، بدون شک تلاش دولت ايالات متحده آمريکا براي تحريم و ممنوعيت استفاده از گوشيهاي هوشمند و تجهيزات مخابراتي ساخت شرکت چيني هواوي بود.
ماجرا از اوايل سال گذشته ميلادي آغاز شد که دونالد ترامپ، رئيس جمهور ايالات متحده آمريکا اعلام کرد که گوشيهاي هوشمند ساخت شرکتهاي چيني نظير هواوي و زدتياي از شهروندان و مقامات آمريکايي جاسوسي ميکند و اطلاعات شخصي و محرمانه بسياري را تحويل دولت چين ميدهد تا عليه ايالات متحده از آنها استفاده کند. بعد از آن تمامي فعاليتهاي مخابراتي اين غول تکنولوژي را نيز ممنوع اعلام کرد و از همه کشورهاي هم پيمانش نظير کانادا، استراليا، نيوزلند، ژاپن و بسياري ديگر از کشورهاي اروپايي خواست به منظور حفظ حريم خصوصي خود با اين شرکت قطع همکاري کنند.
با اينکه دولت چين و شرکتهاي هواوي و زدتياي همگي اين اتهامات را بارها رد و تکذيب کردهاند، اما به نظر ميرسد که آمريکاييها به تلاش براي جلوگيري از فعاليت آنها و قطع همکاري ساير کشورها ادامه ميدهند.
البته اين سخنان در حالي در رسانههاي خبري منتشر شده است که تاکنون هواوي با انتشار گزارشهاي مالي خود همچنان اصرار داشت که نشان دهد تحريمهاي آمريکا و قانون ممنوعيت فعاليت، استفاده و فروش محصولات اين شرکت در ايالات متحده و برخي ديگر از کشورهاي هم پيمانش، در آمار فروش و موفقيت هواوي بي تأثير بوده است.
حالا به نظر ميرسد که هواوي به اين نتيجه رسيده است که از دست دادن بازار بزرگي همچون ايالات متحده ضربه بزرگ و خسارات جبران ناپذيري بر روي اين شرکت چيني خواهد گذاشت و بدون شک ادامه اين وضعيت براي هر دو طرف تبعات منفي متعددي در پي خواهد داشت.
وي در سخنانش همچنين خاطرنشان کرده است: در ماههاي اخير هواوي شاهد رشد بسيار ملايمي بوده است که همه آنها متأثر از سنگ اندازي هاي دولت ترامپ بوده است اين در حاليست که اين شرکت هيچ اقدام و فعاليت خلاف قانوني انجام نداده و هرگز به حريم خصوصي کاربران در هيچ کشور دست درازي نکرده است.
بر اساس گزارش رويترز، ژنگ في در ادامه سخنانش افزود که در صورت ادامه وضعيت کنوني، ميزان درآمدهاي سالانه هواوي تحت تأثير همين قوانين و محدوديتهاي ترامپ با يک کاهش ۲۰ درصدي مواجه خواهد شد.
روز پنج شنبه بود که واشنگتن در اقدامي جديد، نام هواوي را در فهرست شرکتهاي ممنوعه براي تجارت با آمريکا قرار داد که به عقيده کارشناسان و تحليلگران، اين امر بدون شک ميتواند دست و پاي اين شرکت نامآور چيني را به شدت ببندد و مانع رشد و موفقيتهاي چشمگير آن در سال جاري ميلادي شود. دولت چين که به شدت اقدام مذکور آمريکاييها را محکوم کرد، درصدد يافتن راهي است تا بتواند از وضعيت شرکتهاي بزرگ و سودآوري همچون هواوي محافظت کند.
هواوي نخستين و بزرگترين اپراتور مخابراتي و توسعه دهنده تجهيزات و زيرساختهاي ارتباطي و اينترنتي در جهان به شمار ميرود که با بسياري از کشورهاي جهان در اين زمينه قراردادهاي همکاري بزرگي را به امضا رسانده و از طرفي ديگر، طبق آخرين آمارهاي منتشر شده، دومين توليدکننده و عرضه کننده موبايل و گوشيهاي هوشمند در جهان بعد از سامسونگ است که با اختلاف بسيار اندکي از اپل، جايگاه دوم فهرست پرفروشترين برند موبايل را به خود اختصاص داده است.
آمريکا کوتاه ميآيد؟
برخي از کارشناسان و تحليلگران بر اين باورند که آمريکا ممکن است در آيندهاي نزديک براي ادامه فعاليت هواوي در زيرساختهاي مخابراتي اين کشور تخفيف قائل شود.
با توجه به تشديد فشار از سوي دولت ترامپ و برخي ديگر از کشورهاي هم پيمان آمريکا که تحت تأثير جريان سازي هاي آن و احتمال جاسوسي هواوي از حريم خصوصي کاربران، اقدام به لغو موقت قراردادهاي همکاري با اين شرکت چيني کرده بودند، حالا بسياري از منتقدان بر اين باورند که تعداد زيادي از مناطق شهري و روستايي ايالات متحده آمريکا وجود دارند که زيرساختهاي ارتباطاتي آنها توسط هواوي ساخته، نصب و توسعه داده شده است و همچنان نيازمند تجهيزات اين شرکت هستند که در طول يک سال اخير به خاطر محدوديتهاي اعمال شده توسط دولت ترامپ با مشکلات و دردسرهاي فراواني مواجه شده و اعلام کردهاند که به منظور تعمير و بازرسيهاي موارد موردنياز نيازمند کمک و بررسي هواوي هستند.
بنابراين بسياري از کارشناسان بر اين باورند که لازم است که دولت آمريکا براي ادامه فعاليت شرکت چيني هواوي در اين کشور تخفيف قائل شده و راه را براي بازگشت آن به منظور تعمير و بازرسي و نصب تجهيزات و قطعات موردنياز در زيرساختهاي اين کشور پهناور باز بگذارد تا خود متحمل هزينههاي هنگفتي در آينده نشود.
بر اساس گزارش وب سايت engadget، اين کارشناسان فعال در حوزه ارتباطات و فناوري معتقدند در صورتي که دولت آمريکا راهي براي بازگشت و ادامه فعاليت هواوي به اين کشور باز نگذارد، مجبور خواهد بود از ساير اپراتورهاي مخابراتي براي تعمير و نصب تجهيزات ارتباطي و اينترنتي بهره ببرد و يا زيرساختهاي خود را به طور کامل تعويض کنند که در هر دو حالت، متحمل هزينههاي هنگفت و خسارات جبران ناپذيري خواهد شد و به هيچ وجه براي دولت آمريکا صرفه اقتصادي نخواهد داشت.
بنابراين احتمال دارد دولت ترامپ با برآورد هزينه و خسارات عدم همکاري با هواوي، در آيندهاي نزديک به فکر بازگشت اين شرکت چيني بيفتد که البته اين اتفاق با اعمال فشار و قوانين دست و پاگير ي رخ خواهد داد.
بازار