سيتنا/ نتايج يک بررسي که بر روي 900 کارمند ايالت متحده آمريکا انجام شده، نشان مي دهد که تمام افرادي که از تلفن هوشمند خود از ساعت 9 شب به بعد استفاده مي کنند، در طول روز بعدي کاملاً بي انرژي و بي حوصله هستند و ميزان خطا در عملکرد آنان بسيار بالاست.
به گزارش سيتنا به نقل از بيزينس ويک، در اين تحقيقات آمده است که فرقي نمي کند که کاربر با استفاده از تلفن هوشمند خود ايميل چک کند، بازي کند، وارد شبکه هاي اجتماعي شود، مکالمه داشته باشد، ارسال پيام کند يا سايت هاي مختلف را رصد کند؛ انجام تمام اين امور پس از ساعت 9 شب ممنوع است. کاهش کارآيي دانش آموزان و دانشجويان در اين زمينه چشمگير تر بوده است.
تلفن هوشمند چرخه طبيعي خواب را برهم مي زند و باعث مي شود که ذهن فرد حتي هنگام خواب نيز درگير الگوريتم هاي استفاده شده در آن باشد؛ علاوه بر آن نور LED تلفن باعث مي شود که اعصاب در طول خواب استراحت نکنند و فرد مدام پريشان باشد.
نور آبي LED مهمترين عامل جلوگيري از ترشح ماده شيميايي ملاتونين در بدن است. اين ماده شيميايي در مغز باعث انجام فرآيند خواب مي شود.
به گزارش ايرنا، مدير اين پروژه تحقيقاتي گفته است که استفاده بي رويه از تلفن همراه براي تمام اقشار جامعه خطرناک است ولي اين موضوع در رابطه با افرادي مانند پرستاران، پزشکان، راننده ها و حسابداران که کار حساس تري دارند، جدي تر است.
در ادامه تحقيقات آمده است که تلويزيون، لپ تاپ، تبلت و تجهيزاتي از اين دست نيز تاثير منفي بر سلامت روح افراد دارند ولي اثرات مضر تلفن همراه به دليل سهولت در استفاده به مراتب بيشتر است.
تلفن همراه علاوه بر کاهش کارايي روزانه، احتمال ابتلا به اضافه وزن، ديابت، بيماري هاي قلبي عروقي و اختلال ستون فقرات را نيز افزايش مي دهد.
در اين تحقيقات ذکر شده است که استفاده از تلفن همراه در شب، کارايي 40 درصد از کل کاربران را تحت تاثير قرار مي دهد که رقم قابل توجهي است.
محققان به والدين توصيه مي کنند که در اين زمينه با فرزندان خود صحبت کنند و آنان را متقاعد به خاموش کردن تلفن همراه در ساعت 9 شب به بعد کنند و خودشان نيز الگوي مناسبي باشند.
گزارش کامل اين تحقيقات در شماره اخير نشريه Organizational Behavior and Human Decision Processes منتشر شده است.