کالبدشکافی : نگاهی به درون بهترین دوربین سال ۲۰۱۳ منبع : گجت نیوز
بروزرسانی
گجت نيوز/ دوربين پر آوازهي Sony Alpha 7 و برادرش Alpha 7R پرچمدار دوربينهاي سوني در سال ۲۰۱۳ هستند. يعني سوني به توليد چنين دوربيني افتخار ميکند و تکنولوژي و تواناييهاي خود را با اين دوربين به نمايش گذاشته است. اين دوربين از طرف سايت DigitalTrends به عنوان بهترين دوربين سال ۲۰۱۳ معرفي شده است. Alpha 7R يک دوربين کامپکت، بدون آينه، فول فريم ۳۶.۳ مگاپيکسل است که ۲۳۰۰ دلار قيمت دارد. در اين مقاله با آقاي راگر سيکالا (Roger Cicala) همراه ميشويم که کالبدشکافي اين دوربين گرانقيمت و قدرتمند را برايمان تشريح کند.
دوربين پر آوازهي Sony Alpha 7 و برادرش Alpha 7R پرچمدار دوربينهاي سوني در سال ۲۰۱۳ هستند. يعني سوني به توليد چنين دوربيني افتخار ميکند و تکنولوژي و تواناييهاي خود را با اين دوربين به نمايش گذاشته است. اين دوربين از طرف سايت DigitalTrends به عنوان بهترين دوربين سال ۲۰۱۳ معرفي شده است. Alpha 7R يک دوربين کامپکت، بدون آينه، فول فريم ۳۶.۳ مگاپيکسل است که ۲۳۰۰ دلار قيمت دارد. در اين مقاله با آقاي راگر سيکالا (Roger Cicala) همراه ميشويم که کالبدشکافي اين دوربين گرانقيمت و قدرتمند را برايمان تشريح کند.اگر به دنبال کسي ميگرديد که از ريز جزئيات دوربينها اطلاع داشته باشد بايد سراغ راگر سيکالا برويد. وقتي جزئيات فني دوربين Sony Alpha 7R را دنبال ميکرديم به واقعيتهاي جالبي برخورد کرديم که براي هر فرد علاقهمند به تکنولوژي و دوربينهاي حرفهاي جذاب خواهد بود. پس در اين مقاله همراه ما باشيد
در اکثر دوربينهاي حرفهاي، پيچها زير پوششهاي لاستيکي قرار دارند. به همين خاطر پوششهاي لاستيکي روي دوربين توسط چسبي نه چندان قوي چسبانده ميشود که بعد از مدتي ممکن است شروع به کنده شدن بکند. راگر بعد از اينکه نيم ساعت وقت صرف کرد تا پوششهاي لاستيکي روي سطح دوربين را بکند، متوجه شد که در دوربين سوني اين پوششها کندني نيستند! البته پيچها هم زير آنها قرار نداشتند. در Alpha 7R پوششهاي لاستيکي جزو بدنه به حساب ميآيند و به خوبي به آن اتصال دارند. به همين خاطر در طولاني مدت کنده نميشوند و دوربين را بد فرم نميکنند.
در تصوير زير EVF را ميبينيد (Electronic View Finder) که کاورش جدا شده است. راگر ميگويد يکي از نکات قابلتوجه در مهندسي اين دوربين، اين است که تاکنون با تنها دو سايز متفاوت پيچ سروکار داشتيم. اين نکتهي مثبتي است چون احتياج به چندين آچار متفاوت نبود. اين مسئله در دوربينهاي ساخت سوني طبيعي است. اگر يک دوربين نيکون و يا کانون را باز ميکرديم تا اين مرحله با ۴ تا ۷ سايز مختلف پيچ برخورد کرده بوديم.
با باز کردن چند پيچ ديگر، پشت دوربين و نمايشگر باز ميشوند. کابل نواري زردرنگ که در تصوير ميبينيد، LCD را به بُرد الکترونيکي دوربين متصل ميکند.محل نصب LCD را در اين تصوير ميبينيد. LCD روي يک ورق فلزي بسيار محکم قرار ميگيرد. ممکن است به نظر بيايد قرار دادن چنين قطعهاي درون دوربين بيمعني باشد و بيجهت باعث سنگيني دوربين بشود. ولي بايد بدانيد در بسياري از دوربينها (حتي دوربينهاي گرانقيمت) ضعيف بودن محل اتصال LCD به مرور زمان باعث شل شدن و حتي تو رفتگي LCD به داخل دوربين ميشود.
با برداشتن پوشش روي مدار چاپي، ميبينيد که مدار بسيار تميز و منظم طراحي شده است. کابلهاي نواري طوري طراحي شدهاند که کمترين طول را داشته باشند. راگر اشاره ميکند در بسياري از دوربينها ديده ميشود از سيم براي اتصال قسمتهاي مختلف مدار به يکديگر استفاده ميکنند. اين کار نشانگر بينظمي و نقص در طراحي مدار است که در دوربين سوني اصلاً چنين چيزي مشاهده نميشود.
با برداشتن کابلهاي نواري بزرگ در سمت راست مدار، ديديم کابلهاي کوچکتري به جاي اينکه مدار را دور بزنند به خوبي در زير آنها جايگذاري شدهاند. کابل پاييني کارت حافظه را به مدار متصل ميکند.
در اين تصوير ميبينيم که به جاي اتصال لحيم از اتصال گيره (Snap) استفاده شده است. اين نوع اتصال خيلي حرفهاي نيست که احتمالاً در اينجا براي اتصال آنتن واي فاي بکار رفته است.بعد از باز کردن بُرد فکر کرديم به بن بست رسيديم. چون نه پيچي مانده بود که باز نکرده باشيم و نه هيچ قسمت ديگر از دوربين باز ميشد.
عد از کمي استراحت و نوشيدن يک ليوان قهوه و خوردن کمي غذا مجدداً دوربين را بررسي کرديم. اين دفعه يک پيچ مخفي پيدا کرديم که درون يک سوراخ در سمت راست دوربين پنهان شده بود. با باز کردن قسمتهاي باقيمانده از دوربين باز شدند و آنچه در اعماق دوربين قرار داشت برايمان نمايان شد.در اين تصوير قسمت بالاي دوربين را ميبينيد که دکمهها روي آن قرارگرفتهاند. بيشتر از اين هم ميشود اجزايش را باز کرد ولي فايدهاي ندارد و دوباره بستن آن سر جايش بسيار وقتگير است. به همين دليل اگر يکي از دکمههاي بالاي دوربين شکست تعميرکار ترجيحاً کل آن قسمت را عوض ميکند. چون حقالزحمهي باز و بست کردن آن بيشتر از هزينهي تعويض آن است.در اين تصوير نام Copal بر روي قطعهي فلزي نارنجي رنگ ديده ميشود. که نام توليدکنندهي شاتر اين دوربين است.راگر ميگويد: لنز مستقيماً روي بدنهي فلزي دوربين سوار شده است نه روي شاتر. سه عدد «فاصله پر کن» فلزي مشاهده ميکنيد که در سه نقطه قرارگرفتهاند تا محل قرارگيري سنسور دقيقاً با لنز، تنظيم باشد. اگر شاتر را جدا کنيم و تنها به اسکلت فلزي اين قسمت نگاه کنيم متوجه ميشويم که در عين کارايي بسيار ساده طراحي شده است.
در اين تصوير سنسور دوربين را ميبينيد که ۳۶ ميليون پيکسل (يعني ۳۶ ميليون فتوديود رنگي که هر کدام يک سنسور نور هستند) بر روي آن قرار دارد. در اولين نگاه به محل قرارگيري سنسور متوجه ميشويم که شيشهي محافظ روي سنسور با ۳ گيرهي قدرتمند بر روي آن قرارگرفتهاند. به نظر ميرسد در اين دوربين اگر اتفاقي براي اين شيشه افتاد (مثلاً خش برداشت) بدون عوض کردن کل يونيت سنسور ميتوان شيشه محافظ را عوض کرد.
در اين تصوير کل اجزاي کالبدشکافي شدهي دوربين Sony Alpha 7R را مشاهده ميکنيد. قطعات اين دوربين با ۲۷ پيچ در سه سايز مختلف به هم متصل ميشوند. در صورتي که در يک دوربين DSLR معمولي حدوداً ۱۲۰ پيچ در ۱۱ سايز مختلف استفاده ميشود. لذا اگر اين دوربين خراب شود تعمير آن بسيار سريعتر، راحتتر و کم هزينهتر از ديگر دوربينها است.